Käy seuraavalla Tukholman-matkallasi Yasuragissa

Haluatko vaihtelua Tukholman-matkaasi? Vietä päivä rentouttavassa Yasuragi-kylpylässä, joka on hieman kaupungin ulkopuolella. Voit rentoutua tässä aikuisille suunnatussa, japanilaishenkisessä paikassa. Siellä aika menettää merkityksensä.

Yasuragin kylpyläosasto uusittiin vuosi sitten.

 

Olemme käyneet siellä pari, kolme kertaa: kerran ennen remonttia ja sitten uudestaan remontin jälkeen. Remontin yhteydessä kylpyläosasto oli saanut lisää altaita ja pinnat siistitty.

Yasuragin zen-henki alkaa jo siitä, että kaikki vieraat pukeutuvat vastaanotosta saatavaan yukataan, puuvillaiseen aamutakkiin, jota käytetään myös illallisella. Koemme sen demokraattisenaja jotenkin vapauttavana: eipähän tarvitse miettiä, mitä pukee päälleen. Lisäksi vastaanotosta saamme uimapuvut ja kylpysandaalit. Niitäkään ei siis tarvitse rahdata mukana. Kun nämä ovat hoidossa, voimme keskittyä rentoutumiseen ja nautiskelemaan rauhallisesta tunnelmasta. Kylpylässä ei katsota hyvällä kännykän käyttämistä, jotta se ei häiritsisi rentoutumista.

Yasuragin hotellihuone on pelkistetty.

 

Hoppuilu jää taakse, kun olemme saaneet huoneet ja pukeutuneet yukataan. Suuntaamme kylpylään. Peseytymisen tyyli on japanilaisen rauhallista: istuminen puiselle pallille, täytämme puukiulun vedellä, jolla valelemme itsemme. Meitä on myös suositeltu pesemään itsemme rauhallisesti, nauttien. Ei siis mitään pikapesua.

Tämän jälkeen voimme valita, millaiseen altaaseen haluamme pulahtaa oleskelemaan. Täällähän ei uida, vaan nautiskellaan. Vai kiinnostaisiko sittenkin jokin saunoista?

Kylpemisen ja allasoleskelun jälkeen onkin kiva nauttia teestä, vettä ja hedelmiä, joita on tarjolla oleskelutilassa.

Kun kaikki pukeutuvat yukataan, kylpylässä ei tarvitse miettiä pukeutumistaan.

 

Me yövyimme Yasuragissa, joten meillä oli aikaa myös hoitolakäyntiin ja joogaan. Rentouttava hieronta viimeisteli kylpyläosastolla alkaneen rentoutumisen.

Illalla seurueemme nautti maittavan japanilaisen illallisen, jonka kokki valmisti edessämme.

Kokki valmisti japanilaisen illallisen pöytämme ääressä.

 

Vajaan vuorokauden Yasuragi-vierailun aikana stressitaso laski selvästi. Tuli sellainen olo, että taas jaksaa painaa, kunhan arki alkaa.

Jos et halua yöpyä Tukholmassa, voit myös viettää Yasuragissa muutaman tunnin. Kun menet Viking Linen laivalla vanhaan kaupunkiin, nappaa taksi ja suuntaa rentoutumaan ja rauhoittumaan Yasuragiin. Tässä linkki Yasuragiin ja aikaisempaan vierailuumme.

Sini ja Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *