Millainen mekko imartelee vartaloa?

Mekko jatkaa suosiotaan.  Kokosin vartalotyypeittäin ideoita mekkohankintoihin kuvaamistani muotinäytösten sisääntuloista. Poimi itsellesi mieleiset vaihtoehdot ja lähde kauppoja kiertämään.

Hoikka pääsee helpolla

Hoikalle sopivasti niukkaa linjaa. Hulmuavalla helmalla saa ripauksen naisellisuutta. Rypytys antaa muotoja hoikkaan varteen. by Malene Birger.

 

Tämä sesonki on helppo hoikkavartaloiselle varsinkin, jos hän on pitkä. Pitkiä helmoja, pieniä päänteitä, sopivasti vartaloa korostavia, mutta silti naisellisuutta tuovia malleja on paljon. Lyhyen hoikan on ehkä viisainta jättää ne maata viistävät mallit kauppaan, ellei hän halua lyhentää helmaa itselle sopivaksi, sillä pitkät helmat ovat todella pitkiä. Lyhyt suorastaan kompastuu niihin ainakin portaissa.

Päärynälle näyttävyyttä yläosaan

Päärynä voi iloita sesongin pienistä päänteistä ja leveähelmaisista mekkomalleista. Jos käsivarret ovat timmit, ei haittaa, vaikka mekko olisi hihaton, holkkihihainen tai mekon yläosa olisi toispuoleinen niin, ettei toista hihaa olisi. Leveä helma kätkee armeliaasti lantion ja reidet. Muista kuitenkin, että harvoin leveälanteista pukee nyt niin muodikas pliseerattu helma, koska pliseeraukset avautuvat liikaa.

Hoikalle ja päärynälle mekkoideoita. Vasen Cecilie Bahnsen, keskellä Designers Remix ja oikea Lovechild 1979.

 

Tiimalasilla vyötärö esiin

Kurvikas tiimalasi korostaa vyötäröään, koska hänellä on sellainen eikä se ole kadonnut kilojen karttuessa.  Leveä helma kätkee lantion ja reidet. V-pääntie antaa sopusuhtaisuutta kookkaille rinnoille.

Jos on niin onnellisesti, että tiimalasilla on myös pituutta keskiarvoa (164,5 cm) enemmän, hän voi käyttää myös pitkiä helmoja.

 

Tiimalasi korostaa vyötäröä. Kaikki Hofmann Copenhagen.

 

Kartiolle ja timantille simppeliä 

Harteikas ja rintava kartio suosii yksinkertaisia yläosia. Sitä vastoin hänen kannattaa vetää katseita kapeaan alaosaan. V-pääntie hämää sopivasti hartioiden ja rintojen kokoa.

Kartiolle ja timantille sopivassa mekossa on yksinkertainen linja, joka hieman kapenee vyötärön kohdalla. Kapealanteisille kartiolle ja timantille sopii myös hihansuiden yksityiskohta.

 

Timantilla elämä on tuonut ylimääräisiä senttejä keskivartalolle. Sitä vastoin lantio ja jalat ovat timmissä kunnossa. Timanttia imartelevat mekot, joissa on linjaa olematta tiukka. Iso pääntie on hyvä vaihtoehto.

Kartiolle ja timantille sopii mekko, jossa on V-pääntie. Hihattomuus ei tosin aina ole paras vaihtoehto. Timantilla kangas ei saa olla liian lurua, jottei se mene nahkaa myöten.
Tässä mekossa on monta positiivista kohtaa ajatellen timanttia ja kartiota: pääntie, linja ja pituus. Joissakin tapauksissa tämä kävisi myös omenalle – lähinnä silloin, jos tätä lyhentäisi hieman, ettei helma päättyisi pohkeen paksuimpaan kohtaan.

 

Omena ja mekot

Jotenkin tuntuu, että suunnittelijat ovat unohtaneet omenavartaloiset, kun katselin tämän sesongin näytöksiä. Ihan täydellistä mekkoa omenalle ei löytynyt minun noin 5000 näytöskuvan joukostakaan! Aina oli jotain vikaa: liian pieni pääntie, yksityiskohdat keskivartalon kohdalla, luirumaiset kankaat tms.

Omenavartaloiselle paras olisi, jos mekossa olisi riittävän syvä V-pääntie ja olkapäälinja hieman korostettu, jotta vaate asettuisi kohdalleen. Lisäksi vaatteessa pitäisi olla LINJAA eikä olla sellainen soputelttamainen kaapu, joita yleensä tarjotaan omenavartaloiselle. Kankaan tulisi olla laskeutuvaa, eivätkä hihat saisi olla ylipitkät. Luulisi, ettei se nyt niin vaikeaa ole!

Tättä Munthen mekossa on paljon hyvää, vaikka ei olekaan täydellinen omenalle. Hyvää on, että pääntien saa näyttämään V:ltä, kun ei laita nappeja kiinni. Eivätkä hihat ole liian pitkät. Kangas saisi olla vähän paksumpaa tai sinne kannattaisi laittaa alushame, ettei kaikki näy läpi. Tuo helman pituus on hieman liian pitkä, muutama sentti pois – ja avot – homma toimisi.

 

Tässäkin Munthen mekossa on monta hyvää asiaa omenalle ja miksei myös timantille: pääntie, miehutan tumma pohja ja olkalinja. Pituus vaati käyttäjältä kohtuullista pituutta, ihan lyhyt sotkeutuisi helmoihin.

 

Pitkälle vaihtoehtoja

Pitkät naiset voivat iloita tämän sesongin mekkotarjonnasta: pitkiä helmoja ja lyhentävän vaikutelman antavia yksityiskohtia riittää.

Pääntie antaa kaulalle pituusvaikutelmaa. Jos keskivartalolla ei ole liikaa senttejä, vyötäröllä oleva frilla ei haittaa. Keveä kangas mahdollistaa mekon liikkeen. Munthe.

 

Pienirintainen ja pitkä nainen, tässä teille mekko, jos frillat miellyttävät. Lyhyelle naiselle tällainen yhdistelmä (pitkä mekko ja pitkä neule) olisi ”tuhoisa”. Munthe.

 

Saitko ideoita mekko-ostoksille? Mikä mekko viehätti eniten?

Kaisa

 

 

 

 

kulttuuri
Kommentit (3)
 1. Aamutakkeja?

 2. Kaikki mallit yhtä hoikkia. Missä pyöreät naiset?

  1. Hei Mica, kiitos aiheellisesta kysymyksestäsi.

   Valitettavasti muotinäytöksissä lähes aina mallit ovat langanlaihoja. Esimerkiksi niissä tämän kevään ja kesän muotia esitelleistä lähes 30 näytöksessä, jotka näin noin 9 kuukautta sitten, yhdessäkään ei ollut kuin näitä superlaihoja malleja. Tietysti tuossa vaiheessa, kun vaatteista on vain mallikappaleet eli ne eivät ole vielä ns. tuotantokappaleita, vaatteiden koko on pieni.

   Vuosien aikana olen huomannut, että jos kansainvälisissä muotinäytöksessä, joiden katsojina on vain sisäänostajia ja lehdistöä, on normaalikokoinen malli (ei siis edes pyöreä), katsojat taputtavat tai muuten osoittavat ilahtumista.

   Muotialalla on pitkään keskusteltu mallien laihuudesta, ns. nolla-koosta. Toivottavasti joskus tämä vielä muuttuisi.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *