Mitä ihmettä, matkakirja ilman maisemakuvia!

Muistan kuinka ihmettelin, kun kuulin, että tietokirjailija Mirva Saukkola kirjoittaa matkakirjaa, jossa on on muutama piirros, mutta ei ollenkaan valokuvia. Nyt kun kirja on kädessäni, on myönnettävä, että ihan hyvinhän kirja toimii.

Mirva Saukkola lanseeraustilaisuudessa.

 

Once in a lifetime – ikimuistoisia matkaelämyksiä, Cozy Publishing, on kooste Mirvan kokemista sykähdyttävistä hetkistä, jotka hän haluaa jakaa lukijan kanssa.  Kirjassa matkataan muun muassa Japanin Kiotoon, Firenzeen, Tel Aviviin, Marrakechiin, risteillään Karibialla, shoppaillaan Pariisissa ja New Yorkissa, vintage-myymälöissä ja luksuskaupoissa. Mukana on käytännön vinkkejä pukeutumiseen, palveluiden varaamiseen, maksamiseen ja pakkaamiseenkin.

Teksti on miellyttävä ja avartava yhdistelmä historiaa ja matkailijan arkipäivää helpottavine vinkkeineen. Teksti pitää otteessaan ja saa mielikuvituksen lentoon. Luin kirjan lähes yhdeltä istumalta, kun en malttanut päästää sitä näpeistäni.

Eniten pidin Karibian ja Brooklynin osuuksista. Niissä oli minulle paljon uutta ja kirjoittajan omakohtaiset kokemukset paikan päällä vakuuttivat. Tukholman ja Kööpenhaminan osuudet koin hieman kevyiksi, mutta se saattaa johtua siitä, että olen jo kolunnut kaupunkeja useaan otteeseen vuosien varrella.

Samojen kansien sisällä on teksti suomeksi ja englanniksi, joten kirja sopii hyvin myös ulkomaalaiselle lahjaksi. Ja kuvien puutteesta, en edes kaivannut niitä! Kauniin kevyet, Christa Björkstamin piirrokset riittävät hyvin.

Kirjan lanseeruastilaisuus pidettiin Samuji Lifestyle -myymälässä Helsingissä Erottajalla. Samujin vaatteiden lisäksi esillä on asusteita, astioita ja kauniita esineitä.

Niitä katsellessa kokee monta oivallusta ja muistimatkaa omaan lapsuuteen.

Suloiset eläimet toivat mieleen koulun askarteluhetket, kun savesta muovattiin eläimiä ja maalattiin ne. Ehkä käyn ostamassa jomman kumman.

Sini

 

 

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *