Vaihda tyynyt ja peitot riittävän usein

Milloin viimeksi vaihdot peiton ja tyynyn? Onko siitä enemmän kuin kolme vuotta? Yllättävän monella vaihtoväli venähtää turhan pitkäksi.  Entä milloin viimeksi pesit tyynyt ja peitot? Toivottavasti tänä vuonna olet jo kertaalleen pessyt, onhan vuosi jo yli puolenvälin.

Kannattaa lukea postaus loppuun. Siellä on jotain kivaa!

Puhtaat lakanat, hyväkuntoiset peitot ja tyynyt ovat arjen ylellisyyttä.

Hoida oikein

Tyynyjä ja peittoja on hyvä tuulettaa säännöllisesti. Minä teen sen viikoittain sunnuntaisin, kun vaihdan lakanat. On ylellistä aloittaa uusi  viikko puhtaissa lakanoissa ja raikkaassa sängyssä.

Suosittelen, että sänkyjen tyynyt pestään pari kertaa vuodessa. Itse teen sen huhti- ja syyskuussa. Kun kuukaudet ovat joka vuosi samat, ei tarvitse muistella, milloin nämä tuotteet tulikaan pestyä. Kovasti hikoilevan on syytä lisätä ainakin tyynyn pesukerrat kolmeen.

Kun peset tyynyjä ja peittoja, käytä nestemäistä pesuainetta, koska se huuhtoutuu täytteistä jauhetta helpommin. Käytä vain 1/3 normaalista annostelusta – eli todella vähän!

Yleensä peitoille ja tyynyille suositellaan 60-asteista konepesua, koska siinä lämpötilassa mahdolliset pölypunkit kuolevat.

Minä kuivaan tyynyni ja peittoni kuivausrummussa ns. intervallikuivatuksella – eli välillä otan tyynyn ja peiton pois ja taputtelen täytteissä olevan kosteuden päällyskankaaseen.

Huom! Jos sinulla on muotoiltu tyyny, esimerkiksi Tempur tms., niitä ei saa pestä. Niistä pestään vain päällyskangas.

VINKKI: Jos hikoilet paljon ennen kaikkea päästäsi, käytä kahta tyynynpäällistä yhtä aikaa. Näin säästät tyynyäsi.

Jos tyyny ei tunnu enää yhtä hyvältä kuin aikoinaan, olisiko aika ostaa uusi?

Vaihtoväli

Mikä sitten on sopiva tyynyjen ja peittojen uusimisväli? Tyynyille suositellaan vaihtoa parin vuoden välein ja peitoille kolmen vuoden jälkeen.  Monen mielestä tuo vaikuttaa yllättävän lyhyeltä, mutta muista, että nenäsi ja suusi on mahdollisesti sentin päässä tyynystä.

Minä en vaihda peittoa noin usein, koska minulla on erikseen kesä- ja talvipeitot. Minulla peiton uusimisväli on noin neljä vuotta, ei kuitenkaan viittä. Nykyisen kesäpeittoni ostin vuosi sitten ja talvipeittoni kaksi vuotta sitten syksyllä.

Puhtaat lakanat kutsuvat nukkumaan.

Vinkki: Arvonta Instagramissa

Naiselolla on nyt arvonta Instagramissa. Arvomme yhden Familon-setin, jossa on Lokerikko-tyyny ja syksyn uutuus Punos Noki -pussilakana + tyynyliina. Setin yhteisarvo on 158,80 euroa. Arvomme palkinnon 12.8.2019. Kannattaa siis mennä Naiselo45 Instagramiin ja osallistua.

Kaisa

hyvinvointi
Kommentit (2)
 1. Kristina Sivenius
  7.8.2019, 15:01

  Miksi ei voisi myös osallistua sähköpostilla

  1. Hei Kristiina

   Kiitos kysymyksestäsi ja pahoittelut, että vastaan vasta nyt. Olen vielä lomalla ja Kaisa Kööpenhaminassa messuilla.

   Naiselo 45+ on kolmella kanavalla eli blogissa, facebookissa ja instagramissa. Kanavilla on hieman eri sisältöä ja haluamme näin aktivoida lukijoita tutustumaan eri kanaviimme eli menemään sivuille ja toimimaan siellä.
   Tällä kertaa halusimme vastaukset instaan, ensi kerralla kanava on ehkä joku muu. Pohdimme myös tuota ehdottamaasi tapaa.

   Hyvää kesän jatkoa

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *