Korea on nyt pinnalla

Etelä-Korea voitti himoitun Oscar-pystin Parasite-elokuvallaan. K Beauty on ollut jo monta vuotta kauneussuuntana. Viking Linen m/s Gabriella -laivalla on tarjolla korealaisia ruokia 2.6.2020 saakka.

Parasite-leffaa en ole (vielä) nähnyt, joten en pysty sanomaan, menikö Oscar oikealle elokuvalle. Se tietysti ilahduttaa, että palkinto meni ensimmäisen kerran Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

K-Beauty -kauneusrituaalit, jossa pääpaino on ihonhoidossa, kauniin ihon tavoittelussa eikä niinkään värikosmetiikassa, ovat tulleet tässä työssäni tutuksi. Vaikka en orjallisesti noudata korealaisten naisten kauneusrutiineja, olen niistä poiminut monia asioita omaan arkeeni. Pidän erityisen paljon hoitovesistä ja lappunaamioista, joita pidän arjen luksuksina. Kaikilla matkoilla minulla on aina mukana lappunaamioita. Naamioiden jälkeen iho tuntuu hyvältä.

Korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluvat erilaiset naamiot.

Risteilemällä Korea-fiilikseen

Viking Linen matkustajat olivat toivoneet korealaisia ruokia. Laivan ammattilaiset lähtivät kehittelemään teemamenun, joka tarjoillaan m/s Gabriella -laivan vaihtuvateemaisessa Bistrotek -ravintolassa.

Menukasta possua.

Pääsin maistelemaan Viking Linen korealaisia ruokia. Paljon kasviksia, sopivasti lihaa, maukkaita makuja, ripaus tulisuutta ja makeutta. Vaikka en ole käynytkään Koreassa, voisin kuvitella, että tuollaisista elementeistä ruoka siellä muodostuu.

Kimchi on todellinen kaalista tehty kansallisruoka, joka valmistetaan hapattamalla ja maustamalla sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Laivan Kimchi oli todella herkullista. Olisin voinut syödä sitä vaikka kuinka paljon.

Kimchi-annoksen hinta on 4 euroa.

Laivan Bö ssam tarjottiin ns. jaettavana eli tarjolle tuotiin salaatinlehtiä ja viipaloituja, ylikypsiä possunpaloja. Tarjolla oli tietysti myös riisiä. Lisukkeena oli retikkasalaattia ja ssamjang-kastiketta. Jokainen syöjä sai ”askarrella” oman ruokansa laittamalla mieleiset täytteet salaatinlehdelle ja kääräisemällä koko komeuden ”taskuksi”. Se oli kivaa puuhaa, josta syntyi mielenkiintoisia keskusteluja. Meidän seurue ihastui laivan korealaisiin annoksiin. Kaiken lisäksi ruoka ei ollut liian raskasta – ja jos välttää lihan syöntiä, vatsa tuli kyllä täyteen myös kasvisvaihtoehdoista.

Korealaista salaattia ja kimchi.
Salaatinlehdelle mieleiset täytteet ja kääriminen taskuksi.

Bö ssam maksaa 23 e.

Korealainen jälkiruoka päärynä-kanelisorbetti.

Korealainen menu on tarjolla 2.6.2020 saakka.

Kaisa

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *