Huh hellettä – muistathan tyydyttää ihonkin janon!

Kuuntelin kahden naisihmisen keskustelua kahvilassa. Molemmat olivat kovin iloisia, ettei ihoa tarvitse kesähelteillä hoitaa eikä rasvailla. Sain nielaistua äänekkään vastalauseeni, mutta jäin miettimään miksi kuvitellaan, että iho tulee itsekseen toimeen. Tai tuleehan se, mutta pysyykö pehmeänä, joustavana ja siloisena?

Jos talviaikaan hoidat ihoa hyvillä tuotteilla ja käyt hoitoloissa, heität kaiken huolenpidon ja aineet kankkulan kaivoon, jos laiminlyöt ihonhoidon kesällä. Juuri nyt iho kaipaa erityisesti kosteutta ja suojaa.

Keveitä kesäihon puhdistajia ovat kosteuttavat kasvopyyhkeet ja meisellivedet (Nivea ja Helixium). Garnierin Ambre Solaire after-sun -naamio kosteuttaa ja rauhoittaa kasvot. Seerumeissa on kosteuttavien ainesosien lisäksi antioksidantteja, hyviä apulaisia auringon ultraviolettisäteiden vanhentavia vaikutuksia vastaan. Exuviancen voide sisältää myös aurinkosuojan. Laveran vartalovoide kosteuttaa pitkään.

 

Toki kuumalla ei viitsi läträillä täyteläisten voiteiden kanssa.  Hyviä kesäkosteuttajia ovat hoitovedet, kasvovedet, kosteuttavat seerumit ja emulsiomaiset kosteusvoiteet.

Juuri nyt helteillä suosin after sun -voiteita, sillä niissä on mukana myös ihoa rauhoittavia ainesosia. Saunan jälkeen painelen kämmenillä iholle öljyä ja sen päälle lurua kosteusvoidetta.

Käytän aurinkosuojia joka päivä kesän loppuun ja myös syksyllä. Torjun siten pigmenttiläiskiä (joita silti rehottaa kasvoilla) ja koko elinikäistä aurinkoaltistusta. Sillä on oikeasti merkitystä ihosyöpien kehittymisen kannalta.

Ihoa kannattaa hoitaa ja kosteuttaa päivittäin. Kiitos näkyy kesän jälkeen syksyllä ja vielä vuosienkin päässä. Sitkeä ja säännöllinen hoitaminen on kauniin ihon juju. Sitä ei kannata helteelläkään unohtaa.

Nautitaan helteestä!

Sini

Muistathan juoda vettä normaalia enemmän. Sekin vaikuttaa ihoon!

 

 

 

 

 

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *