Upea muuttumisleikki: Minnan kevennetty klassisuus

Huhtikuun lopulla järjestetyn blogimme ensimmäisen muuttumisleikin kolmas muutos on tässä. Minna kaipasi muutosta hiuksiinsa ja opastusta etenkin silmämeikkiin.  

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen opasti tekemään meikin, joka korostaa omia hyviä puolia ja häivyttää ei niin hyviä. Hiukset ajan tasalle päivitti Hiusmuotoilu Pointin hiusmuotoilijaguru Pirjo Honkanen. 

Näin Minna kuvaili muutostoiveitaan

Minulla on ollut ikuisesti sama polkkamalli, enkä oikein tiedä miten muuttaa sitä. Millainen malli voisi sopia minulle?

Meikissä eniten apua kaipaisin silmämeikin tekoon, jota en edes osaa tehdä. Minulla on myös aina ollut todella tummat silmänympärykset ja näin vanhemmiten on haastavampaa peittää niitä, ilman että näyttää ”pakkeloidulta” ja ”ryppyisemmältä”.

Näin muutos tehtiin

Lähtökohta: Minnalla on aina ollut polkkatukka. Hänen hiuksensa ovat paksut. Minnan kasvojen kaunis luusto ja piirteet eivät päässeet oikeuksiinsa hiusvärissä, joka hänellä oli muuttumisleikkiin tullessaan.

Värjäys: Kampaaja Pirjo laittoi Minnan hiuksiin erisävyisiä vaaleita raitoja, joka toi kasvoihin hehkua ja freesausta. Hiusten pohjaväriä kirkastettiin hieman.

Leikkaus: Minnan polkkaa kevennettiin poistamalla volyymia. Lopputulos oli kuitenkin klassinen, pehmeä ja naisellinen. Tällainen malli ei ole ristiriidassa Minnan hillityn persoonan kanssa. Kun jakauksen paikka siirtyi alemmaksi, se toi kampaukseen nykyaikaisen ilmeen.

Muotoilu: Pesun jälkeen Minna voi laittaa hiuksiin kampaukseen tukea antavaa ainetta, vaikkapa muotovaahtoa. Sen jälkeen hän voi puhallella hiukset lähes kuiviksi ja viimeistellä muotoilun käyttämällä pyöröharjaa föönauksen apuna.

Kun hiukset on föönattu, pintasilotteluun sopii hiusöljy tai vaha. Lisäksi tekstuurisuihketta voi suihkutella hiusosioiden väleihin, jotta kampaus kestää koko päivän. Lopuksi hieman kevyttä hiuslakkaa.

Helppo ja nopea työmeikki, joka vahvempana toimii myös iltameikkinä.

Minna käyttää tavallisesti ohutta BB-voidetta, tummaa luomiväriä luomien ulkonurkissa ja rajaa silmät. Minnalla on hyvä iho, eikä peiteltävää ole kuin tummissa silmänalusissa. Minnan kauniit pisamat saavat kuultaa luonnollisesti meikkivoiteen alta.

Raili totesi, että Minnan toinen luomi on hieman raskaampi. Raili loihti silmämeikin neutraaleilla, saman väriperheen sävyillä, vain tummuusaste vaihteli, jolloin lopputulos oli hillitty ja klassinen. Raili levitti luomiväripaletin vaaleampaa sävyä liikkuvalle luomelle ja tummaa sävyä luomivakoon ja reilusti silmänurkan ulkopuolelle. Värin hän häivytti huolella suurehkolla siveltimellä käyttäen punertavaa vivahdetta. Näin silmiin saatiin suurentava vaikutelma. Aivan ripsien tyveen tehty ruskea rajaus piirsi silmän muodon kauniisti esiin. Rajaus nousi ja leveni kissamaisesti ylöspäin silmän ulkonurkasta ja ulottui silmän ulkonurkan yli (katso piirros). Näin saatiin lisää suurentavaa ja kohottavaa vaikutelmaa.

Minnan kulmakarvoissa oli hyvä muoto ja kevyt pigmentointi, joten Raili vain hieman tehosti kulmakarvojen sävyä.

Kevyt meikkivoide on luonnollinen ja heleyttävä, läpikuultava poskipuna antaa muotoa kasvoille.

Tummat silmänaluset Raili häivytti meikkivoiteella ja peiteaineella. Hän levitti ensin ohuelti meikkivoidetta myös silmänalusille. Sen jälkeen silmän sisänurkan tummalle alueelle ja siitä alaspäin tulevaan uomaan sekä silmän ulkonurkan punoittavalle alueelle sipaistiin hennosti siveltimellä peiteainetta. Raili täsmensi, että peiteainetta tai valokynää ei levitetä silmän alle, sillä siinä iho on ohut ja rypyt korostuvat. Valoa heijastava tuote myös nostaa silmäpussia esiin.

Lopuksi Raili tasapainotti huulten pientä eriparisuutta ja käytti neutraalia huulipunan sävyä, jotta meikki kokonaisuudessa näytti hillityltä.

Tässä kaunis lopputulos!

Hiusten ja meikin muutos säilytti Minnan klassisen tyylin, mutta toi sen tähän päivään. Lyhyeksi leikatut niskahiukset paljastivat täydellisen kauniin niskan – ei yhtään pyörrettä. Iho hehkuu kuulaana, eikä tummista silmänalusista ole jälkiä ollenkaan. 

Hiukset Pirjo/Hiusmuotoilu Point, meikki Raili Hulkkonen. Kuva Sakari Majantie.

Näillä meikki ja hiukset onnistuvat myös kotona

Silmämeikissä luomilla Shiseido Essentialist Eye Palette 05 -luomiväripaletin mattoja ja satiinimaisia ruskean eri sävyjä. Silmien rajaus tehtiin ruskealla Shiseido Automatic Fine Eyeliner BR 602 -rajauksella. Iholla kauniin kuulas ja pitkäkestoinen Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing -meikkivoide, jossa on suojakerroin 20. Poskilla Shiseido Minimalist WhippedPowder Blush -poskipuna, joka antaa heleyttävän läpikuultavan sävyn poskille. Huulilla Shiseido Visionary Gel Lipstick -geelipuna.

Minna hiuksille föönauksen alle sopii Paul Mitchell Invisiblewear Volume Whip -muotovaahto, joka antaa ilmavaa kuohkeutta ja samalla hoitaa hiuksia. Pumppupullossa oleva Paul Mitchell Invisiblewear Pump Me Up  -hiuspuuteri antaa nostetta hiusten tyveen. Kampauksen viimeistelyyn sopii Paul Mitchell Invisiblewear Undone Texture Hairspray -viimeistelysuihke, jolla saa myös tekstuuria.

Mitä mieltä olet muutoksesta?

Katso myös Eevan muutos

Katso myös Päivin muutos

Katso myös Katrin muutos

Kaisa ja Sini

hyvinvointi
Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *