Innostus: Nämä viisi innostavat nyt

Miksi me niin helposti marmatamme epäkohdista? Miksi keskittyä negatiivisuuteen? Miksi me emme nauti ilontuojista ja innostu vaikka pienistä asioista?

Aloitamme nyt uuden sarjan. Säännöllisen epäsäännöllisesti listaamme, mitkä isot tai pienet asiat tuottavat meille sillä hetkellä iloa.

Sarjan aloittaa Kaisa.

1. Lapsenlapsi

Tuntuu, että sain aivan uudenlaista iloa elämääni, kun ensimmäinen lapsenlapsi syntyi viime syksynä. Nyt tämä 10-kuukautinen E on todellinen sydäntenmurskaaja, valloittaja, joka hymyllään ja naurullaan valaisee koko päivän.

Yritän olla hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista. Tämä viikonloppu oli täydellinen: olin molempina päivinä E:n kanssa ulkoilemassa, leikkimässä ja touhuamassa.

E on iloinen ja touhukas poika.

2. Uusi koti

Vaikka olin asunut iäisyyden rivitalossa ja lapsuuden ja nuoruuden viettänyt omakotitalossa, tämä kerrostaloasuminen tuntuu nyt niin ihanalta. En kaipaa pihaa, sillä minulla on iso, 14-neliöinen terassiparveke.

Olen viihtynyt uudessa kodissani erinomaisesti. Sisustussuunnittelussa minua auttoi Raita Design (entinen Ihana Design). Raidan ehdotukset tuntuivat heti sellaisilta, että ne miellyttävät minua. Nyt koti on sellainen kuin se tähän elämänvaiheeseen sopii.

Uusi koti ”vaati” uusia huonekaluja: Tapio Anttila Collection -sohva, Hakola Round -pöytä ja Stockmannilta ostettu villamatto. Nyt koti on harmoninen, kiitos Raita Design

3. Työt

Rennon kesäloman jälkeen oli kiva aloittaa taas työt, saada rytmi päivään. Ensimmäiset työmatkat: näytösmatka Köpikseen ja kolmen päivän luentomatka Kouvolaan ovat takana. Samoin ensimmäiset kuvaukset ovat jo ”pulkassa”. Puhkun intoa ja tarmoa.

Ihastelen syksyn uutuuksia aivan kuin uran alkuaikoina. Tuntuu kuin olisin lapsi karkkikaupassa. Voin sanoa: olen unelmatyössä.

Kööpenhaminan näytösviikko oli rankka, mutta antoisa. Pääsin muutamalle ”bäkkärille”, meikki- ja pukeutumistiloihin katsomaan näytösvalmisteluja.

4. Uudet liikunnat

Kokeilin ensimmäistä kertaa barrea. Siis mitä? Barre on on saanut vaikutteita baletista ja pilateksesta. Ensin tuntui, ettei tunti ole ”tehokas”. Kattia kanssa. Kyllä se kropassa tuntui. Kokeilu ei jää ainoaksi. Aivan varmasti menen uudestaan.

Toinen uusi tai oikeastaan vanha liikunta on hulavanteen pyöritys. Lapsena oli aika haka pyörittämään vannetta – niin kuin varmaan monet muut tytöt. Vuoksikymmeniksi tämä sitten jäi, kunnes muutama vuosi sitten huomasin kuntosalillani hulavanteen. Tosin se ei ollut sellainen kuin lapsuudessa, sellainen kevyt muovivanne, vaan kuntosalin vanteessa oli painoa ja sisäpuolella ”nystyröitä”.

Kun muutama viikko sitten sain lehdistötiedotteen, jossa kerrottiin, että tutkimuksen mukaan hulavanteen säännöllinen pyöritys hoikentaa vyötäröä, päätin hankkia vanteen myös kotiin. Ainut ongelma oli, että kaikista kaupoista ne oli myyty loppuun. Lopulta turvauduin kotimaiseen verkkokauppaan ja nyt olen pyöritellyt vannetta päivittäin noin 15 minuuttia. Minun vanteeni halkaisija on metri ja painoa 1,2 kiloa. Vanteen pyörittely on hauskaa! Yleensä samaan aikaan kuuntelen musiikkia tai katson telkkarista uutisia.

Nyt pyörittelen hulavannetta myös kotona enkä vain kuntosalilla.

5. Lämpimät aamut ja illat

Muuttoni jälkeen olen nauttinut aamiaiseni parvekkeella (paitsi tietysti silloin, kun olen ollut matkoilla). Lasitetulla parvekkeella tarkenee edelleen ihan hyvin istuksella niin aamulla klo 7 kuin illallakin klo 21. Kyllä elokuukin on ihana kesäkuukausi.

Elokuun lämpimät aamut ja illat ovat niin ihania.

Listaapa sinäkin ne viisi asiaa, isoa tai pientä, jotka ilahduttavat sinua nyt!

Kaisa

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *