Lukijapäivän meikkioppeja: meikki kohottaa ja piristää ilmettä

Otetaanpa valokuva luonnonvalossa tai studiossa, valo vaatii meikiltä vahvuutta ja kontrasteja. Valokuvameikin meikkinikseihin perehdyttiin blogimme Onnistu valokuvassa -lukijapäivässä. Meikkiohjeita antoivat meikkausguru Raili Hulkkonen ja Guerlain-meikkitaiteilija Sophie Arienne. Meikkauksessa käytettiin Guerlainin laadukkaita tuotteita. Samalla keskusteltiin ylipäätään meikkaamisesta, onko se tarpeellista vai ei. Kovin moni tuntui jättävän arjessa meikkivoiteen käytön kokonaan. Sitä ihmettelivät niin meikkaajat kuin mekin. Jos ei muuten meikkaa, niin ihon väri kannattaa tasoittaa. Vasta sitten on muun meikin vuoro.

Syntymässä harmaa-musta silmämeikki, huomaathan kuinka korkealle Raili on luomivärin levittänyt. Häivytyssivellin on melko iso.

 

Raili tekee yleensä ensin silmämeikin, jotta poskille mahdollisesti valuva meikki ei sotke meikkipohjaa. Koska kuvausvalot ovat yleensä melko voimakkaat, ei silmämeikin tummuudessa kannata arkailla. Mutta ensin yläluomelle levitetään luomenpohjustajaa, joka tasoittaa luomen kirjavuutta, auttaa luomiväriä pysymään. Sitten luomi puuteroidaan kevyesti ja vasta sitten luomivärin vuoro. Väri painellaan ensin luomelle pienemmällä siveltimellä ja häivytetään tasaiseksi suuremmalla siveltimellä.

Yksi luomiväri riittää ja se kannattaa levittää ja häivyttää riittävän ylös, jotta silmät näyttävät suuremmilta ja mahdollisesti alas laskeutunut yläluomi pienemmältä.

Meikkivoiteella, aurinko- ja korostuspuutereilla saa varjoja ja korostuksia piirteisiin. Meikkivoiteen sävy on oikea, kun väri sulautuu täysin ihon omaan väriin.

 

Valokuvameikissä tärkeintä on tasoittaa ihon kirjavuus, nostaa silmät ja kasvojen piirteet esiin. Kirjava iho näyttää kuvassa suttuiselta ja vanhentaa. Ennen meikkaamista iho on hyvä kosteuttaa ja odotella voiteen imeytymistä. Meikinpohjustaja silottaa, sävyttää ja auttaa meikkivoidetta pysymään siistinä pidempään.

Kulmakarvat raamittavat katseen. Sophie Arienne täyttää kulmakarvojen aukkopaikkoja kulmakynällä pieniä karvamaisia viivoja tekemällä.

 

 

Poskipuna ryhdistää ja raikastaa. Raili levitti sitä suurella siveltimellä ja mahdollisimman ohuelti. Rajoja ei saa jäädä näkyviin.

 

Huolella mekaitut huulet kohottavat kasvojen alaosaa. Levitä huulille ensin huultenpohjustajaa, rajaa huulet tarkkaan ja levitä huulipuna siveltimellä.

Raili viimeisteli huulirajan lopuksi pienellä siveltimellä j ahuulipunalla.

 

Jokainen sai muistilapun meikeistä.

 

Mitkä kolme seikkaa nousivat osallistujien mielestä tärkeimmiksi meikkivinkeiksi?

– Luomet pitää pohjustaa, että meikki kestää.

– Luomiväriä pitää uskaltaa laittaa riittävän ylös, selvästi poimun yläpuolelle.

– Punaisella huulipunalla saa pirteyttä.

Yksi osallistuja totesi: Toivon, että meidän ikäiset naiset vihdoinkin alkaisivat meikata, jos eivät jo sitä tee.

Tähän kommenttiin mekin mielellämme yhdymme.

Sini ja Kaisa

Lue lisää lukijapäivän tunnelmista ja kampausohjeista.

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *