Olisiko näissä tuoksuissa sinulle uusi hajuvesi?

Kuka muista aikaa, jolloin suositeltiin käyttämään korkeintaan kahta hajuvettä? Miedompaa päivällä ja dramaattisempaa, voimakkaampaa illalla iltamenoissa. Tuoksuvalikoimatkin olivat melko vaatimattomia ja klassikkotuoksut pitivät pintansa vuodesta toiseen. Muistan nuorena käyttäneeni vuosia esimerkiksi Diorin Poisonia ja YSL Y:tä. Huh.

Toisin on nykyisin. Uusia hajuvesiä tulvii markkinoille ja niitä myös ostetaan. On ihan ok käyttää useampaa hajuvettä eri tilanteissa vaikka samana päivänä. Joskus mietin kuinka paljon uusia hajuvesiä maailmaan mahtuukaan. Silti kaikki tuoksut poikkeavat toisistaan, vaikka raaka-aineluettelossa usein viliseekin samoja nimiä. Ainesosien koostumukset, määrät ja yhdistelmät tekevät jokaisesta tuoksusta ainutlaatuisen.

Trenditietoisemmat bongailevat niin sanottuja niche-tuoksuja, joita valmistetaan vain pieniä määriä ikään kuin hyviä viinejä. Mutta uusimmat uutiset tietävät kertoa, etteivät nekään ole enää sellaisenaan riittävän kiinnostavia. Jotain uutta kulmaa pitäisi keksiä silläkin rintamalla, jotta kuluttajien kiinnostus riittää jatkossakin. Vielä niilläkin menee hyvin, mutta tuotekehitys miettii jo muuta. Millainenhan olisikaan hajuvesi, joka ei tuoksuisi ollenkaan erilaiselta, vaan vahvistaisi vaikkapa käyttäjän omaa tuoksua.

 

Kookoksisen raikas, hieman lämmin Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz tuoksahtaa myös aavistuksen sitruunalta, Edt 75 ml 87 e. Herbae par L’Occitane vie nimensä mukaan ajatukset ruohikon raikkauteen. Tuoksussa on bergamottia, punapippuria, villiruusua ja karhunvadelmaa, EdP 50 ml 69 e.

 

Valitsen tuoksun fiiliksen mukaan, mutta huomaan edelleen tykkääväni suht miedoista, hieman kirpakoista, mutta raikkaista tapauksista. Ihanaa on, jos vielä pakkaus ja tuoksun väri vahvistavat tuoksun luomaa mielikuvaa, kuten nämä kaksi yllä olevaa kokonaisuutta tekevät.

Jo loppuvuodesta myyntiin tullut Burberry Her sopii hyvin kevääseen tuoksullaan, jossa on muun muassa mustikkaa, jasmiinia ja orvokkia, EdP 50 ml 90 e. Tuoksu on minun makuuni hieman makeahko, mutta ei kuitenkään äklön makea. Klassikkoainesta. Kukkaisen hedelmäisessä Guerlain La Petite Robe Noir Esu de Parfum Veloursissa on mustaa ruusua ja orvokkia, 30 ml 75,50 e. Ruusunterälehtiä, kieloja ja pirskahtelevaa mandariinia löytyy Miss Dior Roller Pearlistä, 20 ml 50 e.

 

Kiinnostava pakkausuutuus on Diorin Miss Dior, joka tänä keväänä on myös pienessä roll-on pullossa. Käytössä se toimii hyvin, tuoksu tarttuu iholle, eikä jää leijailemaan ollenkaan ilmaan. Tämä on kätevä myös käsilaukussa tai reissussa. Sujahtaa hyvin siihen litran muovipussiinkin. Guerlain on perinteinen tuoksutalo, jonka hajuvedet ovat mielestäni oikeita hajuvesiä. Tuoksuissa on syvyyttä, kerroksellisuutta ja tyyliä.

 

Raikas ja vienosti iholla tuoksuva on Calvin Klein Woman, jossa on kiinnostava yhdistelmä sitruunaa ja pionia, EdT 30 ml 55,50 e. Jos kaipaa pientä särmää kukkaishedelmäiseen tuoksuun, niin tästä Dolce & Gabbana The Only One 2:stä sitä löytyy, ei kuitenkaan liian päällekäyvästi, 30 ml 76 e.

 

Useimmiten hajuvesien pullo ja tuoksu vastaavat mielikuvaani tuoksusta. Tällä kertaa erehdyin yhden tuoksuparin kohdalla.

Lancôme La Nuit Trésor Musc Diamant on myskisine vivahteineen nimensä mukaan mielestäni iltatuoksu, EdP 50 ml 73 e. Viktor&Rolf Flowerbomb Midnight on täyteläisemmän kukkainen, mutta myskiä siitäkin löytyy, 30 ml 68 e. Ted Bakerin kolmesta tuoksusta makein on Sweets Treats Ella, jossa on mustaherukkaa, jasmiinia ja myskiä, 30 ml 34 e.

 

Nuorekkaista vaatemallistoistaan tuttu Ted Baker on lanseerannut ensimmäiset hajuvetensä, omansa naisille ja miehille. Tai oikeastaan naisten tuoksuja on kolme. Oma suosikkini niistä on vaaleanpunaiseen pulloon pakattu Sweets Treats Mia, jossa on yhdistelmä sitruunaa, vadelmaa ja kukkia. Mutta mielestäni tuoksu ja pullo olivat jotenkin ristiriidassa, vaaleanpunainen on aina ollut minulle outo väri. Pulloista suosikkini on kuvassa oleva tumma pullo.

Lopuksi vielä muistutus: tuoksu säilyy vuosia, kun säilytät sitä korkki kiinni huoneen lämmössä ja valolta suojassa. Vaikka pullot ovatkin kauniita sisustusesineitä, älä ainakaan aurinkoisessa paikassa niitä säilytä. Jos huomaat, ettet käytäkään jotain tuoksua usein, laita se välillä kaappiin odottamaan uutta vuoroaan.

Sini

Jutun tuoksut ovat pr-näytteitä.

 

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *