Vartalotyypit: Mitä päälle päärynälle?

Kyselyiden mukaan suurin osa naisista on tyytymätön vartaloonsa. Jos näin on, vaatevalinnoilla voidaan korostaa vartalonkohtia, joihin käyttäjä on tyytyväinen ja toisaalta kätkeä sellaisia kohtia, joihin hän on tyytymätön. Jos sinä olet tyytyväinen vartaloosi, olen iloinen puolestasi. Kuulut vähemmistöön.

Hyvä vaatekokonaisuus voi olla kiinni todella pienistä tekijöistä. Jopa sentillä on merkitystä.

Taannoisella Eeva-lehden lukijaristeilyllä avasin osallistujille neljän vartalotyypin tunnuspiirteet ja havainnollistin esitystäni kuvien lisäksi neljällä mallilla, joille olin valinnut vartalotyypille sopivan mekon, jonka tyyliä pystyy vaihtamaan asusteilla eri tilanteisiin sopiviksi.

Tässä ja muutamassa tulevassa postauksessa käyn läpi nämä neljä vartalotyyppiä: päärynä, timantti, hoikka ja omena. Ensimmäisenä otan päärynän, joita Suomessa on paljon.

Tunnuspiirteet:

– kapeat hartiat
– pienet rinnat
– kapea vyötärö
– leveä lantio
– pullottava vatsa
– leveä peppu
– rehevät reidet

Tavoitteena on tasapainottaa ylä- ja alavartalon epäsuhtaisuutta. Pahinta on, että ylikorostaa yläosan siroutta.

EI NÄIN: Kiiltoa alaosaan, ei laskoshametta ja näyttävää kuosia alaosaan. Ei helma päättymään pohkeiden paksuimpaan kohtaan.
Näin ok: Hame tai mekko sileä, ilman ”lihottavia” yksityiskohtia lantion leveimmälle kohdalle saakka. Jos sen jälkeen helma levenee, se hämää lantion leveyttä. Hihat voivat päättyä rintojen kohdalle. Pääntie ei liian avara.
Päärynän mekossa voi olla esimerkiksi leveä helma, jonka ansiosta jalat näyttävät sopusuhtaisilta. Huivi on hyvä tapa hämätä ja vetää katseita ylävartaloon. Jos huivi on toispuoleisesti, se jakaa vartalon pystysuuntaisesti ja antaa parhaimmillaan jopa pituusvaikutelmaa. Mekko Andiata (Stockmann) ja sukkahousut Oroblu. Kuva Leena Sarvi.
Sama mekko saa ripauksen rock-henkisyyttä nahkatakilla. Väri vetää katseita ylös pois lantiolta. Nahkatakki Esprit. Kuva Leena Sarvi.
Mekko saa juhlavuutta, kun olkapäille laitetaan turkis (jäljitelmä). Näyttävät korvakorut vielä lisäävät tehoa. Kuva Leena Sarvi.

Kaisa

Lue myös Vartalotyypit: Mitä päälle omenalle?

Pääntiet ja mittasuhteet – Mikä pääntie miellyttää sinua?

Tunnetko mittasi?

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *