Olavi Virta, aikansa legenda, nyt elokuvana

Viinaa, naisia, kauniita pukuja ja kaikille tuttuja lauluja. Niistä kaikista on tehty Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta -elokuva.

Olavi Virta oli oman aikanasa suosituin laulaja.

 

Elokuvan alussa nuori Olavi Virta työskentelee Strömbergillä ja unelmoi laulamisesta. Sattuman kautta hänelle tulee mahdollisuus päästä laulamaan orkesterin säestämänä. Nuori laulajatoivo tapaa nuoren Irenen, josta tulee hänen vaimonsa. Alussa kaikki on hyvin.

Suosio kasvaa, ja raittiin ja vähän pehmeän Virran on vaikea kieltäytyä, kun levy-yhtiön pomo ja fanit tarjoavat ”voimajuomaa”. Sota keskeyttää hienosti alkaneen uran, mutta se on vain väliaikaista. Sodan jälkeen kaikki jatkuu taas entiseen tapaan, suosio vain lisääntyy, ja viina virtaa sekä naisia riittää.

Vaikka jossain vaiheessa rahaa tuli ovista ja ikkunoista, raha soljuu sormien välistä, vai pitäisikö sanoa valuu kurkusta alas. Lopulta vaimo saa tarpeekseen ja lähtee lasten kanssa Ruotsiin. Ja loppuhan on meille tuttu: Virta menettää keikat, rahat, asunnon – kaikki. Elämänsä loppuvuoden hän on hyljeksitty ja asuu Tampereella Huldan kanssa.

Surullinen tarina.

Virta perheen kanssa.

 

Lauri Tilkanen on komea ja nuori Virta. Laulukohtauksissa hän eläytyy vähäeleisesti. Tilkanen astui jättisaappaisiin, eikä niitä ole helppo täyttää. Kuitenkin hän onnistuu kohtuullisen hyvin, vaikka rooli jääkin vähän ohueksi.. Malla Malmivaara näyttelee Virran Irene-vaimoa nuoresta vanhaksi saakka. Ehkä parempi vaihtoehto olisi ollut, että vanhaa Ireneä olisi näytellyt joku vanhempi näyttelijä, kuten Olavi Virran kohdalla.

Vanhaa Virtaa näyttelee Raimo Grönberg. Rooli on pieni, mutta sitäkin tärkeämpi. Vahvaa, vähäeleistä ja uskottavaa työskentelyä.

Raimo Grönberg esittää uskottavasti vanhaa Virtaa.

 

Martti Suosalon Repe Helismaa on riemastuttava. Hän lähes ”varastaa” koko show. Ammattitaito, kokemus ja pikkutarkka työskentely ilahduttavat ja saa ihailemaan. Samoin Hannu-Pekka Björkman on mainio Topi Kärki.

Virta Topi Kärjen ja Repe Helismaan kanssa.

 

Elokuva on hieno ajankuva, eikä Timo Koivusalo ole epäonnistunut, vaikka monet kriitikot arvostelevatkin hänen ohjaustaan.

Kaisa

Kuvat Finnkino ja Artista Filmi

 

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *