Sopivatko sortsit konttoriin?

”Helle on viilliinnyttänyt osan kanssasisarista sonnustautumaan työpaikalle kuin olisivat kesämökillä tai rannalla.” Sain tällaisen viestin ystävältäni, joka kyseli mielipidettäni spagettiolkaintoppeihin ja superminihameisiin toimistotyössä.

Mielestäni työpukeutumisen pitäisi lähteä aina työn luonteesta, toimialasta ja työpaikasta.  Työssähän me emme edusta itseämme, vaan työnantajaa, koko toimialaa ja ehkä jopa koko Suomea. Millaisen viestin haluan antaa? Olenko työuskottava?

Nyt kun muoti suosii taas sortseja, olen keskustellut monien kanssa niiden soveltumisesta työasuksi. Jos kyse on siististä sisätyöstä, pitää sortsien tyyliä ja pituutta tarkastella ennen kuin haluaisin hyväksyä tai tuomita. Polven tuntumaan ulottuvat ns. citysortsit ovat yleensä ok, jos ne muuten eivät ole liian rennot. Sitä vastoin pyöräilysortseja toimistokäytössä karsastan todella paljon, vaikka ne olisi yhdistetty tunikaan. Urheiluvermeet, mitkä urheiluvermeet. Ei ne muutu salonkikelpoiseksi, vaikka niihin olisi yhdistetty paitapusero.

Pellavakankaiset citysortsit ja bleiseri ovat siistit ja toimiva yhdistelmä töihin, kunhan virkattu toppi vaihdettaisi vaikka trikoopuseroon. Lovechild 1979
Näiden sortsien kohdalla ollaan jo sillä rajoilla, sopivatko nämä toimistoon tai asiakaspalvelussa oleville aikuisille naisille. Luovilla aloilla työskenteleville tämä voisi olla ok, jos ei ole asiakastapaamisia. Munthe
Mitäs sanotte tästä? Hyväksyisittekö sihteerin työasuksi? Munthe
Tämä setti EI käy toimistotyöntekijän työasuksi, vaikka olisi miten hyväkroppainen lyyli.

Muita vaihtoehtoja

Helteellä sopivan väljälinjainen mekko tai leveät housut ovat hyvä valinta. Hihattomuuden kanssa tarkastelisin kriittisesti vartaloa. Höllyvätkö allit? Tai onko hiha-aukko niin iso, että vähänkin käsiä liikuteltaessa rintaliivit näkyvät? Entä miltä näyttää kainalonseutu?

Tämän mekon hiha-aukoista näkyisi rintaliivit, jos ne olisi mallilla päällä, tai sitten rinnat voivat vilkahtaa. Kannattaa siis katsoa hihatonta mekkoa myös sivuilta, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Elaine Hersby
Väljälinjainen, ohuesta kankaasta tehty maksimekko on ilmava myös helteellä. Munthe
Väljä puuvillamekko on helteellä miellyttävä. Tosin tämänkin alle laittaisin topin, jotta muiden ei tarvitsisi jännittää, mitä pääntiestä seuraavaksi pulpahtaa näkyviin. Cecilie Bahnsen
Suhteellisen leveälahkeiset puuvillahousut ovat vilpoisammat kuin kapealinjaiset farkut. Myös pellava ja viskoosi tuntuvat miellyttäviltä hellepäivinä. Niiden rypistyminen voi tietysti olla ”ongelma”, jos käyttäjä istuu valtaosan päivästä.
Tällainen ”mekko” ei sovi töihin eikä kyllä katukuvaankaan.

Kaisa, joka kannattaa asiallista pukeutumista töihin

puheenaiheet
Kommentit (2)
  1. Entinen virkamies
    13.6.2019, 15:59

    Minusta töissä pitää pukeutua asallisesti ja asiakkaita tai vierailijoita kunnioittavasti. Siihen eivät shortsit tai liian avarat topit sovi. Työtoveriden, asiakkaiden tai muidenkaan sivullisten asia ei ole hävetä toisten pukeutumista. Minusta työ- ja muuhunkin pukeutumiseen kuuluu se, että sillä kunnioitetaan toisia ihmisiä. Kukin pukeutkoon kotonaan, miten parhaaksi näkee, mutta julkisilla paikoilla ja töissä pitää ottaa huomioon muut ihmiset olipa helle tai ei.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *