Kannattaako kesälomasta uhrata aikaa ja rahaa kesätapahtumiin?

Onks pakko lähteä, jos ei tahdo? Odotan joka kesäloma, milloin kuulen tämän ensimmäisen kerran. Miksi joillekin kesätapahtumat tuntuvat ajanhaaskuulta? Pakkopullalta. Jos asenne jo lähtiessä on negatiivinen, tapahtumasta tuskin tulee nauttineeksikaan. Kovin paljon kivaa jää näkemättä ja kokematta, jos ei lomalla liiku avoimin mielin, elämästä uteliaana.

Tämä näkymä toki houkuttelee, mutta kyllä kesätapahtumissakin aina hengenravintoa löytyy.

 

Tänä vuonna olen ollut hieman laiska. Olen käynyt tietenkin lähitorilla ja hieman kauempana. Osallistunut kotiseutumarkkinoille ja myös osaan viime viikonlopun rokkijuhlista.  Kuun lopussa on vielä ohjelmassa visiitti Savonlinnan Oopperajuhlille ja käynti Punkaharjulla ja sen nähtävyyksillä. Kovasti harmittaa, että Ilokuvafestivaali Mäntyharjulla menee päällekkäin Savonlinnan reissuni kanssa. Onneksi Kaisa pääsee sinne.

 

Kotiseutumarkkinoilla voi päivittää niin kuulumiset kuin vaikkapa tiedot alueen vesistön tilasta,. Kuva Haukivuoren Satamassa järjestetystä tapahtumasta.

 

Osasyynä laiskuuteeni on tietenkin ihana helle. Ja näinhän ei saisi olla. Tapahtumat suunnitellaan talvella, eikä silloin oteta pahemmin säitä huomioon. Koska kesätapahtumat kootaan useimmiten talkoilla, toivoisi varmaan jokainen, että tapahtuma onnistuu. Ilman osallistujia niin ei käy. Yritän aina muistaa tämän, kun laiskuuspuuska iskee.

Minua maakuntien kesätapahtumissa viehättää paikallisuus. On ihana kuunnella paikallista murretta, maistella alueen herkkuja ja aistia kunkin paikkakunnan ilmapiiriä. Tapaa rupatella ja kohdata ihmisiä. Kuunnella mistä keskustellaan pöytäparlamenteissa. Voisin istuskella vaikka kuinka kauan katselemassa ihmisvilinää ja nauttimassa tunnelmasta. Ihan sama teenkö sen luksusravintolan terassilla ulkomailla tai pienen paikkakunnan kesätapahtumassa.

RamoPiknikillä kuultiin myös puhallinsoitantaa by Miika Söderholm&Punatulkut. Leppoisa tunnelma, ystäviä, lämpöä, aurinkoa ja taustalla kimmeltävä järvi. Talkootyönä jo 15 vuotta järjestetty ilmaistapahtuma ansaitsee kiitokset!

Edellä mainitusta syystä pyrin aloittamaan lomani torikahveilla. Torikahvilassa istuskellen, mikäli on oikeasti läsnä, eikä naputtele koko ajan kännykkää, pääsee hetkessä alueen fiilikseen kiinni. Yksi lomanalkuni rutiineista on myös piipahdus Mikkelin Kenkäverosssa ja etenkin sen Leipomopuodissa.

Leipomopuoti on kaunis, siellä tuoksuvat pulla ja leipä kuten lapsuudessa ja herkut ovat ihania.

 

Ihanan nostalgiset etiketit Mustan Virran Panimon lager-olutpulloissa. Nämä löytyivät Kenkäveron kaupasta. Samalla kuvituksella löytyi nostalginen Mikkeli-viiri, joka lähti myös mukaan.

 

Paikallisuuden vuoksi tykkään myös käydä kesätapahtumissa. Joissakin viihdyn pitkään, joissakin vain tovin. En aivan ymmärrä urputusta, ettei niiden taso ole samaa kuin pääkaupunkiseudulla tai suurissa kaupungeissa. On päivän selvää, ettei vapaaehtoisin harrastajavoimin saada samaa aikaan, kuin huippuammattilaisten palkkatyönä.

Mutta miettikääpä sitä yhteishenkeä ja tekemisen iloa, jota varmaan kaikkien erilaisten tapahtumien tekeminen on tekijöilleen tuottanut pitkän, pimeän talven aikana! Omien tuotteidensa myyjille tapahtumat saattavat muodostaa merkittävän osan vuoden tienesteistä.

Itse koen, että kun en rikkaa ristiin laita kesätapahtumien teossa, velvollisuuteni on niissä käydä ja käynnillä ja ostoksilla tukea ja kannustaa tapahtumien järjestäjiä.

Ja koskaanhan ei voi tietää, mitä tuleman pitää. Minä päädyin mukavaan keskusteluun musiikkipiknikin jälkeen tälle paatille. Reissukin sillä on suunnitteilla.

Eipä uskoisi, että Suomen kesässä oli liian kuuma istuskella saunalautan kattoterassilla. Huomaa, lippukaan ei liehu.

 

Oletko sinä mukana järjestämässä tapahtumia? Käytkö itse niissä? Mikä on kesätapahtumissa kiinnostavinta?

Sini

 

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *