Ihanan tunnelmallinen Porvoo on aina käväisyn väärti

Nyt kun on levännyt muutaman päivän huomaan kuinka väsähtänyt olinkaan ennen joulua. Onneksi nappasin parin tunnin ”oman loman” samalla, kun käväisin Porvoossa testaamassa kasvohoitoa ihan työasioissa. Hoidon jälkeen olo oli rentoutunut ja päätin kierrellä hetken vanhan kaupungin kujia. Onneksi tein sen.

Sää oli mitä mainioin. Taivaalta putoili lumihiutaleita ja aurinkokin hieman pilkahti. Turisteja ei ollut liikaa, vaan kaduilla mahtui hyvin kävelemään ja fiilistelemään. Olo oli kuin ulkomailla. Reittini oli siis vain muutama katu, mutta se riitti. Katso kuvia ja nauti. Ja jos suinkin on mahdollista, mene käymään.

Tästä aloitin reittini ja pompin liikkeissä kadun molemmilla puolilla. Käsitöitä, sisustustarvaraa, ruokaherkkuja ja vaatteita.

 

Lelukaupan ihana kyltti. Ikkunassa oli joulupukki koneellaan matkalla tuomaan lahjoja. Tuijotin liikkuvaa konetta pitkään, niin ihanan nostalginen se on.

 

Lyhtyjä on joka puolella liikkeiden edessä.

 

Eikö olekin houkuttelevan näköistä? Sisällä sisustustuotteita, herkkuja ja vaatteita.

 

Ostin reissulta muutaman joululahjan, havusomisteita ja tietenkin hyvää suklaata Petris Chocolate -kahvilamyymälästä, jonne kannattaa mennä juomaan kuuma suklaakaakao ja maistamaan käsintehtyä laatusuklaata.

 

By Pias on  erittäin kauniistis sisustetttu kauppa aivan sillan pielessä. Kannattaa poiketa sisään, mynnissä neuleita, pellavaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja. Ihanat, valkoiset, narisevat puulattiat.

 

By Pias -liikkeen ihana yksityiskohta on iso sovitushuone, jonne ystäväporukka mahtuu sovittelemaan vaatteita yhtäaikaa.
Vastapäätä kirkkoa on uusin kahvilatulokas, Tuorilan kotileipomo, josta ostin ihanat joulupullat kotiin. Ensi kerralla istahdan paikassa myös nauttimaan kahvit. Mukava tunnelma ja ystävällinen palvelu.

 

Sini

 

 

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *