Kauneusmessuilla menee konkarinkin pää sekaisin

Piipahdimme perjantaina tai siis olimme koko pitkän päivän aamusta iltaan helsingin Messukeskuksessa vielä tämän päivän avoinna olevilla I Love Me -messuilla. Tarjolla on kaikkea mahdollista oman hyvinvoinnin ylläpitoon ja parantamiseen. Tarjonta on jopa niin runsasta, että siellä uuvahtaa. Jos olet menossa, tee selkeä suunnitelma ja etene sen mukaan. Varaudu ruuhkaan, väkeä on paljon liikkeellä. Aivan selvästi tällaiselle tapahtumalle on tarvetta.

 

Aloitimme päivän Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin Pakohuoneessa, jossa testattiin kuluttajien tai ammatikseen kosmetiikan kanssa työskentelevien asiantuntemusta. Hyvin pärjäsimme ja pääsimme pakohuoneesta pois. Kannattaa piipahtaa. Kosmetiikasta on saatavilla paljon asiantuntevaa tietoa, mutta jostakin kumman syystä se peittyy kaikenlaisen puppupuheen alle.

Käytävällä tapasimme myös aina iloisen ja ystävällisen Marja Putkiston, joka on ottanut tehtäväkseen notkistaa suomalaisten selkärangat ja parantaa ryhdin.

Hyvä, sillä saman lysyyn painumisen mekin olemme huomanneet. Ja siihen auttaa myös Tiina Raninin laatima someniska-suoraksi -jumppa.

Osastoilla on todellisia ammattilaisia, joiden vinkkejä kannattaa pysähtyä kuuntelemaan.

Riia Koivisto esitteli Babyliss-ilmakiharrinta, joka kuivaa ja muotoilee hiukset. Jos et ole koskaan oppinut föönaamaan takaraivoa pulleaksi, niin tällä opit, muistutti Riia.

 

Outi Broux antoi kampausvinkkejä Remingtonin osastolla ja muistutti, että bling blingiä ei ole koskaan liikaa.

 

Voit kokeilla kauneushoitoja useallakin osastolla.
Hampaiden valohoito kiinnosti monia.

 

Vartalonmuokkausta painehoidolla.

 

Luonnonkosmetiikan tarjonnan monipuolistuminen ja lisääntyminen näkyy messuilla hyvin. Jopa korostuu, sillä perinteistä kosmetiikkaa on esillä todella vähän. Lähes jokaisella osastolla toitotettiin, että luonnonkosmetiikkaa käyttämällä levittää kasvoilleen vain puhtaita aineita ja välttää kemikaaleja. Kovin on heikoissa kantimissa kosmetiikan tietämys! Kemikaalitontota kosmetiikkaa ei ole olemassa, uskokaa jo.

Avustaja-Kaisa valmiina.

 

Yksi uudehkoista luonnonkosmetiikan merkeistä on Laponie of Scandinavia, jonka osastolla Kaisa napattiin mukaan sekoittamaan oma kosteusvoide. Toki merkin oma kemisti oli laittanut raaka-aineet oikeine mittasuhteineen valmiiksi. Nauroimmekin, että kohtahan Naiselolla on oma kosmetiikkasarja, kun teimme kesäkuussa jo suhkuvoiteen ja nyt on plakkarissa kosteusvoide.

Anne Sario palkittiin hyvästä ammattiosaamisesta. Hän itse piti tunnustusta elämäntyöpalkintona. Ja tottahan se onkin.

 

Päivän ehdottomasti ilahduttavin hetki oli, kun Kauneustoimittajien yhdistys jakoi ensimmäisen kerran Hyvä viestijä -tunnustuksen. Sen sai Anne Sario, joka toimii viestintäasiantuntijana Berner Oy:llä. Anne jos kuka on tunnustuksensa ansainnut. Hän on työskennellyt kosmetiikan parissa jo vuosikymmeniä (alotti omien sanojensa mukaan jo 5-vuotiaana), osaa ammattinsa ja osaa myös kertoa kosmetiikasta ja sen käytöstä niin, että tyhmempikin ymmärtää joskus hyvinkin monimutkaiset raaka-aineet ja tuotantoprosessit.

Hän ei myöskään käytä tietojaan vallan välineenä, vaan jakaa sitä meikäläisten lisäksi myös kollegoilleen.

Ja mikä parasta, hän näytti tunteensa tunnustuksen saatuaan. Siihen iloon ja tuuletukseen yhtyivät kaikki paikalla olleet. Useimmat meistä tippa silmässä.

Sini

 

 

 

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *