Näin valitset meikkivoiteen värin

Valo tuli jäädäkseen joksikin aikaa.  Huomasin sen konkreettisesti kasvoillani, kun näin itsestäni sivusta otetun valokuvan. Leukaperässä oli todella tylsän näköinen rantu, kun olin levittänyt aamukiireessä hämärissä meikkivoiteen huonosti. Ja vielä aivan liian tumman voiteen. Olin napannut kesäsävyn, joka todellakin on liian tumma talvikalpeille kasvoilleni.

Siitä jäikin päälle pieni tarkkailu kuinka muut ovat onnistuneet meikissään. Kovin monen kasvoilla näkyy olevan hieman vääränvärinen ja aivan liian paksu meikkikerros. Nyt onkin hyvä hetki tarttua käsipeiliin ja tarkistaa luonnonvalossa onko käyttämäsi värivoiteen sävy oikea ja tuotteen koostumus kohdallaan ihon kunnon kanssa.  Jos olet hankkimassa uutta värivoidetta, poimi muutama vinkki postauksesta.

Meikkivoiteilla tarkoitan tässä postauksessa kaikkia niitä tuotteita, jotka värinsä avulla saavat ihon hehkumaan kauniina. Tuote voi siis olla sävyttävä kosteusvoide, hieman enemmän väripigmenttejä sisältävä BB- ta CC-voide tai meikkivoide.

Arki-ihastukseni juuri nyt on Idun Mineralsin sävytetty päivävoide, joka sopii hyvin ohuelle ja kuivallekin iholleni. Lancômen meikkivoide on ohut ja vesimäinen, silti se peittää ihon kirjavuutta. Tämäkin on yksi suosikeistani, samoin kuin kauniin hehkun antava, ohuen ohut Korento-seerumimeikkivoide. Maybelline Fit Me! jättää rasvoittuvaisuuteen taipuvaisen ihon mataksi. NYX-meikkivoiteista löytyy sopiva sävy tummaihoisellekin.

 

Selvitä ensin onko ihosi pohjaväri punertava tai kellertävä. Levitä voidetta vaikka ranteen sisäpuolelle. Sillä ei ole väliä, onko ihosi tumma vai vaalea.

Kun pohjaväri on selvillä, etsitään oikea sävy, jonka tulisi olla sama kuin ihon luonnollinen sävy. Meikkivoiteella ei siis ole tarkoitus tehdä ihosta vaaleampaa tai tummempaa.

Ylinnä punertava ja alla kellertävä pohjasävy.

 

Kokeile sävyä eli meikin tummuusastetta leukaperiin lähelle kaulaa. Sipaise kahta kolmea sävyä rinnakkain ja valitse se, joka on lähinnä ihosi väriä. Löydät taatusti oikean sävyn, sillä meikkivoiteissa on nyt kymmeniä eri sävyjä. Muista, ettei missään nimessä meikkivoidetta tule testata kämmenselkään. Siinä iho on erivärinen kuin kasvoillasi. Jos myyjä tekee niin, älä luota hänen valintaansa.

Huomaa myös, että myymälöiden valot saattavat vääristää väriä. Siksi kannattaa mennä tarkastelemaan sävy käsipeilin kanssa luonnonvaloon, jos se vain on mahdollista.

Levitä meikkivoide huolella. Siveltimellä saat ohuimman kerroksen, mutta sorminkin levitys onnistuu. Muista häivyttää hyvin kasvojen reunoilta, hiusrajasta ja leukaperistä. Levitätpä meikin millä tahansa, viimeistele se painamalla käsillä ihoa. Näin sormien lämpö ikään kuin sulauttaa meikin ihoon.

Tarkastele vielä uudelleen ihoasi luonnonvalossa käsipeilin kanssa läheltä. Erottuuko meikki vai onko iho kauttaaltaan luonnollisen värinen? Jos meikki ei erotu,onnittelen, olet onnistunut värivalinnassa!

Jos meikki erottuu liian tummana, kokeile sekoittaa sen joukkoon niin sanottua heleyttäjää, meikinpohjustajaa tai seerumia. Jos väri on liian vaalea, sekoita sen joukkoon hieman tummempaa meikkivoidetta tai tummia pigmenttitippoja.

Väri kannattaa päivittää uudelleen, kun aurinko alkaa antaa väriä kasvoille. Ideaali tilanne olisikin käyttää talvella vaaleampaa sävyä ja kesällä tummempaa. Näin keväällä saa tismalleen oikean sävyn sekoittamalla näitä kahta keskenään.

Sini

Tuotteet saatu pr-näytteenä testiin.

 

hyvinvointi
Kommentit (2)
 1. Minä olen meikannut itseäni 14-vuotiaasta saakka, eli tooosi pitkään. En silti osaa aina valita oikean sävyistä meikkivoidetta. Sitten, kun löytää juuri oikean ja sopivan sävyn, se sarja tai sävy lopetetaan. Joskus olen sekoittanut liian vaalean meikkivoiteen liian tumman kanssa eli konsteja löytyy. Kaupassa sitä yleensä kokeilee vaan käteen sävyä. Ensi kerralla kokeilen kaulaan tai leukaperään.

  1. Hei Siru
   Kyllä tuo värinvalinta taitaa olla ikuisen oppimisen tie.
   Todellakin, unohda käteen kokeilu!
   Hyviä ostoksia, Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *