Muutto: uusi asunto vaatii uusia huonekaluja ja verhoja

Enpä osannut ajatellakaan, mitä kaikkea tuleva muutto tuo tullessaan. Tietysti tiesin, että kaikki huonekaluni eivät tule mahtumaan tulevaan asuntooni.

Kuten olen aikaisemmin kertonut, olen muuttamassa pienempään asuntoon. Sitä en tullut ajatelleeksi, että aika monissa huonekaluissani ja matoissani on aivan väärät mittasuhteet, ja sen vuoksi joudun ostamaan yllättävän paljon uusia tavaroita. Esimerkiksi  jatkettava, musta ruokapöytä, jonka ympärille mahtuu jopa 10-12 henkilöä syömään, jos ottaa käyttöön molemmat jatkopalat, on aivan liian massiivinen tulevaan asuntooni. Samoin sohvapöytä on turhan kookas. Puhumattakaan 190 x 300 -metrisestä, aidosta villanukkamatosta, josta olen todella tykännyt.

Jatkettava ruokapöytä menee vaihtoon. Pöydän saa jatkettua vielä yhdellä jatkolevyllä, jolloin sen ympärille on mahtunut 10-12 henkilöä syömään.

 

Iso, paksu villamatto on liian iso uuteen kotiin.

 

Myös kaikki verhot menevät uusiksi, koska tulevan asunnon huoneet ovat korkeammat kuin nykyisen. Minun valkoiset, kepeät verhoni joutavat kiertoon. Olin nähnyt valtavasti vaivaa näiden verhojen löytämiseksi. Nyt kaikki alkaa alusta.

Eikä tässä vielä kaikki. Vaikka nykyinen sohva mittojensa ja kuntonsa puolesta on ok, sekin menee vaihtoon. Syy on se, että joudun luopumaan vierashuoneessa olevasta sängystä, koska tulevassa asunnossa ei ole vierashuonetta. Tytär kysyikin hämmästellen, enkö varaudu yövieraisiin (veli vaimoineen ja serkut). No, nyt sitten pitäisi korvata istumasohva TYYLIKKÄÄLLÄ vuodesohvalla tms. Mistähän sellainenkin löytyy? Yleensä vuodesohvat ovat aika kamalia.

Joudun vaihtamaan siistin sohvani toiseen, jotta mahdollisille yövieraille olisi joku nukkumapaikka.

 

Kaikkien työkiireiden ja matkojen vuoksi aika on suorastaan hupaa ennen muuttoa. Sen vuoksi olen palkannut (elämäni ensimmäisen kerran) sisustussuunnittelijan auttamaan. Nyt sitten yhdessä katselemme uusia vaihtoehtoja. Mistähän ostaisin verhot, maton, ruokapöydän, -tuolit, työpöydän, sohvan ja kylppärin lavuaarin tasoineen ja kaappeineen?

Olen siis monessakin mielessä uuden edessä.

Kaisa

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *