Naiselo 45+ pääsi seuraamaan Liisan valmistautumista Linnan juhliin

Liisa oli valmistautumassa lähtemään työmatkalle, kun hänen miehensä toi Liisan kasvojen eteen kirjekuoren. Postia tasavallan presidentiltä. ”Purskahdin itkuun ilosta ja liikutuksesta. Tämä on suuri kunnia kirjoittavalle toimittajalle, joka ei ole erikoistunut politiikkaan”, tunnustaa toimittaja Liisa Talvitie saatuaan kutsun Linnan juhliin.

Naiselo sai ainutlaatuisen tilaisuuden seurata Liisan valmistautumista valtakunnan ykkösjuhliin.

”En osannut odottaa kutsua. Se oli todellinen yllätys. Vuonna 2016 olin ainoana toimittajana Niinistön Japanin-vierailulla ja paluulennolla Tokiosta Helsinkiin sain hänen haastattelunsa Apuun. Viime vuonna pääsin ainoana printtitoimittajana presidenttiparin Minneapolisin-vierailulle ja sain yhteishaastattelun presidentti Sauli Niinistöltä ja rouva Jenni Haukiolta. Tänä vuonna seurasin Niinistön vaalivalvojaisia. Ehkä nämä kohtaamiset vaikuttivat kutsuun”, pohtii Liisa.

Kutsun saatuaan Liisa alkoi tietysti perinaiselliseen tapaan pohtia pukua. Kaapissa ei ollut sellaista, joka sopisi tähän tilanteeseen. Pitäisikö lähteä kauppoja kiertämään? Se ei houkutellut, koska pukua tulisi varmaan käytettyä vain kerran.

Ratkaisu löytyi yllättävältä taholta.

Liisa kertoi ystävälleen Pia Jokelalle saamastaan huomionosoituksesta. Pia työskentelee Rovaniemen Kehityksessä vastaten viestinnästä ja mediasuhteista.

Alkusyksystä rovaniemeläinen suunnittelija Mariela Pokka oli kysynyt Pialta, tietääkö tämä jotain 38-kokoista naista, joka olisi menossa itsenäisyyspäivän juhliin Linnaan. Kun marraskuussa Liisa kertoi kutsustaan, Pia ehdotti Marielan pukua, joka oli tehty pehmeästä poronnahasta ja oli suomenlipunsininen.

Liisan puku on ultraohutta poronnahkaa. Mariela Pokka oli saanut innoituksen Inarijärven sinisistä aalloista

 

Jättikokoinen, toispuoleinen rusetti on vaatteen juju.

 

”Mariela on syntyjään venezuelalainen, joka on asunut 15 vuotta Rovaniemellä. Me Pian kanssa tutustuimme vuonna 2005 Venezuelan-matkalla. Tämä pukuprojekti on tällainen Venezuela-Rovaniemi -projekti”, Liisa nauraa.

Pari viikkoa sitten Pia Jokela oli tulossa Helsinkiin ja samalla hän toi puvun Liisalle. Puku näytti ihan Liisalta. Liisan puvun juju on jättikokoinen, toispuoleinen rusetti, joka on puvun yläosassa. Toinen juju piilee takakappaleen helmaan kirjaillut 600 Swarovski-kristallia. Näiden kristallien vuoksi pukua ei voitu lyhentää helmasta, vaan työ oli tehty vyötäröltä.

Takakappaleen helmassa on 600 Swarovski-kristallia. Kirjailu on saanut vaikutteita pohjoisen tähtitaivaasta.

 

Ainut huono puoli oli, että yläosa oli liian pieni ja helma oli liian pitkä. Yhteys Marielaan. Hän vakuutti, että se ei ole ongelma. Se voidaan muokata sopivaksi.

Liisa otti yhteyttä lapsuudenystäväänsä Liisa Hakalaan, joka on yhdeltä ammatiltaan ompelija. Ystävä otti ammattilaisen ottein strategiset mitat Liisasta.

Mitat ja puku lähtivät takaisin Rovaniemelle muutostöitä varten ompelija Onerva Hemmilän käsittelyyn. Muutostöihin kuului myös yläosan rusetin siirtäminen toiselle puolelle, jotta se näkyisi kättelyjonossa. Sitten alkoi jännitys, onnistuvatko muutokset, sopiiko puku muutosten jälkeen.

”Puku tuli keskiviikkona 28.11. Helsinkiin. Minä olin työmatkalla Pohjanmaalla, ja mieheni Juha kävi hakemassa puvun. Kun istuin Seinäjoen junassa, olin ihan hermona, kun jännitin puvun istuvuutta. Tullessani illalla kotiin ja pääsin kokeilemaan pukua, olin helpottunut. Puku istui hyvin. Vain rusetti vaatii pienen fiksauksen, jonka ystäväni Liisa ammattilaisena tekee”, Liisa kertoo.

Mariela Pokka on erikoistunut ylellisiin ja näyttäviin poronnahkavaatteisiin. Pokan ompelijat tekivät mm. Mika Häkkisen toisen vaimon Marketan hääpuvun ja parin vuoden takaisen Euroviisu-edustajamme Sandhjan puvun.

Liisa ei syyllisty monen ensikertalaisen virheeseen lähtemällä juhliin uusilla kengillä. Onneksi kaapista löytyi käyttökelpoiset, linjakkaat avokkaat. Liisan ystävä, näyttelijä Sinikka Sokka lainasi asuun sopivat, pitsiset korvakorut.

Sinikka Sokka lainasi korvakorut.

 

Viittä vaille valmis puku. Vain rusetti vaatii pienen fiksauksen.

 

Entä mistä Juhalle frakki? Ajatus oli vuokrata se, mutta jälleen sattuma puuttuu peliin.

Liisa on kirjoittamassa valaisinyritys Innoluxin omistajan, sokean yrittäjän Jukka Jokiniemen elämäkertaa, jonka Tammi julkaisee ensi syksynä. Jukka ehdotti Liisalle, että Juha lainaisi hänen frakkiaan. Näin sekin ”ongelma” on ratkaistu.

”Ystävät ovat olleet innolla ratkaisemassa pukeutumisongelmiamme”, kiittelee Liisa.

Kolme päivää ennen h-hetkeä Liisa kävi luottokampaajansa Timo Mäkisen luona Peilissä, jotta pituus ja väri ovat kunnossa. Lyhyiden hiusten ansiosta itsenäisyyspäivänä ei tarvitse mennä kampaajalle.

Itsenäisyyspäivänä Liisan lookin viimeistelee meikkitaitelija Raili Hulkkonen. Meikki tehtiin Railin Puuterihuoneella, jossa oli miellyttävän rauhallinen ja juhlava tunnelma. Railin 10 meikattavaa saavat nauttia lasillisen kuplivaa, tyttärentyttären tekemää täytekakkua ja napostella pientä suolaista.

Liisa näytti puvusta otettua kuvaa Railille, jotta tämä saa vision meikistä. Raili kehuu Liisan hyvinhoidettua ihoa.Nyt hänen ei tarvitse tehdä ”taikoja”, koska ihossa ei ole kuivuutta tms. Liisa hoiti ihoaan edellisenä iltana kasvonaamiolla.

Raili oli itsekin pukeutunut teeman mukaan juhlavasti, rintapieltä koristi Keskuskauppakamarin myöntämä ansiomerkki upeasta urasta. Liisa iloitsi, että hän sai meikkiajan Raililta.

 

Raili laittaa silmiin vähän sinistä, jota häivyttää neutraalilla vivahteella. Silmien alarajaus antaa ryhtiä silmämeikkiin, samoin irtoripsitupsut, jotka tuovat silmät kauniisti esille silmälasien takaa.

Sinertävää ja vähän neutraalia luomiväriä pehmentämään ja häivyttämään.

 

Alarajaus antaa silmille ryhtiä.

 

Koska Raili meikkaa Liisan jo puolenpäivän jälkeen, meitä kaikkia kiinnostaa, kestääkö meikki moitteettomana ja freeshinä juhlahumussa.

”Hyvä pohjustus on tärkeää. En ole huolissani silmämeikin kestämisestä. Se kyllä pysyy koko illan”, Raili vakuuttelee.

Ohut meikkivoide, poskipuna ja kulmien huolittelu viimeistelevät meikin. Loppusilaus sitten kirkkaanpunaisella huulipunalla – ja meikki on valmis.

Meikki on valmis. Liisa on tyytyväinen lopputulokseen.

 

Vielä yhteiskuva ennen kuin Liisa lähtee ajamaan kotiin. Muutaman tunnin kuluttua hän astelee Juha Heiskasen kanssa Linnan punaista mattoa pitkin kättelemään presidenttiparia.

 

”Meikki on aivan ihana. Kiitos, Raili!” iloitsee Liisa.

Sitten vain kotiin syömään, pukeutumaan ja virittäytymään tärkeään juhlaan.

Kaisa

PS. Lue Liisan blogista, miltä Liisasta tuntui olla juhlissa.

 

 

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *