Alennusmyynti – uhka vai mahdollisuus?

Jotkut liikkeet ovat aloittaneet jo alennusmyynnit, vaikka joulu on vasta tulossa. Loputkin liikkeet alentavat hintoja heti aaton jälkeen. Kannattaako alennusmyynteihin rynnätä vai jättää ne väliin?

Yhä useampi tuttava tuskailee tavarapaljoutta: kaikki kaapit pursuavat tavaraa onpa kyse vaatteista, astioista, kengistä – mistä tahansa tuoteryhmästä. Kaikki eivät ole vielä konmarittaneet tai aloittaneet kuolinsiivousta.

Tätä taustaa vasten alennusmyynneissä luuhaaminen ja ”jonkin kivan” etsiminen tuntuu jotenkin hullulta.

Tee inventaario ennen kuin ryntäät ilman päämäärää alennusmyyntiin.

Alennusmyynneissäkään ei pidä haksahtaa mihin tahansa. Muista ainakin nämä:

– Älä sorru toiveajatteluun ostamalla liian pientä vaatetta haaveillen laihtumisesta. Jos tai kun laihdut, et ehkä enää haluakaan tuota vaatetta, mieli tai muoti on jo muuttunut.

– Älä osta huonolaatuista vaatetta. Tutki vaatteen koostumustietoja. Jätä esimerkiksi akryylineuleet kauppaan, vaikka hinta olisikin poskettoman edullinen. Tuollainen akryylineule on nyppykasana muutaman käytön jälkeen. Samoin karta pehmeäpintaisia neuleita, joissa on 3-6 eri raaka-ainetta. Nekin tuottavat pettymyksiä nyppyyntymisen vuoksi.

– Jätä ostamatta vaate, jonka väri ei täysin miellytä sinua. Jos väri mietityttää, et todennäköisesti käytä sitä, vaan hintalappu roikkuu siinä vielä vuodenkin kuluttua.

– Jos vaatteissa tai kengissä on jokin kohta, joka ei miellytä, ota tuumaustauko ja mene kahville. Jos vielä himoitset tuotetta, käy ostamassa se. Mutta jos se edelleen mietityttää, unohda tuote. On todennäköistä, että tulevaisuudessa epämiellyttävä kohta häiritsee vieläkin enemmän – ja vaate tai kengät jäävät käyttämättä.

– Unohda kengät, jotka sovitustilanteessa painavat tai korot tuntuvat liian korkeilta. Voit vain kuvitella, miten kengät painavatkaan, kun olet pitänyt niitä tunnin jaloissasi. Jos et ole tottunut huikeisiin korkoihin, ei ehkä kannata nytkään aloittaa. Harkitse, tarvitsetko ns. istumakenkiä, joilla ei voi kävellä.

Korostaako kokeilemasi vaate kropastasi niitä kohtia, joita et pidä parhaimpina? Jos näin on, älä osta vaatetta.

Jos olet ennen alea tuskaillut täysinäisiä kaappejasi ja silti ostat jotain uutta, päätä poistaa käytöstä vähintään yksi ko. tuoteryhmän tuote. Ja ennen kaikkea TEE se, että lahjoitat tai myyt tuotteen heti, muuten se hivuttautuu takaisin sinne kaappiin.

Mutta jos TARVITSET täydennystä vaate- tai kenkäkaappeihisi, ale on loistava mahdollisuus säästää rahaa.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (2)
 1. Marketta Pöntiskoski
  17.12.2019, 10:08

  Olen onneksi päässyt siihen vaiheeseen, ostan vain todelliseen tarpeeseen ja semmoisen tuotteen mikä minusta sopii minulle,on hyvä laatuinen ja tiedän että minulla on tuotteelle todella käyttöä pidempäänkin.Hetken mielijohteesta en osta mitään.

  1. Hei Marketta, kiitos kommentistasi.
   Tilanteesi on suorastaan ihanteellinen. Hienoa!
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *