Ei ole sama, millainen pääntie on vaatteessa

Kun etsit puseron tai mekon, haetko tiettyä pääntietä vai onko se sivuseikka? Uskallan väittää, että pääntien mallilla on suuri merkitys siihen, imarteleeko vaate käyttäjää.

Tässä muutamia ”nyrkkisääntöjä” ajatellen vartalon mittasuhteita

Pieni, pyöreä O

Sopii hyvin pienirintaiselle, kapea- tai normaaliharteiselle. Pienen pääntien ansiosta rinnat eivät näytä entistäkin vaatimattomimmilta, vaan sopusuhtaisilta.

Jos hartiat ovat kuin uimarilla, niiden leveys vain korostuisi pikkuruisen pääntien ansiosta. Se ei ehkä ole tavoite. Ja jos rintavuutta on omasta takaa, pieni pääntie ylikorostaa rintavarustusta ja pahimmassa tapauksessa saa rinnat näyttämään puhalletuilta ilmapalloilta. Jos se ei ole tavoite, kannattaa katsastaa toisia vaihtoehtoja.

Pieni O-pääntie saa leveät hartia näyttämään vieläkin leveämmiltä. Tämä vielä ylikorostuu, jos vaate on hihaton ja käsiaukot viistottuvat näin kuin kuvassa.

V sopii kaikille?

Periaatteessa V-pääntie sopii kaikille. Mutta. Ratkaisuksi muodostuu V:n syvyys eli miten alas V:n kärki tulee. Jos rinnat ovat kookkaat, aika alas ulottuva aukko tasapainottaa rintojen kokoa. Tästä on etua myös, jos käyttäjällä on harteikkuutta.  Lisäksi mahdollinen lyhyt kaula saa pituusvaikutelmaa. Sitä vastoin hyvin alas tuleva V ei imartele pienirintaista, koska tuollainen saisi rinnat näyttämään lähinnä patalapuilta.

Pienirintaiselle ei sovi hyvin alas tuleva V-pääntie.

Maltillinen V-pääntie on hyvä valinta, jos rinnat eivät ole kovin kookkaat. Sekin saa kaulan näyttämään todelllista pidemmältä.

Maltillinen V-pääntie sopii sellaiselle, jolla ei ole kookkaita rintoja.
Jos pääntie on liian avonainen, alle voi pukea topin.

Neliö

Tänä kesänä neliömäiset pääntiet ovat muodin kärkeä. Jos rinnat ovat kookkaat, neliö suorastaan korostaa niitä. Keskikokoiset ja pienet rinnat saavat terävästä muodosta pientä nostetta.

Neliömäinen pääntie on hyvä, jos rinnat ovat keskikokoiset tai pienet.

Alas tuleva U

U-mallinen imartelee ennen kaikkea pieni- ja keskikokoisten rintojen naisia. Ei tämä malli ole ihan mahdoton vähän kookkaammillekaan rinnoille.  Harteikkuuskin saa tasapainoa tästä mallista.

Toispuoleisuus

Viime vuosina muoti on suosinut toispuoleisuutta. Jos toinen hiha puuttuu kokonaan, täytyy tarkastella todella kriittisin silmin lopputulosta. Valitettavasti harvoin tällainen näytää edes kohtuullisen hyvältä, jos kiloja ja elämän kilometrejä on jo kerääntynyt. Kriittisin piste on näkyviin jäävän kainalon ja rinnan yhtymäkohta. Ei näytä kovinkaan hyvältä, kun kainalosta alkava rinta pursuaa vaatteen sivulta. Hieman yleistäen sanon: tällainen vaate on hoikan ja valitettavan usein myös nuorehkon naisen vaate.

Toispuoleisissa yläosissa on vaarana, että paljaaksi jäävän kainalon ja rinnan yhtymäkohta ei näytä kauniilta.

Poolo, puolipoolo, kilpikonna

Korkealle nousevat pääntiet ovat normaali- ja kapeaharteisten sekä pienehkörintaisten naisten vaatteita. Kookkaat rinnat näyttäisivät sellaisessa vaatteessa kohtuuttoman suurilta. Samoin harteikkuus korostuisi.

Kaulan tulee olla pitkä, rintojen pienehköt ja harteiden suhteellisen kapeat, jos puserossa on korkea kaulus.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (7)
 1. Povikuningatar
  12.7.2019, 16:49

  Isorintainen voi siis oikeastaan käyttää vain syvää v-kaulusta ilman, että rinnat ”suhteettomasti” korostuvat? Omani ovat niin isot, ettei niitä mikään pääntie piilota. Tuo syvä v myös omalla tavallaan hankala, silloin kun yleensä näkymät ovat liian anteliaat, vaikka rinnat olisivat sopusuhtaisen kokoiset.
  Itse koetan sopeutua siihen, että oli kaula-aukko millainen tahansa, isot rinnat herättävät osassa ihmisiä kielteistä huomiota. Minkäs teet, kun niiden piilottamiseen en ole konstia löytänyt.

  1. Hei Povikuningatar, kiitos kommentistasi.

   Kyllä povekas voi käyttää myös U-pääntietä, kuten mainitsin tekstissä. V-pääntien syvyyttä pitää tarkastella tietysti myös henkilön muiden mittasuhteiden kautta – eli miten alas V:n kärki tulee. Ihanteellista on, jos rintavako ei vilku. Silloin ”näkymät eivät ole liian anteliaat”, kuten kirjoitit.

   Ei kookkaita rintoja tarvitse eikä voikaan piilottaa. Pääntiellä niiden kokoa voidaan kuitenkin saada näyttämään edes hieman sopusuhtaisemmilta. Liian pieni tai ”vääränmallinen” pääntie kuitenkin korostaa rintoja. Jos taas joku haluaa sitä, pieni pääntie on oikea valinta.
   -Kaisa

 2. Mielestäni V-kaula-aukko ei sovi kenellekään, ei edes miehille! Enkä muutenkaan ymmärrä, mitä tissivaossa on näyttämistä!

  1. Hei Kastehelmi, kiitti mielipiteestäsi.

   En minäkään kannata ”tissivakoa” näyttäviä V-päänteitä, vaan ylemmäksi jääviä.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *