Upea muuttumisleikki: näin Katrin tyyli uudistui!

Järjestimme huhtikuun lopulla blogin ensimmäisen muuttumisleikin, jonne te lukijat saitte ilmoittautua. Ohjeiden mukaan ilmoittautuneita tuli kymmeniä. Niistä valitsimme neljä erilaista muuttujaa, jotka lupasivat suostua täydelliseen muutokseen.

Osasimme odottaa kiinnostusta, sillä muutoksen tekijöinä ovat alansa huiput. Raili Hulkkonen opasti tekemään meikin, joka korostaa omia hyviä puolia ja häivyttää ei niin hyviä. Hiukset ajan tasalle päivittivät Hiusmuotoilu Pointin kampaajat yhdessä hiusmuotoilijaguru Pirjo Honkasen kanssa.

Tässä ensimmäinen muutos neljästä. Julkaisemme muutokset noin viikon välein, joten kannattaa lukea kaikki, sillä jokaisessa on kivoja vinkkejä.

Katsokaapas, miten suuren muutoksen tyylipäivitys saa aikaan. Katri oli todella tyytyväinen, että uskalsi antaa ammattilaisten muokata vapaasti ulkonäköään.

Näin Katri kuvaili muutostoiveitaan

Tyylini on hieman jämähtänyt, aika klassinen. Hiuksissa vaaleita raitoja, punapigmenttisenä harva väri matsaa kasvoihin. Kasvatan pitkää tukkaa, päädyn polkkaan ja leikkaan lyhyeksi, sekä raitoja, raitoja ja raitoja.

Meikata en juurikaan osaa, että sillä saralla kaikki kelpaa eli vähän piristystä ja vinkkejä, jossa kiireinen ihminen saadaan vähemmän väsyneen näköiseksi, kelpaa kovasti. Olen tällä hetkellä huvin fokusoitunut työhön ja tyytyväinen siihen.  ”Bisnesminä” vain kaipaa freesausta.

Näin muutos tehtiin

Katrin hiuksissa oli vaaleita raitoja, jotka olivat alkaneet kellertää eivätkä sopineet Katrin kasvojen väriin. Tumma tyviväri synkisti ilmettä ja teki kasvot kalpeiksi ja väsyneiksi. Myös pituus veti linjoja alaspäin ja teki kokonaisuudesta raskaan.  Nykyistä mallia päivitettiin sellaiseksi, joka imartelee Katria. Selvästi vaaleammilla hiuksilla Katri saisi freesausta olemukseensa. Kampaaja Eija Hiusmuotoilu Pointista toteutti muutoksen.

Väri: Värikirkastus saatiin aikaan tekemällä hiuksiin ensin blondaus, jossa aikaisempi väri poistettiin. Sen jälkeen hiuksiin laitettiin taittoväri, joka hienosääti sävyä, ja sen ansiosta lopputulos näyttää monisävyiseltä. Tämä toi hiuksiin puhtautta ja luonnollista kolmiulotteisuutta.

Leikkaus:  Hiuksista lähti pituutta ja niska leikattiin pehmeän lyhyeksi. Vain otsatukka jätettiin ennalleen. Muotoleikkauksen ansiosta hiuksiin tuli istuvuutta ja kasvot saivat heti nostetta, kun roikkuvat hiukset eivät vedä piirteitä alas. Uusi leikkaus toi myös Katrin persoonan esiin.

Muotoleikkauksen ansiosta uusi hiustyyli on helppohoitoinen.

Kun haluaa näinkin suurta muutosta, hiusten värjäämiseen ja leikkaamiseen tarvitaan aikaa ja monta työvaihetta.

Muotoilu: Katrin hiukset ovat lasimaiset. Muotoiluun riittää volyymia ja rakennetta antava muotovaahto.  Kuiviin hiuksiin saa rakennetta vahalla ja sillä voi myös korostaa joitakin suortuvia. Loppusilaus kevyellä hiuslakalla. Jos muotoilutuotteessa ei ole lämpösuojaa, lisäksi Katri tarvitsee lämpösuoja-aineen.

Uusi hiustyyli mahdollistaa monipuolisen tyylien vaihtelun. Vaaleat hiukset vaativat oikean kotihoidon, ja sampoon merkitys on suuri. Perushoitoon Eija suosittelee ns. silver-sampoota ja -hoitoainetta, jotka ylläpitävät hiusten vaaleutta. Muotoiluun föönausta pyöröharjan avulla. Muotoiluraudalla Katri saa hiuksiin pöyheyttä ja näin saa hiuksiin uuden ilmeen.

Helppo ja nopea työmeikki, joka vahvempana toimii myös iltameikkinä.

Katrin iho on punakka ja hän myös punastuu tyttömäisen helposti. Ihossa on myös pisamia. Haastetta silmämeikin tekoon antaa se, että luomet ovat erilaiset.

Raili meikkaa aina ensin silmät, jotta meikatessa mahdollisesti karisseen meikin saa helposti pois kasvomeikkiä sottaamatta. Silmämeikki aloitettiin taputtelemalla yläluomelle silmämeikinpohjustajaa. Se auttaa luomiväriä levittymään ja pysymään paikoillaan.

Katrin silmät ovat hieman erimalliset, joten Raili tasapainotti eroa kulmakarvojen ja luomivärin levityksellä.

Raili rajasi ensin silmät ja levitti sen jälkeen luomiväriä koko luomelle ja myös rajauksen päälle. Näin rajaus pysyy paremmin. Sekä luomivärit että geelimäinen rajaus löytyvät kätevästi samasta paletista. Hän levitti tummaa liilaa koko liikuvalle yläluomelle ja häivytti sen kohti kulmakarvoja vaaleammalla sävyllä. Alarajauksena tumma luomiväri, joka levitettiin kapealla siveltimellä.

Kulmakarvojen meikkaaminen ja huolitteleminen on yksi meikin tärkeimmistä vaiheista. Kulmakarvat raamittavat katseen ja kohottavat ilmettä.

Raili muistutti, ettei ihoa kannata meikata tukkoon liian peittävällä ja paksulla meikkivoiteella. Pisamat ja punaisen lehahdukset saavat näkyä meikin läpi.

Katrille hän suositteli valoa heijastavaa puuteria sisältävää voidemiasta meikkivoidetta. Se kirkastaa ihon sävyä ja jättää ihon luonnolliseksi.  Meikkivoiteen hän levitti suurella siveltimellä.

Katri toivoi punaisia huulia ja myös sai ne. Juuri sen väriset kuin toiveissa oli. Niitä meikatessaan Raili kannusti käyttämään rohkeasti punaisia huulia. Se nostaa ja piristää ilmettä.

Tässä huikea lopputulos! 

Uudet hiukset ja meikki raikastavat ja ryhdistävät Katrin ilmettä. Hiukset Eija/Hiusmuotoilu Point, meikki Raili Hulkkonen. Kuva Sakari Majantie.

Näillä meikki ja hiukset onnistuvat myös kotona

Hiusten muotoiluun kotona: Kuivien hiusten viimeistelyyn Joico Body Shake -volyymisuihke antaa hiuksiin täyteläistä tuuheutta ja saa ohuet hiukset näyttämään paksummilta. Suihke myös häivyttää tyven mahdollista rasvaisuutta ja antaa sille ilmavuutta. Blonde Life Brilliant Tone Violet -hoito- ja muotovaahto auttaa hiuksia pysymään viileän vaaleina. Ennen föönausta hiuksiin laitettava Joico Texture Boost -vahasuihke sopii etenkin kiharakampaukseen, antaa hiuksille pehmeää liikkuvuutta.

Raili teki jokaiselle muuttujalle muistilapun meikin avaintuotteista.

Silmämeikkiin Sensai Eye Shadow  Palette S 11 -paletti. Meikkivoide Sensai Flawless Satin Foundation Perfection Satinnée, huulipuna ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ja huulet täyteläisemmän näköisiksi tekevä Sensai The Lipstick  Sensai   sävy 01 Sakura Red. Puna myös täyttää huulten juonteita ja kosteuttaa huulia.

Mitä mieltä olet muutoksesta?

Kaisa ja Sini

hyvinvointi
Kommentit (14)
 1. Business Woman
  14.5.2019, 19:59

  Uskomaton muodonmuutos! Kertakaikkisen upea!!

  1. Hei Businesswoman

   Eikö olekin, ja ihanaa että Katri tykkäsi itsekin.

   Sini

 2. Hieno nuorekas lopputulos. Ei meinaa tunnistaa samaksi ihmiseksi, niin paljon uudet hiukset ovat edukseen.

  1. Hei Kata

   Tämä on hyvä esimerkki siitä, että kannattaa rohkeasti luottaa ammattilaisiin. Katri oli itsekin iloinen, että uskalsi niin tehdä.

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *