Kasvojoogan uusi tuleminen

Tuntuuko, että kaipaat virkeämpää ilmettä, heleämpää ihoa ja ylipäätään lisäpotkua ihonhoitoon, mutta et tiedä mitä sen tekisit? Jos näin, oletko kokeillut kasvojoogaa? Ikivanha metodi on noussut jälleen trendiasiaksi ja opaskirjoja putkahtelee kauppoihin ja verkkoon. Tässä kaksi erilaista kirjauutuutta.

Korpia 11 minuutin kasvojooga -kirja lupaa hehkuvan ihon, virkeän ilmeen ja rennon mielen vain päivittäisellä 11 minuutin harjoituksella.

Kuvien mallina on konseptin luonut Pia Airaskorpi.

Korpia11 minuutin kasvojoogan konseptin on luonut sairaanhoitaja ja sertifioitu kasvojoogaohjaaja Pia Airaskorpi,  tekstit Pia Airaskorpi & Hanna Velling ja kauniit kuvat Krista Keltanen, kustantaja Cozy Publishing.

Ihan perusasioistakin on hyvä muistuttaa.

Varsinaisten ohjeiden lisäksi kirjassa käydään ensin läpi ihon rakenne, ihonhoitorutiineja ja annetaan ohjeita hyvään elämään.

Pia suosittelee harjoittelemaan liikkeitä alkuun peilin edessä kirjan kanssa. Kun rutiini kasvaa, 11 minuutin joogarutiinin voi tehdä milloin vain ja missä vain.

Ennen varsinaisia kasvojoogaliikkeitä kasvojen lihakset lämmitellään stimuloivalla hieronnalla.
Liikkeillä on hauskat nimet kuten esimerkiksi Kiukkuinen lintu, Nälkäinen lisko jne.

Viola Minerva Virtamon taittama kirja on kaunis ja rauhoittava kokonaisuus, jota mielellään pitää esillä ja jota palaa vaikka vain katselemaan.

Kirja on myös mitä mainioin lahja.

Jos haluat paneutua hieman laajemmin ja monipuolisemmin kasvojoogaan, ohjeita löytyy Alain Pénichotin Kasvojooga, Nuorentavat ja kiinteyttävät harjoitukset -kirjasta, jonka on kustantanut Minerva Kustannus..

Kirjan kirjoittaja, Alain Pénichot on rentoutus- ja hyvinvointitekniikoiden asiantuntija, joka opettaa kasvojoogan lisäksi muun muassa rentoutusta ja vyöhyketerapiaa.

Kirjan kokonaisvaltainen kasvojenhoitomenetelmä sisältää kasvojen lihaksia vahvistavia harjoituksia, kohottavaa energiapisteiden painelua ja itsehierontaa.

Tekijä suosittelee tekemään harjoituksia viisi minuuttia päivässä niin, että kunakin päivänä käsitellään yksi osa kasvoista. Esimerkiksi silmät yhtenä päivänä, seuraavana suun seutu jne. Näin vältytään harjoittelemasta liikaa yhtenä päivänä. Motto onkin, että vähemmän on enemmän.

Kirja alkaa hieman puisevilla anatomian perusteilla, ihon rakenteella, pään, kaulan ja hartioiden luuston tutkiskelulla ja siirtyy lihaksiston kuvaukseen.

Kasvoja sivellään, painellaan ja nipistellään.

Kirjasta löytyy pieni pätkä myös äänijooga, rentoutumis- ja jooga-ohjeita. Esimerkiksi päivittäin tehtävien perusjoogaharjoitusten avulla oppii ylläpitämään pään ja vartalon joustavaa ja tasapainoista suhdetta.

Tämä usein unohtuu.

Niinpä, loppujen lopuksi pelkkä kasvojooga ei riitä, vaan koko kroppa on pidettävä kunnossa. Eduksi on, kun tietää tarkalleen miten se tehdään.

Hieman salakavalasti kirjat auttavat tajuamaan, että kasvojen nuorekkuuden ja hehkun ylläpitäminen vaatii muutakin, kuin voiteiden levittämistä purkista.

Hyvä niin.

Sini

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *