Pyöräillen Suomesta Pariisiin hyvän asian vuoksi

Muistan elävästi viime syyskuun päivän, jolloin sähköpostiini tuli odottamani viesti: tervetuloa Team Rynkeby-God Morgon Espoon joukkueeseen!

Olin jo muutaman vuoden ajan seurannut eri TRGM-tiimien julkaisuja treenikaudesta ja itse päätapahtumasta, matkasta Travemundesta Pariisiin. Halusin mukaan tekemään hyvää ja kesällä 2018 kaikki loksahti paikoilleen.

Lokakuussa 2018 alkoi projekti, jonka päämääränä oli varojen kerääminen syöpää sairastaville lapsille sekä ”palkintomatka.”

Projektissa yhdistyy monta minulle tärkeää asiaa: voin auttaa apua tarvitsevia oman työni kautta ja samalla haastaa itseni fyysisesti uudelle tasolle lajissa, joka ei entuudestaan ollut minulle kovin tuttu.

Yhdeksän kuukauden systemaattinen kunnon parantaminen tähtäsi siihen, että seitsemän päivän aikana poljettava 1100km matka sujuisi mahdollisimman hyvin ja terveenä. Ei välttämättä aivan itsestäänselvyys 58-vuotiaalle naiselle!

Harjoitukset alkoivat lokakuussa 2018. Treeniviikko sisälsi yhteiset spinning-tunnit sekä kolmen tunnin kävelylenkin sunnuntaisin. Kävelimme 12-18 km kerralla ja aina peruskestävyysalueella. Tavoitteena oli  rakentaa hyvä aerobinen peruskunto.

Spinningtunneilla harjoiteltiin pyöritystekniikkaa ja kadenssin eli pyöritysnopeuden vaihtelua.

Viime huhtikuussa aloitimme ulkolenkit  kahdessa ajoryhmässä. Ensimmäisten lenkkien aikana oli melkoisen paljon ”säätöä.” Osalle tiimistä lenkit olivat ensimmäiset uuden Bianchi-maantiepyörän selässä, lukkopolkimien käytöstä puhumattakaan.

Tekniikkaharjoituksia tehtiin isoilla parkkipaikoilla, joilla pystyi vapaasti kokeilemaan ”klossipannuja” eli kaatumista niin, että jalat jäävät kiinni polkimiin.

Kevään ja alkukesän aikana kilometrejä piti saada kasaan ainakin 2500 km, ja kyllähän niitä alkoi kertyä. Kolmesti viikossa teimme yhteisen harjoituksen: tiistaina kevyemmän pk-lenkin (40-70 km),  torstaisin mäkivetoja (40-70 km) ja sunnuntaisin oli vuorossa pitkä lenkki, 80-110 km.

Olin päättänyt, että osallistun kaikkiin harjoituksiin säällä kuin säällä. Huhtikuussa räntää satoi vaakana ja sormet jäätyivät ohjaustankoa puristaessa, mutta kokemus oli kaikille sama. Tiimihenki oli kannustava alusta alkaen ja joukkuekuri armoton.

Pyöräilykuntoa ja parijonossa ajamista saimme testata Giro Espoossa (110 km), Pirkan Pyöräilyssä (216 km) ja kenraaliharjoitusviikonloppuna, jolloin kahden päivän aikana aikana poljettiin 2×200 km.

Kenraaliharjoituksessa viimeistään sain vahvistuksen siitä, että kunto alkoi olla kohdallaan. Loppukunto ja jaksaminen eivät olleet enää arvoitus, vaan tiesin, että Pariisiin mennään hyvällä fiiliksellä loistoporukan kanssa.

Been there, done that!”

Viikon matka ja 1100 km taittuivat yllättävän hyvin. Vaikka kuumuus ja vastatuuli koettelivat  meitä koko viikon ajan, niin hyvin ehdin palautua lyhyilläkin yöunilla. Päivät olivat pitkiä ja yöuni jäi usein 5-6 tuntiin.

Hyvällä mielellä ja kiitollisena poljin maaliin lauantaina 6.7. Kokemus oli niin nostattava, että aion hakea seuraavallekin kaudelle mukaan.

Oma.sylva-keräystilini tavoite tuli täyteen. Keräsin 2185 euroa syöpää sairastaville lapsille. Koko Suomen tiimien varainkeruu tulee varmasti ylittämään 900 000 euroa. Lopullinen tulos saadaan syyskuussa.

Jos innostut lahjoittamaan, voit tehdä sen Sylva ry:n kautta

Jos ensi vuoden pyöräilytempaus kiinnostaa, haku vuoden 2020 teamiin on käynnissä

Tiina Ranin

FAF Personal Trainer, ratkaisukeskeinen terapeutti, tiinaranin.fi

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *