Upea muuttumisleikki: Päivin valloittavuus esiin

Huhtikuun lopulla järjestetyn blogimme ensimmäisen muuttumisleikin toinen muutos on tässä. Päivi kaipasi ulkonäköönsä freesausta ja tässä lopputulos. 

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen opasti tekemään meikin, joka korostaa omia hyviä puolia ja häivyttää ei niin hyviä. Hiukset ajan tasalle päivitti Hiusmuotoilu Pointin kampaajat yhdessä hiusmuotoilijaguru Pirjo Honkasen kanssa.

Näin Päivi kuvaili muutostoiveitaan

Kaipaisin kovasti ulkonäköfreesausta. Hiuksissa hohtaa pientä harmautta, minkä haluaisin pois. Toivoisin vinkkejä kampaukseen, minkä voisin jatkossakin toteuttaa kampaajalla.

Meikki… hmmm, eikö se 40 vuotta toteutettu meikkityyli toimi enää?  Käytän silmälaseja, meikkini ei näy ja silmäni vaikuttavat hyvin uneliailta tihruilta.

Näin muutos tehtiin

Lähtökohta: Päivin otsahiukset olivat lyhyet, mutta muuten hiukset roikkuivat niin, että pitkänomaiset kasvot näyttivät entistä pidemmiltä. Väri oli liian tumma ajatellen Päivin ihoa.

Värjäys: Kampaaja Anne raikasti tummaa hiusväriä monivärisillä raidoilla. Hiusten pohjaväriksi Pirjo ja Anne valitsivat pehmeän, keskiruskean toffeen, jossa oli punertavuutta. Tällaisella sävykkyydellä hiuksiin tuli vivahteikkuutta, ja värit sopivat Päivin ihonväriin aikaisempaa paremmin.

Leikkaus: Hiusten pituutta lähti aika reippaasti, mutta silti Päivi saa liikunnassa hiukset kiinni. Lyhyempi hiusmalli antaa hiuksille runsaamman vaikutelman. Linjakkuus kehystää kasvoja, jolloin myös Päivin hymy pääsee esille. Otsahiuksia lyhennettiin vain hieman.

Muotoilu: Hiukset on hyvä pestä värjätyille hiuksille tarkoitetulla sampoolla, koska se hoitaa väriä ja lisää värin kestoa. Pesun jälkeen hiuksiin voi laittaa joko föönausnesteen tai muotovaahdon. Pyyhekuivia hiuksia on hyvä pöyhiä föönillä, jolloin niihin tulee ilmavuutta ja leikkauksen muoto pääsee esille. Jos hiuksia kihartaa muotoiluraudalla, on syytä käyttää hyvää hoitoainetta ja lämpösuojatuotetta.

Varsinaiseen muotoiluun sopii muotoilurauta tai rullat. Kiharoita tehdessä kiharaosuus tulee hiusten keskivaiheelle, jolloin latvat jäävät suoremmaksi. Näin kampaukseen tulee nykyaikaista rentoutta.

Kun kampaus on lähes valmis, hiusosioiden väleihin on hyvä suihkautella tekstuuria antavaa suihketta. Se pitää kampauksen kuohkeana. Tarvittaessa hiuksia voi myös kesken päivän hieman pöyhiä. Kevyt hiuslakka viimeistelee kampauksen.

Helppo ja nopea työmeikki, joka vahvempana toimii myös iltameikkinä.

Päivi haluaa näyttää raikkaalta, mutta ei tiedä, mitä meikkiä mihinkin kohtaan laitetaan. Ehkä siksi hän ei ole käyttänyt luomiväriä ollenkaan. Päivi ulkoilee ja urheilee paljon, ja haluaa silloinkin näyttää hyvältä.

Päivillä on hyvä iho, eikä peitettävää kasvoissa ole. Osansa siihen on aurinkovoiteella, jota Päivi käyttää kasvoilleen jokainen aamu ennen ulkoilua. Raili Hulkkonen kiitteli Päiviä aurinkovoiteen käytöstä. Raili teki Päiville helpon ja raikkaan meikin. Koska Päivi reippailee paljon, kasvoilla on kevyt meikkivoide, joka pysyy siistinä 24 tuntia. Näin iho hehkuu kauniina. Pieniä virheitä häivytettiin peiteaineella. Pisamia ei tarvitse peittää, vaan ne saava kuultaa kevyen meikkivoiteen alta.

Silmämeikki on helppo ja nopea. Raili ohjeisti Päiviä, että jos on epävarma silmämeikin suhteen, on turha alkaa kikkailla erilaisten varjostuksien ja korostuksien kanssa.

Silmien rajaaminen tuo silmät esille. Koko yläluomelle Raili laittoi yhtä luomiväriä. Myös alaluomen rajaus tehtiin luomivärillä. Syvä viininpunainen luomiväri toi Päivin silmien kauniin sävyn esiin. Kuten kuvistakin näkyy, yhdellä värilläkin pärjää hyvin. Sekä ylä- että alaripsiin harjattiin ripsiväriä. Näin silmät näkyvät hyvin Päivin miinuslinssien takaakin.

Kulmakarvat Raili muotoili tarkkaan kulmakynällä, antavathan ne hyvän ryhdin kasvoille. Poskipunan sävyllä Päivi voi leikitellä. Nyt Raili valitsi kiekosta raikasta roosaa poskien korkeimmalle kohdalle.

Huulipunakynä on paljon liikkuvan pelastus. Se kulkee kätevästi mukana taskussa lenkilläkin. Kynämuotonsa ansiosta sillä saa sekä selvät rajaukset että värin yhdellä kertaa.

Tässä raikas lopputulos!

Katsokaapas, miten suuren muutoksen tyylipäivitys saa aikaan. Päivi iloitsi lopputuloksesta; ”Yksi parhaista päätöksistäni oli lähteä mukaan. Pidän hiusten väristä, se tuntuu omalta. En olisi uskaltanut leikkauttaa hiuksia näin paljon. Minulla on ensimmäistä kertaa luomiväriä! Näyttää hyvältä, lähden heti luomiväriostoksille. Hiukset Anne/Hiusmuotoilu Point, meikki Raili Hulkkonen. Kuva Sakari Majantie.

Näillä meikki ja hiukset onnistuvat myös kotona

Silmämeikkiin Isadora Perfect Eyes 42 Espresso -luomiväri. Meikkivoide Isadora Active All Day Wear Make-Up. Kasvojen korostuksessa Isadora Blush Glow 57 Peach Me. Huulilla huulia muotoileva Isadora Lip Desire Sculpting Lipstick 54 Dusty Rose.

Kun urheilee ja muotoilee hiuksiaan paljon, hiusten perushuoltoon kannattaa satsata. Kerasilk Revitalize -uutuussarjan tuotteet suojaavat hiuspohjaa ja ehkäisevät ikääntymisen merkkejä, joita esimerkiksi aurinko ja ilmansaasteet lisäävät.

Kotihoito-ohjelmaan kuuluvat: Kerasilk Exfoliating Pre-Wash -kuorinta, joka kuorii hiuspohjan raikkaaksi. Suositus kerran kahdessa viikossa. Kerasilk Rebalancing Scalp Foundation -vaahto kosteuttaa ja ja vahvistaa hiuspohjan luonnollista suojakerrosta. Kerasilk Revitalize Redensifying -sampoo puhdistaa hiukset hellästi ja saa ne näyttämään tuuheammilta ja runsaammilta.  Kerasilk Revitalize Redensifying -seerumi vahvistaa hiuksia ja saa ne näyttämään tuuheammilta.

Mitä mieltä olet muutoksesta?

Kaisa ja Sini

hyvinvointi
Kommentit (1)
  1. Upea tuli!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *