Aamuginillä Tallinnassa ja tutustumiskohteena hieno Mustamae Spa

Suomalaisten matkailijoiden määrä on romahtanut koko Virossa. Ei ihme, että meitä kohdeltiin kuin kukkaa kämmenellä Estonian lifestyle -bloggarimatkalla toukokuun alussa. Suomalaisista tykätään ja meitä toivotaan sinne vieraiksi. Tässä hieman ideoita vaikkapa seuraavalle Tallinnan matkallesi.

Jos et ole käynyt vielä Rautatieaseman takaisella Telliskiven alueella, suuntaa sinne vaikka kävellen. Löydät pieniä kahviloita, ravintoloita, näyttelyitä ja putiikkeja. Meidän ensimmäinen etappimme oli viime syksynä avattu Junimperium, joka kertoo olevansa ensimmäinen artesaaniginiä valmistava tislaamo Virossa.

Toimintaa esitteli Juniperium-ginin luoja ja brandilähettiläs Tarvo Jaansoo. Junimperiumin ginissä on katajanmarjoja kaikilta Viron neljältä saarelta. Jokaisessa pullossa on yksilöllinen katajasta valmistettu korkki. Kukin pullo numeroidaan ja signeerataan käsin. Tislaamossa on pieni baari, jossa voit maistella ginejä ja josta voit myös ostaa pullon mukaasi.  Lisätietoja löytyy täältä.Kesäkuun 19. päivä alueella avautuu tukholmalaisen Fotografiska-valokuvamuseon Tallinnan piste. Museon lisäksi on luvassa museokauppa ja huipputason ravintola, jonka puikkohin tarttuu kahden tähden Michelin-ravintolakokemusta omaava Peeter Pihl.

Tislaamon jälkeen oli vuorossa Viron suurin kylpylä eli Elamus Spa Mustamae. Oikeastaan kyseessä on saman katon alla olevat kaksi eri kylpylää. Elamus Spassa on 12 saunaa, uima-altaita ja liukumäkiä ja pieniä laitteita sisältävä lastenallas.

Spa 21+ käsittää 21 saunaa, lekottelutiloja sekä erilaisia sauna- ja hemmotteluhoitoja. Myös saunajoogaa on tarjolla päivittäin. Jo sisustuksesta näkee, että täällä on tarkoitus viihtyä ja nauttia pidempäänkin. Katossa roikkuu kristallivalaisimia, taustalla soi musiikki, tunnelmaa luo myös vaihtuva valaistus. Alueen keskellä on baari, jonka drinkkejä voi nautiskella altaan istuimilla tai lepotuoleilla. Viikonloppuisin on bileiltoja musiikkeineen. Tänne pääsevät vain yli 18-vuotiaat.

Kylpylä on avoinna viikon jokaisena päivänä. Erilaisia sisäänpääsylippuvaihtoehtoja on runsaasti. Esimerkiksi Spa 21+ – iltalippu maksaa 29 e, viikonvaihteessa 35 e. Hintaan sisältyy pääsymaksun lisäksi kylpytakki ja käsipyyhe sekä pääsy uimahalliin.

Erilaisia hierontoja ja hoitoja on tarjolla monipuolisesti. Klassinen tunnin hieronta maksaa 37 euroa. Tunnin thaihieronta maksaa 49 euroa, itämainen öljyhieronta 49 e.

Tällä kerralla ehdimme vain kierrellä tiloissa, mutta niin houkuttelevalta ne näyttivät, että kesän aikana on käytävä kokeilemassa.

Kylpylään pääsee johdinautoilla ja usealla eri bussilla. Tarkempia tietoja löydät täältä.

Kuva: Marit Kuusk

Jos kaipaat vaihtelua hotelliasumineen, kokeile vuokrata huoneisto lomasi ajaksi. Yksi uusimmista tulokkaista on Estonian Stay. Kokonainen kerrostalo on saneerattu tyylikkäiksi vuokrahuoneistoiksi.

Kuva: Marit Kuusk

Jos mietit ajankohtaa vierailullesi, listan kesän huipputapahtumista löydät täältä.

Paluumatkan teimme Viking XPRS:llä, jonka buffet yllätti todella postiivisesti. Raikasta, maukasta ja kauniisti esillelaitettua. Vaikka matka-aika on lyhyt, niin oma hytti matkanajaksi tuntui luksukselta.

Sini

Estonian lifestyle -bloggaajamatkan järjestelyistä vastasivat Thea Ekholm ja Evelin Org, yhteistyökumppaneina Visit Estonia, Visit Saaremaa ja paikalliset yrittäjät.

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *