Helsingissä vietetään nyt muotoilun juhlaa eli Helsinki Design Week on käynnissä

Helsinki Design Week käynnistyi eilen ja se jatkuu syyskuun puoliväliin saakka. Tapahtuman aikana esitellään muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä. Ohjelmassa on noin 250 tapahtumaa.

Piipahdin pikaisesti katsastamassa Design Weekin päänäyttelyt Room with a View– ja DesignPartners19   Erottaja 2:ssa. Siellä on myös keskustelutilaisuuksia, työpajoja, Finnish Design Shopin kestäviä valintoja juhlistava kauppa, festivaali-info ja lipunmyynti.

Erottaja 2 on keskellä Helsinkiä oleva arkkitehti Theodor Höijerin suunnittelema uusrenessanssityylin palatsi, joka on yleisölle avoinna vain tapahtuman ajan. Sen jälkeen rakennus saneerataan ja se avautuu kahden vuoden kuluttua, ilmeisesti hotellina.

Nyt rakennus on täytetty huippudesignilla.

Jo sisäänkäynti on hieno.

Rakennus on joskus ollut upea. Sen loistosta näkyy vielä muistumia esimerkiksi rappukäytävässä, alakerran tiloissa ja joissakin huoneissa.

Katsokaa tätä upeaa kattoa, joka on infohuoneessa ensimmäisessä kerroksessa.
Vieressä on viinibaari, jossa on näin kauniit ikkunat ja näkymät. Ja kuulema loistavat viinit. 
Myös porraskäytävä on todella kaunis. Valitettavasti osa tiloista on todella pilattu levyseinillä ja valkealla maalilla. Rakennuksessa on aiemmin toiminut Tullihallitus.

Toivottavasti rakennus saaneerataan taidolla ja tunteella.

Monessa huoneessa on tallella myös vanhat kakluunit.
Vanhaa väriloistoa on kaivettu esiin.

Huoneissa on esillä yritysten ja muotoilijoiden töitä.

Kukat vievät aina huomion. Ja mikä tuoksu tässä huoneessa olikaan!
Miten olisi kylpy tässä erkkerissä ja tällä näköalalla?
Diana-puisto.
Yksi sykähdyttävimmistä oli tämä viidennessä kerroksessa parvekkeella oleva Leena Kouhian & Tapani Rinteen koostama Kotikatu/Uudenmaankatu, jossa yhdistyivät keramiikka, kasvit ja ihana äänimaisema. Kannattaa pysähtyä kuuntelemaan!
Rakastan ruostumatonta terästä. Niinpä ilahduin tästä Cozy Cornerin kauniissa tilassa olevasta Stala Tex -menetelmästä, jossa rosteriin on saatu uutta ilmetta. Kenno-kuosin kuten muutkin on suunnitellut Harri Koskinen.
Harri Koskisen kädenjälkeä on myös tämä Timberwisen parketti. Niin ihana.
Tykkään myös Hakolan huonekaluista ja kyllä, tuolla taustalla on taas ihailemani keltainen tuoli.
Sekto Designin valaisimista tutut muodot olivat nyt patsasmaisen hulppeina.

Design Weekin tapahtumia on eri puolilla kaupunkia. Varsin kiinnostavalta vaikuttaa esimerkiksi 9.-13.9. Kaupungintalolla, Pohjoisesplanadi 11-13 oleva Ilmastokoulu. Siellä pohdiskellaan miten jokainen voi itse vaikuttaa ilmastoon, miten käsitellä ilmastoahdistusta, taloyhtiöiden ympäristöjohtamista ja kestävän kehityksen tulevaisuuskoulua. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten sinne!

Ja suosittelen myös käyntiä Kaapelitehtaalla, jossa on 7.-8.9. klo 11-18 Design Market.

Helsinki Design Weekin ohjelma päivttyy päivittäin ja löytyy täältä.

Olen aivan innoissani tästä tapahtumasta ja myös tulevasta Habitare-messusta. Jos nähdään jommassa kummassa, niin nykäise hihasta.

Sini

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *