Huulipuna piristää ja ryhdistää kasvot – poimi vinkit

Olen aivan huulipunakoukussa. Olo tuntuu alastomalta ilman punaa. Jännää, sillä muutama vuosi sitten käytin todella harvoin värikästä  huulipunaa. Nyt se on aivan must. Tai välillä kokeilen vain hentoista huulikiiltoa, mutta kyllä olo on silloin alaston ja kasvojen alaosan roikkumat näyttävät korostuvan.

Kauneustoimittajana testaan paljon kosmetiikkatuotteita ja meikkejä. Niin olen tehnyt myös näiden testiin saatujen kuvissa olevien punien kanssa. Niiden värit eivät ole kaikki suosikkejani, nyt puhutaan vain laadusta.

Sinin tämän hetken suosikkipunat – satiinimaista himmeyttä, mattaa ja pysyvyyttä. Dior Rouge Ultra Rouge, 44,30 e *,  Sisley Le Phyto Rouge, 50 e*. Clinique Pop Matte Lip Colour + Primer, 27,50 e*. Chanel Rouge Allure Velvet Extreme, 46,80 e*. Guerlain KissKiss, 45 e*. Giorgio Armani Rouge D’Armani Matte, 42 e*.

 

Kun haluan hyvän värin, joka saa hieman kiillelläkin, tartun usein Diorin puolimattaan, runsaspigmenttiseen punaan. Sisley on toinen luottopunani, ei tunnu huulilla, mutta pysyy hyvin. Hyvät värit. Clinique Pop Matte Lip Colour + Primerissa on mukana myös pohjustusaine, pysyy hyvin. Ei liian matta, vaan satiinimainen, ei nosta huuliryppyjä esiin. Yksi luottopunistani, johon palaan aina. Chanelissa on vahvasti väriä, pysyy eikä muuta väriään. Kaunis, pelkistetty hylsy. Luottotuote tämäkin. Kun haluan kiiltävämmän ja hohtavamman punan, Guerlain osuu usein valinnaksi. HIeman läpikuultava.  Rouge D’Armani Matte on tyylikäs mattapuna, mukavan joustava, samettimainen, lisään illan mittaan hieman huulikiiltoa huulten keskiosiin. Hylsy napsahtaa magneetin avulla hyvin kiinni ja pysyy, puna ei pääse kuivumaan.

 

Älä unohda huulpenpohjustusta ja rajausta!

Huultenpohjustusaine tasoittaa huulten pintaa ja parantaa punan pysyvyyttä. Omat suosikkini ovat klassikko Guerlain KissKiss Lip Lift, sekä Sensain ja Elizabeth Ardenin pohjustajat. Levitä huulille ja huulirajaan.

Rajauksella saat muotoiltua huulin lisää kaarta ja  pintaa, kun teet rajauksen hieman huulirajan yli.. Rajaus myös estää punan karkailun huulilta.

Rajaa huulet pohjustuksen jälkeen, levitä puna ja viimeistele raja vielä rajauskynällä. Kokeile myös värittää huulet kokonaan ensin rajauskynällä ja lisää vasta sitten puna. Punan pysyy huulilla pitkänkin illan.

Rajaus on must, se estää punan vaeltamisen huulilta ja lisää punan pysyvyttä. Essence Stay 6 h True -vedenkestävä rajaus, 2,50 e*. Ehdottomasti paras hinta-laatusuhde, levittyy ja pysyy hyvin. Näin edullista raaskii käyttää runsaalla kädellä koko huulillekin. Paljon värejä. Isadora Sculpting Lip Liner -vedenkestävä, 11 e*. Levittyy pehmeästi, ei tarvitse terottaa, minulla aina mukana. Hajusteeton. Elizabeth Arden Plump Up Lip Liner lupaa myös pullistaa huulia, 25 e*. Tuntuu täyteläiseltä, levittyy pehmeästi, toisessa päässä on muovinen levitin, jolla saa värin häivytettyä huulille.

 

Jos kuvittelet, että kirkas puna tekee sinusta halvannäköisen, uskaltaudu edes kokeilemaan. Ehkä valitset automaattisesti nuoruuden ihannevärisi, vaikka se ei yleensä enää toimi, kun omat värit ovat iän mukana hieman haalistuneet. Suosittelen menemään erikoismyymäläään. Anna meikkiosaston meikkaajan valita sinulle väri. Katso myös kasvojasi kokonaisuutena, älä tuijota vain huuliasi.

Ja mikä tärkeintä: muista että myös iho on hyvä meikata. Punainen puna vasten sinertävän kukertavaa ihoa ei toimi. Laita edes sävyttävää kosteusvoidetta tai BB-voidetta,jos varsinainen meikkivoide tuntuu vieraalta.

Juhlitko sinä itsenäisyyttä tai pikkujouluja punahuulin?

Sini

*-merkityt tuotteet saatu pr-näytteinä.

 

 

 

 

 

 

 

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *