Lapsi heläytti kuuluvalla äänellä: Täällä haisee

Olin juuri syöksynyt viime hetkellä junaan ja istahtanut lähes tyhjään vaunuun. Parin pysäkin päästä vaunuun tupsahti alle kouluikäisiä lapsia. Tomera nuorimies, ehkä viisi- tai kuusivuotias tuli iloisena minua kohti. Sitten hän pysähtyi kuin seinään. Kääntyi pois. Ohjaaja opasti takaisin ja istumaan minua vastapäätä olleelle tyhjälle penkille. Poika vastusteli ja sanoi: Täällä haisee.

Mietin mikä haisee, ei minun nenääni mikään. Poika katsoi uudelleen ohjaajaan ja näytti miettivän mitä tekisi. Sitten hän istahti kaverinsa kanssa minua vastapäätä, ohjaaja istahti viereeni.

Hetken kuluttua poika katsoi minua kulmiensa alta ja sanoi sovitellen: Niin, haju voi olla ihan hyväkin tuoksu.

Tässä haiseva tuoksu, joka on ollut suosikkini jo muutaman vuoden ajan. Oikeasti tuoksu on melko mieto, mutta liika on liikaa.

 

Tajusin, että kyse on hajuvedestäni, jota ilmeisesti olin laittanut liikaa. Kun kunnolla lotraa päivittäin, niin eihän sitä itse enää haista ollenkaan. Kyllä nolotti, mutta samalla olin iloinen, että lapsi minua näin huomautti.

Olin toiminut itse vastaavalla tavalla ystävääni kohtaan vain pari päivää aiemmin. Kauhistelin hänen lakanoidensa tuoksua, joka mielestäni oli liian voimakas ja turhakin. En ymmärrä, miksi pyykin pitää tuoksua! Pahimmillaan tuoksu on jumppasaleissa, kun keho lämpiää ja vaatteiden lemu sotkeutuu hikeen.

Otinkin sattuman jälkeen taas syyniin tuoksujen käyttöni. Ja lupaan, etten enää suihkauta hajuvettä juuri ennen kuin hyppään joukkoliikennevälineeseen tai yleisötilaisuuteen.

Olen niin kiitollinen pienelle, topakalle pojalle, joka avasi suunsa. Harmittaa, etten älynnyt kiittää häntä junassa.

Oletko sinä joutunut vastaavanlaiseen tilanteeseen?

Sini

 

 

 

hyvinvointi
Kommentit (2)
 1. Minä pidän tuoksuista kyllä.
  Mutta homeelle altistuttuani totesin miten
  saan sisäilmaoireiden lisäksi myös tuoksuista hengitystieoireita. Poden sitten koko päivän altistuttuani.
  Toivoisin ettei niitä käytetä konserteissa, taidenäyttelyissä, elokuvateattereissa, teattereissa, kirjastoissa, kahviloissa, kampaamoissa, jumalanpalveluksissa, konfirmaatioissa, konserteissa tms kirkollisissa tilaisuuksissa.
  Suvun kokoontumiset ja työtoverit ovat ottaneet asian huomioon. Mutta asiakkaille tästä on vaikea sanoa niin, etteivät loukkaannu.
  Pyykinpesuaineet, hajusteet, huonetuoksut! siivousaineet, kukat, niin omassa käytössä kuin toisilla ovat pahoja altistajia.
  Hajusteettomia vaihtoehtoja on paljon!

  1. Hei

   Kiitos hyvästä kommentista!
   Juuri tuon vuoksi kauhistuin hajujani, sillä sinunlaistesi altistuneiden määrä on kasvussa.
   Ja onhan se kaikkien mukavuuden kannalta hyvä, että vältetään hajusinfoniaa.

   Hyvää keväänjatkoa

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *