Mistä täydellinen, V-pääntien t-paita?

Yksi ystävistäni kysyi minulta tuon otsikon kysymyksen. Koska en osannut heti vastata, päätin pikaisesti kiertää Helsingin keskustan liikkeitä ja katsastaa tilannetta. Valkoinen, V-pääntien t-paita on kuitenkin klassikko. Luulisi, että sellainen löytyisi helposti.

Lopputulos oli aika surullinen. Tietysti pitää muistaa, että nyt on alennusmyynnit ja kesäsesonki lopuillaan (!). Silti lopputulos yllätti.

Mielestäni valkoinen, V-pääntien trikoopaita kuuluu vaatekaapin klassikkoihin, perusvaatteisiin, joita aina pitäisi olla saatavana.

Joo, onhan niitä t-paitoja nytkin myynnissä, mutta aina jokin mätti. Yleensä neulos on luokattoman huonoa, leprua, joka pesun jälkeen on vielä surkeampaa. On raivostuttavaa, jos pesun jälkeen t-paita on kuin luuttu, ryhditön, saumat kiertävät, pinta nyppyinen tai muuten epäsiisti.

Tässäkään ei ole V-pääntietä.

Ja entä pääntie. Miksi ihmeessä suurimmassa osassa t-paitoja on niin pieni pääntie, että pelkkä ajatus sellaisen käyttämisestä ahdistaa? Hyvä, kun pää menee läpi! Ja kun vielä tarkastelee pääntietä tarkemmin, hämmästelen huolittelua, resoria yms. Pääntie paljastaa helposti vaatteen laadun, miten se pysyy siistinä pesuissa ja käytössä.

Pieni pääntie ahdistaa.
Sopiva V, mutta neuloksessa on vähän toivomista.

Kierroksen aikana löysin muutaman V-pääntien paitaa. Valitettavasti vain yhdessä se oli sellainen, ettei se ulottunut rintojen alaosaan (siis tällaisella 162-senttisellä naisella). Kun muistetaan, että suomalaisen naisen keskimitta ei ole edes 165 senttiä, suurimmalle osalle tuollainen syvä V on liian avonainen.

V:n kärki tulee liian alas. Neulos on hyvä.
Ei ole V, ja neuloskin aika ohutta.

Minulla on aina vaatekaapissani muutama valkoinen trikoopaita, joissa ei ole kuvioita eikä mitään muutakaan ”ylimääräistä”. Tällä hetkellä kaikki ovat ns. kompromissivaatteita, koska kaikissa on aika laaja O-pääntie tai U-pääntie, ja neuloksen laadussa on toivomisen varaa. Olisin valmis maksamaan aika paljonkin laadukkaasta perustrikoopaidasta, koska tulisin käyttämään sitä useamman vuoden.

Oletko sinä löytänyt ns. täydellisen, valkoisen, V-pääntien trikoopaidan, jossa ei ole printtiä tai mitään härpäkkeitä?

Kaisa

puheenaiheet
Kommentit (4)
 1. Löysin! Lindexiltä ostin pari viikkoa sitten täydellisen valkoisen V-aukkoisen t-paidan. Ihana materiaali, laskeutuva ja kivan ”liukas”. Ei liian läpinäkyvä. Istuu kuin hansikas! Todella kiva. Ja hintakin oli vain joku 12 euroa. Ja minä kokoa 38-40, niin ostin S kokoisen ja oli passeli! Harmi vaan, etten ostanut enempää, sillä tuskin niitä enää on….

  1. Hei Pia, onpa hienoa, että löysit täydellisen trikoopaidan – ja vielä noin edullisesti. Harmi, etten kierroksellani käynyt Lindexissä. Tämä todistaa sen, ettei koskaan kannata menettää toivoaan.
   -Kaisa

 2. Hyvan V aukkoisen T paidan loytaminen taalla Kanadassakin on vaikeahko. Sanotaan etta V aukko on ehdottamasti parempi varsinkin jos on ”vahan” yli painoinen?

  1. Hei Arja, onpa mielenkiintoista, ettei V-aukkoisia trikoopaitoja löydy helposti edes Kanadasta! Yllättävää. Eli kyse on yleisestä ”ongelmasta”.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *