Upea muuttumisleikki: näin Eevan ilmeestä karisi vuosia

Muuttumisleikkimme kolmas osallistuja on Eeva. Hän ilmoittautui mukaan muuttumisleikkiin, sillä hän kaipasi energiaa ulkonäköönsä, joka hänen omasta mielestään oli jämähtänyt 80-luvulle.  

Raili Hulkkonen opasti tekemään meikin, joka korostaa omia hyviä puolia ja häivyttää ei niin hyviä. Hiukset ajan tasalle päivitti Hiusmuotoilu Pointin kampaajat yhdessä hiusmuotoilijaguru Pirjo Honkasen kanssa.

Näin Eeva kuvaili muutostoiveitaan

Ongelmani on erityisesti se, etten keksi, miten saisin hiuksiin ja naamaan muutosta. Kaipaan energiaa ulkonäköön, mutta haluan pitää hiukset melko pitkinä, helppohoitoisina eli nätit vähemmälläkin laittamisella. Toisaalta matkustan melko paljon ja tykkään myös laittautua reissuissa.

Kasvoissa näkyy ”ikärenkaat”, ryppyjä ja roikkumista, raskaat luomet. En oikein tiedä, millä tuotteilla tässä iässä pitäisi hoitaa kasvoja, mikä meikki peittää/häivyttää/tuo esille jotain mitä voisi vielä näyttää?

Näin hiusmuutos tehtiin

Lähtökohta: Eevalla oli pitkät, raskaat hiukset. Niiden tumma hiusväri oli kerrostunut ennen kaikkea latvoihin, jolloin lopputulos oli liian tumma ja synkkä. Kampaaja Elli Hiusmuotoilu Pointista toteutti hiusmuutoksen.

Värjäys: Elli pehmensi Eevan hiusten väriä. Värjäys jouduttiin tekemään kahteen kertaan, koska muuten kerrostunutta väriä ei saatu muutettua mieleiseksi. Usein tällainen kerrostuneet vanhat värit vaativat useamman värjäyskerran ennen kuin lopputulos on toivottu. Tyveen tuotiin pehmeää vivahdetta. Monenvivahteiset raidat toivat eloisuutta hiuksiin.

Leikkaus: Hiuksiin jätettiin runsaasti volyymiä, mutta laattamainen pituus poistettiin. Näin naisellinen linja säilyi, ja Eevan piirteet saatiin kauniisti esiin. Reippaasta lyhennyksestä huolimatta Eeva saa halutessaan hiukset kiinni.

Muotoilu: Eevan hiuksiin on hyvä käyttää tukea antavaa muotoilutuotetta. Pyyhekuiviin hiuksiin on hyvä laittaa tyvikohotusspraytä.  Sen jälkeen hiukset föönataan kuiviksi.

Rennot laineet ja kiharat voi tehdä muotoiluraudalla. Jos käyttää säännöllisesti muotoilurautoja, kannattaa hiuksiin lisätä erillinen lämpösuoja-aine, vaikka muotoilutuotteessa olisikin lämpösuoja. Näin hiukset eivät vaurioidu jatkuvasta lämpökäsittelystä. Eeva voi korvata muotoiluraudan myös keskikokoisilla rullilla.

Eevan kannattaa harkita myös mahdollista tukikäsittelyä eli loivaa permanenttia hiuksiinsa, jos hän haluaa päästä helpolla aamuisin. On kuitenkin hyvä muistaa, että harvoin kenenkään hiukset ovat lähtövalmiina suoraan sängystä noustessa.

Helppo ja nopea työmeikki, joka vahvempana toimii myös iltameikkinä.

Eeva meikkaa joka päivä. Hänellä on sekaiho, jonka ihohuokoset kaipaavat hieman häivytystä. Pientä kirjavuutta on kasvojen keskikohdalla. Kulmakarvoja hän ei ole ennen meikannut, koska ei ole tiennyt, kuinka se olisi tehtävä.

Raili Hulkkonen halusi raikastaa ihoa ja korostaa Eevan upeita silmiä. Eevan iholle hän valitsi puolimatan, ohuen BB-voiteen. Se tasoittaa riittävästi ihoa, eikä korosta ihohuokosia. Paksun meikkivoiteen tai pelkän puuterin meikkinä hän julisti Eevalla pannaan. Kasvojen keskiosaa voi tasoitella kevyesti peiteaineella.

Raili ihasteli Eevan upeita ja sileitä silmäluomia. Jos silmät ovat hieman eriparia, niin ne meikataan huonomman silmän mukaan, jotta eriparisuus ei korostu. Eevalle hän valitsi sinertävän luomivärin, jota laitetttiin tummempana luomivakoon. Liikkuvalla luomella saa olla ripaus hohtoa, se antaa elävyyttä luomelle.

Silmärajaus tehtiin mustalla rajauskynällä. Musta kirkastaa Eevan katsetta, ruskeaa kannattaa välttää.  Myös alarajaus tehtiin mustalla kynällä ja jälkeä pehmennettiin luomivärillä. Erottelevaa ripsiväriä laitettiin myös alaripsiin.

Kulmakarvat meikattiin voidemaisella rasvavärillä. Se on helppo työstää kulmiin pienellä siveltimellä ja väri pysyy hyvin.

Ja nyt tärkeä vinkki: jos kulmakarvat muuttavat kasvusuuntaa kesken kulman. Levitä väri karvan kasvusuunnan mukaan ylhäältä alaspäin. Jos teet päin vastoin, väri jää vain karvan alapuolelle, jolloin kohottavaa vaikutelmaa ei synny.

Poskipunaksi valittiin persikkainen sävy, se sopii ihonvärin paremmin.

Näyttävä huulipuna viimeistelee meikin. Huulet rajattiin ensin huolella ja puna levitettiin ohuina kerroksina siveltimellä.

Tässä huikea lopputulos! 

Ihanat hiukset, hei olet nuorentunut! Tällaisia kommentteja Eeva sai muutoksen jälkeen ystäviltä ja tuttavilta. Ja tottahan se on.  Vaaleammat, monivivahteiset ja lyhyemmät hiukset kohottavat ja ryhdistävät Eevan koko olemusta. Uusi meikkityyli korostaa hänen upeita silmiään ja punainen huulipuna kruunaa uuden ilmeen. Hiukset Elli/Hiusmuotoilu Point, meikki Raili Hulkkonen. Kuva Sakari Majantie.

Näillä meikki ja hiukset onnistuvat myös kotona

Raili teki jokaiselle muuttujalle muistilapun meikin avaintuotteista.

Ihon meikkaamiseen Joe Blasco BB Cream 5 in 1 -BB-voide, joka jättää ihon mattaiseksi. Poskipuna Joe Blasco Georgia Peach Dry Blush. Kulmakarvat ja silmänrajaus voidemaisella Joe Blasco Midnight Brown Ultamattella. Luomilla matta Joe Blasco Periwinkle Matte Eyeshadow –luomiväri, jolla voi tehdä myös rajauksen kostealla siveltimellä.  Huulilla pitkäkestoinen, kosteuttava Joe Blasco True Red Lipstick.

Biozell Professional Rakenne- ja volyymisuihke on kuivasampoon ja hiuskiinteen yhdistelmä. Se puhdistaa, tuuheuttaa, kohottaa ja kiinnittää.  Suihke antaa hiuksille rakennetta ja rouheutta sekä toimii myös tyvikohottajana, kun sen kohdistaa hiusten tyveen. Suihkeessa on myös kosteus- ja UV-suoja. Biozell Professional Kuivasampoo tummille hiuksille raikastaa rasvoittuvan hiuspohjan ja pelastaa, kun tyvikasvu alkaa hieman näkyä. Biozell Professional Kosteuttava kiiltosuihke  on mainio värjättyjen hiusten kesätuote, sillä se sisältää UV- ja kosteussuojan ja viimeistelee kampauksen ja antaa hiuksille upean kiillon.

Mitä mieltä olet muutoksesta?

Kaisa ja Sini

hyvinvointi
Kommentit (6)
 1. Todella upea nainen sukeutui tästä muuttujasta. Tästä moni saa itselleenkin hyviä vinkkejä.

  1. Hei Siru

   Olemme samaa mieltä, Eevan upeus nousee hyvin esiin. On niin kiva katsoa, miten ammattilaiset osaavat poimia esiin juuri ne tärkeät, pienet asiat.
   Pysyhän kanavalla, vielä yksi onnistunut muutos tulossa ensi viikolla.

   Sini

 2. Muuttumisleikeissä ammettilainen kampaa ja meikkaa. Arkipäivisin amatööri – onko piristävä muutos vain hetkellistä; opettaako kampaaja kampauksen teon ja meikkaaja meikin, jos homma on ollut muuttujalle vierasta ennen muuttumisleikkiä …?
  (Kolmen viikon kuluttua kuvauspäivästä kuva olisi erilainen?)

  1. Hei Päivi

   Kiitos kommentista.
   Kukin muuttuja sai ammattilaisilta meikki- ja kampausvinkit ja osa heistä on kysellyt jo lisävinkkejäkin.

   Muutoksen pysyvyys on muuttujasta itsestään kiinni. Hänen on jaksettava harjoitella uutta meikkiä ja kampauksen tekoa. Uuden oppiminen ei käy silmänräpäyksessä, toistoja ja sitkeyttä vaaditaan. Kun on uskaltanut näin suureen muutokseen, se yleensä motivoi myös jatkamaan uudella tiellä.

   Näin me ainakin kannustamme ja toivomme käyvän.

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *