Haluatko nuortua 5 vuotta 10 viikossa? – Tule mukaan!

Noin lennokkaan otsikon meille heitti ilmaan Tiina Ranin, joka kirjoittaa blogiimme liikunnasta. Tartuimme innolla haasteeseen, kukapa ei haluaisi voida paremmin ja jaksaa enemmän. Tule sinäkin mukaan Tiinan kurssille, joka ilmestyy blogissa reilun viikon välein.

Tiina on meille molemmille tuttu jo vuosikymmenten takaa. Hän on 58-vuotias, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut valmentaja ja ratkaisukeskeinen terapeutti.  Hän on vahvasti  luomu- ja hyötyliikunnan puolesta puhuja, arkiliikuttaja, hyvinvoinnin kartoittaja ja tiennäyttäjä.

Kuvauspäiväksi sattui ihana sää, lähes helle. Tiinan huppari Raiski. Kuvat Kaisa.

Tiina myös elää kuten opettaa. Puhuu niiden asioiden puolesta, jotka on itse hyväksi kokenut ja joiden puolesta on tieteellistä näyttöä. Tykkäämme myös siitä, että hän karttaa mutu-tietoa.

”Uskon jatkuvaan oppimiseen ja oivaltamiseen. En laadi tiukkoja ohjeita enkä ruokavalioita personal training-asiakkailleni, vaan opastan keskustellen ja asiakkaan omien oivallusten kautta eteenpäin siirtyen. En usko pikaratkaisuihin, vaan pieniin muutoksiin, jotka lähtevät asiakkaan omasta halusta ja tavoitteista.”

Miten sinä voit? Vastaa seuraaviin kysymyksiin itsellesi.

Tunnetko itsesi todellista ikääsi vanhemmaksi?
Katsooko sinua peilistä ikäistäsi vanhemmat kasvot?
Ovatko silmäsi vetiset? Onko sinulla tummat renkaat tai pussit silmien alla?
Pelaako ruuansulatuksesi hyvin? Toimiiko vatsasi säännöllisesti? Turvottaako vatsaasi iltaisin?
Syötkö jokaisena päivänä vähintään kuusi kourallista marjoja ja vihanneksia? Onko ruokailuhetki sinulle nautinto vai kiireinen hetki, joka pitää mahduttaa aikatauluun? Antaako ruoka sinulle energiaa vai väsyttääkö se sinua?
Onko ryhtisi heikentynyt viimeisten vuosien aikana ja askel hidastunut?

Haluaisitko jatkossa virkeämmän olon, paremman ryhdin ja enemmän puhtia elämääsi?
Jos vastasit kyllä, niin tämä on juuri sinulle! Saat ohjeita ruokailun, liikunnan ja unen parantamiseen. Sinun tarvitsee vain ottaa pieniä muutosaskeleita päivittäin. Helppoa ja sopii kaikille.

Aloita näin:

Arvioi ryhtisi ja liikkuvuutesi alla olevien testiliikkeiden avulla. Tiina tekee malliliikkeen, ja Sini pistää parastaan.
Kirjaa omat tuloksesi ylös päivämäärän kerta. Voit myös pyytää jonkun kuvaamaan liikkeesi.

Rintalihaksen kireys ja olkanivelen liikkuvuus

Ota käsipyyhkeestä  hieman hartioita leveämpi ote ja nosta kädet suorana pyyhe pään yläpuolelle. Yritä pitää käsivarret suorana ja melko lähellä päätä. Saatko kädet ojennettua pään yläpuolelle? Kiristääkö olkapäissä tai rintakehässä? Käsien pitäisi ojentua suorana pään yläpuolelle ilman liikerajoitusta tai kireyden tunnetta.

Koko kehon linjaus ja alaselän liikkuvuus, valakyykky

Ota pyyhkeestä hieman hartioita leveämpi ote ja vie kädet reilusti ylös ja pään ohi. Pidä kädet ylhäällä ja rinta pystyssä, kun samalla laskeudut matalaan kyykkyyn. Käsien pitäisi pysyä paikallaan, rinnan avoinna eteenpäin, leuan alhaalla, kannat maassa ja polvien ja jalkaterien samassa linjassa

Rintakehän liikkuvuus ja rintalihaksen kireys

Asetu nelinkontin niin, että sinulla on kädet olkapäiden kanssa linjassa ja peukalot yhdessä. Avaa toinen käsi suoraan ylöspäin niin pitkälle, kuin pystyt. Kädet pitäisi nousta kohtisuoraan ylöspäin ilman, että kehon asentosi muuttuu.

Lonkankoukistajan- ja vatsalihasten voima+selän liikkuvuus, istumaannousu

Asetu selinmakuulle jalat suorana. Nosta kädet kohti kattoa ja pidä kädet samassa asennossa koko liikkeen ajan.

Nosta pää ylös, tuo leukaa kohti rintakehää ja rullaa pyöreällä selällä istuma-asentoon. Rullaa takaisin alas ja pidä kädet koko ajan ylhäällä. Yritä saada ainakin kolme toistoa tauotta ja niin, että selkä pysyy pyöreänä ja jalat maassa.

Yläselän kireys ja selän liikkuvuus

Asetu jalkojen päälle, nosta takapuolta ylös niin, että saat otsan lattiaan. Ojenna kädet hieman eteenpäin kello 10 ja 14 kohdalle (siis hieman auki).  Pidä otsa lattiassa ja vartalo paikallaan, kun ojennat kättä vuorotellen eteenpäin ja nostat hieman lattiasta irti. Vartalo ei saa liikkua venytyksen aikana, eikä otsa saa nousta lattiasta. Yritä saada kumpikin käsi nousemaan muutama sentti lattiasta.

Olkapään liikkuvuus

Laita pyyhe pään taakse ja ota toisella kädellä yläkautta ja toisella kädellä alakautta siitä kiinni. ”Kävele” käsiä toisiaan kohden niin, että sormenpäät koskettaisivat toisiaan. Tee liike molemmin päin

Tasapaino

Ota pyyhkeestä hartioiden levyinen ote. Nosta vuorotellen polvi ylös, pidä tasapaino hetken ja kierrä sitten pyyhettä nousevan jalan suuntaan. Koeta pysyä yhden jalan varassa+tehdä kierto 10 laskien. Toista molemmille puolille.

Kun toistat testiliikkeet päivittäin, huomaat eron 10 viikon jälkeen!

”Muutosta ja omaa kehitystä voi myös seurata oman muutospäiväkirjan avulla, jonne kirjaat viikoittaiset muutokset ja tuntemukset. Voit myös halutessasi mitata painosi kurssin alussa ja seurata muutosta. Kymmenen viikon jälkeen tunnet itsesi energisemmäksi ja nuoremmaksi!”

Seuraavassa postauksessa ensi tiistaina siirrytään ravintoon ja uneen.  Saat myös ensimmäiset ohjeet liikuntaan.

Kaisa ja Sini

Voit seurata kurssia myös naiselo45 -instassa, jossa videopätkät liikkeistä.

Jos tykkäsit tekstistä, niin klikkaathan otsikon alla olevaa pientä sydäntä. Otamme mieluusti vastaan myös kommenttejanne. Voit antaa niitä täällä tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen toimitus@naiselo.fi

Voit myös jakaa jutun facebookissasi, jotta kaverisikin pääsevät nuortumaan kanssasi.

Tiinan löydät myös Facebookissa (Tiina Ranin liikunta- ja hyvinvointipalvelut) sekä Instagramissa (tiinaranin.fi)

hyvinvointi
Kommentit (5)
 1. Tuo Tiinan kuvausjumpan kaveri oli astetta naisellisemman kokoinen ja silti teki todella upeasti nuo esimerkkiliikkeet! Se jos mikä innostaa tekemään tällaista tavallista tuolissa istujaakin…Kiitos teille!

  1. Voi kiitos Pike!

   Ihanaa saada tällaista palautetta. Se toinen olen minä eli toinen tämän blogin kirjoittajista.
   Kiva, että olet innostunut mukaan. Minäkin olen mukana ja hieman paremmin nuo liikkeet jo sujuvat.

   Oletko sinä huomannut itsessäsi muutosta?

   Sini

  2. Tiina Ranin
   26.9.2019, 16:24

   Sini on ollut hyvässä opissa!
   Ja Sini on vastaanottavainen🙌

 2. irmeli hagert
  28.9.2019, 08:22

  Tosi hyvät voimistelu liikkeet tulivat juuri oikeaan aikaan vieläkö saisi nuo kuvina kotiin lähetettynä niin voisi samalla voimsitella eikä tarvitsisi konetta käyttää siihen samalla kun voimistelee.

  1. Hei Irmeli

   Kiva, että tykkaat jumpasta ja kuvista.
   Jos luet blogia tietokoneella, oletko kokeillut kopioida/tallentaa kuvat omaksi tiedostoksi ja sitten printata ne ulos?

   Jos luet käänykällä, niin kallista laite vaaka-asentoon ja ota kuva kuvasta. Näin voit katsoa jumppakuvat sitten kuva-arkistosi kautta.

   Varmaan muitakin keinoja on, mutta nämä nyt ensi hätään tulivat mieleen.

   Ihanaa viikonloppua

   Sini

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *