UIT:n Herkkua kuin heinänteko -revyy aloitti kesän

Taitavaa laulua, upeita tansseja ja ajoittain viihdyttäviä sketsejä. Niistä aineksista muodostui – tuttuun tapaan – Uuden Iloisen Teatterin Herkkua kuin heinänteko -kesärevyy.

UIT:n revyy kuului aikoinaan jokavuosiseen perinteeseen. Sitten käynteihini tuli tauko, kunnes nyt kolmena vuonna olen taas palannut Peacock-teatteriin kesän aloitukseen. Revyy on tosiaan toiminut minulla kesäkauden avajaisena: nyt alkaa odotettu kesä.

Tänä vuonna revyy sai lentävän lähdön taitavan Nina Tapion ja muun porukan laululla. Somen epätodelliseen maailmaan keskittyvä laulu saa katsomon hymähtelemään hyväksyvästi: just tuollaistahan se some on: siloteltua unelmaa – kaukana todellisuudesta.

Kuva Harri Hinkka

Kaikki mökin omistajat ovat ainakin muiden mökkiläisten puheissa kuulleet tapauksista, joissa mökkipihaan yllättäen kurvaavat vieraat, jotka tulevat lähinnä lepokotiin, omistajien raataessa. Vieraat eivät osallistu ruokakuluihin – paitsi tuomalla kahvipaketin monen päivän vierailun ”maksuksi”.

Sinikka Sokan vanhan naisen laulu kosketti. Hänen läsnäolonsa ja karismansa ovat ihailtavaa – ja laulun sanoihin pystyi yhtymään: vaikka ikää tulee, kroppa rapistuu, silti sisällä asuu pieni tyttö.

Demareiden profiilin etsintä ja nosto -sketsi tuntui ajankohtaiselta, olivathan vaalit juuri takana.

Yleisöä viihdyttivät Nina Tapion ja Sinikka Sokan lisäksi Sami Hintsanen, Pihla Penttinen, Antti Lang, Kai Vaine, Katariina Havukainen ja Panu Vauhkonen – kaikki lahjakkaita.

Mikko Ahti on toiminut revyyn koreografina. Tanssijoina huikeat Jutta Helenius, Katri Mäkinen (molemmat Tanssii Tähtien Kanssa -konkareita) sekä Emil Hallberg ja Antton Laine.

Jossain vaihteessa esitykseen tuli pieni notkahdus, kunnes revyy lähti taas uuteen nousuun. Revyyn tekeminen ei ole helppoa. Silti Sari Siikanderin ohjauksessa tämän vuoden show oli kaiken kaikkiaan viihdyttävä. Sarihan on useana vuonna ollut itse lavalla ja nyt siis ohjaajana.

Ensi-iltayleisö vaikutti tyytyväiseltä esitykseen, emmekä mekään Sinin kanssa pettyneet, vaikka välillä olikin pieni notkahdus lennokkuudessa (vai johtuiko se minulla muuttoväsymyksestäni?).

Lippujen hinnat aikuisilta 49-59 e, esitykset jatkuvat 15.6.2019 saakka Linnanmäen Peacock-teatterissa.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *