Mekko, kesän luottovaate

Olen mekkoihminen. Minulla on mekkoja enemmän kuin pitkiähousuja.  Joka sesonki silmäni etsivät täydennystä valikoimiini. Onneksi sentään olen myös oppinut luopumaan vaatteistani. Sunnuntaiaamuna myin yhden kesämekkoni Facebookin kierrätyssivulla.

Tämän kesän mekkomuoti on monipuolinen, nyt vaihtoehtoja on enemmän kuin viime vuonna, vaikka sekin vuosi oli tässä mielessä hyvä. Tämä siis ainakin teoriatasolla eli mitä näytettiin muotinäytöksissä. Voi sanoa, että jokaiselle vartalotyypille löytyy imartelevat versiot. Eri asia on sitten, miten kauppojen sisäänostajat ovat haalineet myyntiin…

Tässä kuvakoosteessa on ideoita mekko-ostoksille.

 

Asialliset paitamekot ovat olleet jo jonkin aikaa ajankohtaisia. Hihan pituuksista jokainen voi valita mieleisensä ja kropalleen sopivimman. Pitkähihaiset ovat meille vilukissoille hyviä. Rinnan korkeimmalle kohdalle päättyvät hihat pukevat parhaiten sellaisia, jotka eivät ole kovin rintavia. Taskut ovat nyt näyttäviä. Bitte Kai Rand

 

Kevyestä kankaasta tehty paitamekko on kivan kesäinen. Nappeja avaamalla kaulalle saataisi lisää pituusvaikutelmaa. Stine Goya.
Jos olkalinja on laskettu, hartioiden olisi hyvä olla suorat eikä luisut. Sitruunakuosi on pirteä. Lovechild 1979

 

V-pääntie imartelee rintavaa. Jos pääntie tulee liian alas, kuten tässä, alle voi pukea topin. Värin voi poimia mekon väreistä. Pitkä, leveä helma vetää katseita, joten kukaan ei kiinnitä huomiota esimerkiksi keskivartalon sentteihin. by Malene Birger.
Moni karttaa valkoisia mekkoja, ”kun ne likaantuvat niin helposti”. Kyllähän se musta vaatekin likaantuu, mutta siinä ei NÄY lika niin helposti kuin vaaleassa. Nyt muoti suosii aika pieniä päänteitä. Nehän ovat omiaan pienirintaisille. Vasemmalla ja keskellä Bitte Kai Rand ja oikealla Holzweiler.
Lievästi A-linjaisuus sopii monelle vartalotyypille. Tähtikuvio tuo mieleen syksyisen tähtitaivaan. Tällä voisi mennä moniin juhliin. Stine Goya.
Huolettoman trikoomekon juju piilee raitayksityiskohdassa, joka vetää katseita puoleensa. Monelle kropalle sopiva vaihtoehto. Bitte Kai Rand.
Epäsymmetrisyys on ollut pitkään muodissa. Jos vaatteessa on vain yksi olkain, on kainalokohdan hyvä olla timmi, ettei kainalon kohdalle synny makkaraa. Epäsymmetrinen helma on usein armeliaampi vaihtoehto. Vasen Lovechild 1979, keskellä Julie Fagerholt ja oikealla Holzweiler.

 

Oletko sinä ostanut tälle kesälle mekon? Minä osti A-linjaisen, tummansinisen trikoomekon, jota nimitän Pikku-Myyksi.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *