Turun viihtyisin hotelli?

Olin viikko sitten kolme päivää kouluttamassa Raisiossa ja yövyin Turun keskustassa. Olin positiivisesti yllättynyt hotellin miljööseen, superpalveluun ja ruokaan. Mitäs muuta sitä hotellihuoneelta voi toivoa? Mutta mistä hotellista onkaan kyse? 

Humalistonkadun päässä oleva, 1920-luvulla avattu hotelli Turun Seurahuone oli kokenut todellisen ”kasvojen kohotuksen”. Poissa oli nuhjuisuus, kuluneisuus. Lisäksi hotelli ei muistuttanut perinteistä Sokos Hotels -tyyliä, vaan oli selvästi yksilöllisempi niin huoneiden, yleisten tilojen kuin aamiaisenkin suhteen – eikä alakerran ravintolakaan ole Rosso tai Amarillo, vaan Gunnar.

Remontin jälkeen hotellissa on kunnioitettu 1920-luvun henkeä. Se näkyy lattioissa, tauluissa ja pienissä yksityiskohdissa. Sisätilojen suunnittelusta oli vastannut sisustusarkkitehti Jaakko Puro. Lopputulos on erittäin onnistunut.

Huone

Vaikka huoneeni ei ollut kovin suuri (olihan se yhden hengen huone), se oli viihtyisä ja kaikki tarpeellinen oli saatu mahtumaan hyvinsuunniteltuun huoneeseen: iso, hyvä sänky, oleskelutuoli, pieni pöytä, vaatekaappi jne.  Annoin arvoa myös sille, että tarjolla oli erilaisia tyynyjä, joista sai valita mieleisensä.

Hyvä sänky ja riittävän monta tyynyvaihtoehtoa takasivat hyvät unet.
Nojatuolissa oli hyvä istua ja katsoa telkkaria. Kahvikoneella olisi voinut tehdä kahvit.

Yleiset tilat

Hotellissa on yllättävän monta yleistä oleskelutilaa, joissa olisi voinut katsoa jättikokoista telkkaria, seurustella, tavata ystäviä tms. Kaikki oleskelutilat on kalustettu eri tavalla.

Oleskelutilat on sisustettu kodinomaisiksi.
Hauskat, keveät metallipöydät löytyvät yhdestä oleskelutilasta.
Oleskelutilan divaanilla loikoillen olisi voinut katsoa jättikokoista telkkaria.
Orkideat kukkivat eri puolilla hotellia.
Yleisissä tiloissa on erilaisia lattiamateriaaleja.
Aamiaishuoneen lattia on tehty erilaisista laatoista.

Ravintola

Turun Seurahuoneen aamiainen on monipuolinen: tuttujen pekoneiden, leikkeleiden, vihannesten ja mehujen lisäksi tarjolla on mm. espanjalaista munakasta, lämpimiä ja rapeita minivohveleita, hedelmiä ja paikallista leipää. Joka aamu tarjoilija toi pöytää keittiön tervehdyksenä pienen vitamiinipommin eli mehun. Lisäksi haudutettu tee tarjoiltiin oikeasta teekannusta.

Aamiainen on sopivan monipuolinen ja tarjottavat on laitettu eri pöydille ja liesille kompaktisti pienelle alueelle.
Aamiaisbuffet on monipuolinen.
Vasemmalla oleva espanjalainen munakas maistui todella hyvältä.
Haudutettu tee tarjoiltiin teekannusta.
Maistuisiko mustan mehiläisen hunaja? Sitäkin on tarjolla Turun Seurahuoneen aamiaisella.

Tullessani Turkuun sunnuntai-iltana kävin syömässä alakerran Gunnar-ravintolassa. Olipa herkullinen naudanlihatartar (tämän kuukauden punaisen lihan annokseni). Vaikka kyse oli sunnuntai-illasta, ravintolassa oli yllättävän paljon porukkaa syömässä. Näiden kolmen päivän aikana, jotka vietin hotellissa, huomasin, että Gunnar oli suosittu pistäytymispaikka. Julkisuudesta tuttu kokki Aki Wahlman on ollut mukana suunnittelemassa Gunnarin toimintaa.

Gunnar-ravintolassa saa laadukasta ruokaa.
Turun Seurahuone on avattu 1920-luvulla. Pitkän remontin jälkeen se avattiin uudestaan huhtikuussa.

Palvelu oli esimerkillistä. Joka päivä kaikki henkilökuntaan kuuluvat tervehtivät joka käänteessä. Tullessani vastaanoton henkilö lähti näyttämään, missä hissi sijaitsee eikä vain näyttänyt käytävää. Samoin aamiaishuoneen tarjoilijat ja kokki olivat ystävällisiä ja ripeitä.

Yhdeksän tunnin luentosessioideni jälkeen tällaisessa hotellissa oli miellyttävää rauhoittua ja ladata akkuja seuraavan päivän urakkaa varten.

Tähän hotelliin haluan tulla uudestaan!

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *