Viisi täsmävinkkiä aikuisen naisen helppoon ja nopeaan meikkiin a la Raili Hulkkonen

Yksi suosituimmista postaustoiveista on ohjeet ja vinkit aikuisen naisen meikkiin. Kun moni toivoi niitä myös Eeva-lehden lukijaristeilyllä meikkaaja Raili Hulkkosen luennon jälkeen, päätimme koota ne teille.

Raili haluaa pitää meikkaamisen helppona ja iloisena asiana. Hän opastaa keskittymään ihoon, silmiin, kulmiin, poskipunaan ja huuliin. No niinhän kaikissa meikeissä yleensäkin tehdään, mutta helppous tuleekin siinä, että tuotteita on vain muutama ja keskitytään suuriin linjoihin, ei pikkupiperryksiin.

Raili Hulkkonen opasti ensin kuvien kera ja sitten kädestä pitän aikuisen meikin saloja Eeva-lehden lukijaristeilyllä, jossa Naiselokin oli mukana.

1. Iho

Aikuisen iho on yleensä ohut, kirjava ja kuivahko, jolloin pienetkin juonteet korostuvat. Tärkeintä onkin silottaa ihon pintaa ensin meikinalusvoiteella eli primerilla ja sen jälkeen tasoittaa ihon väriä meikkivoiteella.  Primeri myös auttaa meikkiä pysymään pidempään siistinä.

Primerin voi levittää sormin kosteusvoiteen tai seerumin jälkeen. Meikkivoidetta laitetaan vain henkäyksen ohut kerros, jotta poskien juonteet ja rypyt eivät korostu.

”Ota vähän meikkivoidetta siveltimen päähän ja sivele kevyesti pyöritellen kasvoille ja häivytä kaulalle. Aloita keskeltä kasvoja ja häivytä poskia ja hiusrajaa kohti.  Eniten väriä kaipaavat alueet ovat pääosin nenänpielissä ja leuassa. Kevyt tasoitus riittää, älä peitä ihoa! Ihon täytyisi säilyä eloisan näköisenä. Vältä paksua ja maskimaista nukkelookia.” 

Nyt niin muodikas hehku kasvoille saadaan heleyttäjävoiteella. Kuivaihoinen voi sekoittaa sitä pari tippaa meikkivoiteeseen. Rasvoittuvaihoiselle Raili suosittelee painelemaan heleyttäjää meikkivoiteen päälle paikallisesti poskipäille ja amorinkaareen.

Bongaa ammattimeikkaaja. Nyt kevään aikana he kiertävät tavaratalojen kauneusviikoilla tekemässä meikkejä. Railinkin löydät ainakin Sokos-tavaratalojen kauneusviikoilta. Kuva Silja Hirvilammi.

2. Silmät

Tarvitset yhden tummahkon, esimerkiksi nutrian, siniharmaan tai oliivinvihreän luomivärin ja kaksi sivellintä. Pienemmällä painellaan väri yläluomelle ja alaripsien tyveen kevyenä rajauksena, pulleammalla häivytetään.

”Levitä luomiväriä reilummin ripsien tyveen, väri saa olla siellä tummimmillan. Häivytä siitä suoraan ylöspäin luomipoimun yli luomivaon yläpuolelle saakka. Näin luomien pulleus häivyttyy ja oma silmät näyttävät suuremmilta. Unohda valopilkut ja muut pikkutarkat jutut, ne eivät kumminkaan näy aikuisen naisen laskeutuneilla luomilla.”

Jos haluat piirtää silmät paremmin esiin rajauksella, tee kynärajaus ennen luomivärin levittämistä, jotta kynä liukuu paremmin luomella.

Jos mieluummin käytät nestemäistä rajausväriä, levitä se luomivärin päälle.

Viimeistele silmämeikki ripsivärillä. Harjaa sitä yläripsiin aivan ripsien tyvestä latvoihin saakka.  Jos alaripset ovat pitkät, jätä ripsiväri pois, jotta väri ei sottaa ihoa.

Yhden luomivärin, rajauksen ja ripsivärin silmämeikki. Kuva Silja Hirvilammi.

3. Kulmat

Harjaa kulmat ylöspäin, täytä karvojen lomassa olevat aukkopaikat omien kulmakarvojen värisellä kulmavärillä. Viimeistele samalla kulmien linja. Alku saa olla paksumpi, josta kulmat ohenevat tasaisesti ja siipimäisesti ohimoille.

”Tasapaksu palkkityyli tai ohut tumma viiva ovat ehdottomasti vanhanaikaisia etenkin aikuisilla kasvoilla.”

Kun levität punan siveltimellä, puna pysyy paremmin huulilla.

4. Huulet

”Huulipuna on must! Se kohottaa alaspäin valahtaneita leukapieliä ja keventää kasvojen alaosaa. Punassa on hyvä olla väriä, jotta kohottava vaikutus syntyy.”

Huulipuna pysyy napakasti paikoillaan eikä lähde valumaan huuliryppyihin, kun rajaat ensin huulet huultenrajauskynällä, jota häivytetään myös huulille. Levitä vasta sitten puna huulille.

Jos et koe punahuulia omaksesi tai koet kasvojesi muuttuvan liikaa, kokeile hennompaa sävytystä hieman väriä sisältävällä huulivoiteella.

5. Poskipuna

Poskipuna kohottaa piirteitä, raikastaa ilmeen ja saa väsyneetkin kasvot virkeämmän näköisiksi.

Poskipuna on mainio, nopea ja halpa kasvojen kohotus. Minulta kysytään usein poskipunan paikkaa. Se on poskipäillä ja laajemmallakin alueella häivytetysti. Kivan innostuksen punan saat, kun pyöräytät punaa kevyesti poskipäiltä hieman nenää kohti silmien alapuolelle.

Väreistä roosa tai koralli raikastavat parhaiten aikuisen ihon. ” 

Näyttelijä Pirkko Mannolan meikki on useimmiten Railin käsialaa. ”Raili taikoo minulle aina niin hyvät tähtisilmät”, kertoi Pirkko kerran tavatessamme. Tämä kuva on napattu Railin oman by Raili -meikkisarjan lanseeraustilaisuudessa.  Kuva Silja Hirvilammi.

Railin uusin kikka on sekoittaa heleyttäjää nestemäiseen poskipunaan ja levittää seos poskien korkeimpaan kohtaan.

Ja voila, meikki on valmis!

Iho näyttää kuulaalta ja luonnolliselta, katse osuu silmiin, kulmakarvoihin ja huuliin. Muut piirteet jäävät taka-alalle, kuten on tarkoituskin.

Kokeilepa sinäkin, me kokeilimme Kaisan kanssa ja hyvin toimii!

Sini

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *