Raili Hulkkonen on meikannut kaikkina TTK-tuontantokausina

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen, monille Naiselon lukijoille tuttu virtuoosi, on ollut alusta asti mukana Tanssii Tähtien Kanssa -tuotannoissa. Suorien lähetysten sähköinen tunnelma ja säpäkkä aikataulu tuovat oman tunnelmansa.

Vaikka meikit ja kampaukset ovat tärkeässä roolissa TTK:ssa, Railia on harvoin haastateltu tästä aiheesta. Lue tästä harvinaisesta haastattelusta Railin fiiliksiä ja takahuonetunnelmia.

Raili ja Marja Hintikka.
Raili meikkaa Jutta Heleniuksen tanssia varten.

 

Miten aikoinaan päädyit Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan?

-Tuotantoyhtiö oli ennen ensimmäistä tuotantokautta yhteydessä minuun. Nyt käynnissä oleva kausi on yhdestoista eli olen ollut alusta asti mukana.

Miten suuri meikki- ja hiustiimi on?

-Aluksi, kun kilpailupareja on 10, naisten meikeistä huolehtii kolme meikkaajaa. Lisäksi assari huolehtii, että miesten kasvot ovat kuvauskunnossa. Kun kisaajien määrä vähenee, meitä meikkaajia tarvitaan vain kaksi. Kampaajia on neljä, jotka laittavat kampaukset. Kokoan meikkitiimin niin, että työ sujuu itsenäisesti. Tiimiini kuuluvat nykyisin Ilkka Ruotsalainen, Miia Ollula ja assareina vaihdellen Essi Saarinen ja Minja Konttori.

Miten paljon teillä on aikaa yhteen meikkiin?

-45 minuuttia. Ensimmäiset tulevat meikkiin puolenpäivän aikoihin. Näissä töissä pitää olla rutiinia, mutta ei missään tapauksessa väärällä tavalla.

Raili ja Jaana Pelkonen

 

Mistä meikin suunnittelu alkaa? Pitääkö tuotantotiimi palaverit ennen lähetystä?

-Alkuaikoina oli etukäteispalaverejä, mutta nykyisin ei ole. Meikin suunnittelu alkaa siitä, että me meikkaajat saamme kuvat seuraavan lähetyksen vaatteista. Toisaalta ei liikaa mieti etukäteen meikkiä. Haluan ottaa huomioon meikattavan persoonan, tanssin luonteen ja tietysti myös vaatteen. Joskus tanssiopettaja voi esittää toiveita lookin suhteen.

Teettekö yhteistyötä kampaajien kanssa?

Kampaajatiimi on naapurihuoneessa. Tosin ei meidän huoneiden välissä ole ovea. Käymme välillä katsomassa toistemme tekemistä. Kaikki toimii mutkattomasti ja helposti, kun samat tiimit ovat tehneet pitkään tätä ohjelmaa.

Teettekö aina samojen henkilöiden meikit?

-Se on ajautunut niin, että me kukin teemme aina samojen henkilöiden meikit. Kisailijoiden vähentyessä siihen tulee muutoksia.

Jaana Pelkonen ja dramaattiset silmät.

 

Mitä haasteita TTK-meikissä on?

-Joillakin kisailijoilla voi olla ihon kuivuutta tms. muita haasteita. Silloin ensin pitää hoitaa kuivuus ennen kuin meikkaus alkaa, jotta meikki näyttäisi hyvältä. Lisäksi jotkut kisaajat saattavat hikoilla voimakkaasti nopeatempoisessa tanssissa. Silloinkin meikin pitää kestää ja näyttää hyvältä. Eli meikin pysyvyys, pohjustus on tärkeää. Joskus saatamme laittaa meikkivoiteen kenraalin jälkeen, jos iho on huonossa kunnossa ja tanssi on nopearytminen, hikoiluttava. Myös huulet laitetaan vasta kenraalin jälkeen.

Onko meikkaaminen muuttunut näiden vuosien aikana?

-Alkuaikoina teimme selvästi tummempia silmämeikkejä kuin nykyisin. Jonain vuonna käytössä oli paljon glitteriä. Samoin aikoinaan oli paljon rusketuksia. Nyt meikit ovat monipuolisempia kuin ennen, ja käytämme myös aika vaaleitakin luomivärejä, tietysti tanssista ja tanssijasta riippuen. Herkkään tanssiin ja vaatteeseen sopii hempeä meikki paremmin kuin tumma. Kokonaisuus on tärkeää.

Merja Hintikka ja punasävyinen silmämeikki.
Merja Hintikka ja dramaattiset silmät.

 

Millainen on takahuonetunnelma?

-Kilpailijat voivat jännittää paljonkin. Silloin on tärkeää, että me saamme heidät rentoutumaan. Takahuoneessa on usein todella hulvaton tunnelma. Vaikka kyse on kilpailusta, kaikki parit tsemppaavat toisiaan. Se tuntuu hyvältä.

Miten kuvailisit Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa?

-Se on hyvän mielen ohjelma. Se on visuaalisesti kaunista katsottavaa, koska kaikki on mietitty, vaatteet, meikit, hiukset. Ne sopivat yhteen esittäjän ja tanssin mukaan. Ohjelmaan tuo aina jännitystä, minkä parin pitää jättää tanssi.

Raili ja Katri Mäkinen.

 

Kaisa

Lue myös miksi TTK on niin suosittu ohjelma ja TTK:n ihanista hurmureista.

Kuvat Raili Hulkkosen.

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *