Housupuku täällä taas

1980- ja 1990-luvuilla käytin housupukua todella paljon. Se oli työasuni. Siihen aikaan työpukeutuminen oli ”virallisempaa”. Housu- ja jakkupuvut olivat ihan perusvaatteita toimistoissa. Nythän monissa toimistoissa naiset suosivat trikoovaatteita ja neuleita.

Aikoinaan etsin ns. täydellistä housupukua. Olin valmis maksamaan siitä paljon, jos se olisi just sellainen kuin halusin – enkä ollut valmis tekemään kompromissejä, koska uskoin käyttäväni asua pitkään. Vaatimuksenani oli: laadukas villakangas (ei yhtään promilleja polyesteriä tms.), klassinen pituus bleiserissä, maltillinen vyötärön korostaminen ja suoralinjaiset, taskuttomat housut. Mielestäni aika perusvaatimuksia housupuvulle. Etsin kolme vuotta tällaista asua. Turhaan. Tiesin, että Positive Designellä oli laadukkaat kankaat ja hyvät kaavat. Koska tuolloin niillä ei ollut minun kokoani rekissä roikkumassa, teetin Posivitella mittojeni mukaan täydellisen housupuvun. Puvun kangas on 100-prosenttista villaa.

Nyt kun muotimaailma on kääntänyt katseensa 1990-luvulle, se on tuonut tullessaan myös housupuvut, joissa totta totisesti on paljon tuttuja elementtejä – sieltä 1990-luvulta: korostettu olkalinja, 2-rivisyys ja klassiset suoralinjaiset housut.

Käytin aikoinaan tuota teettämääni Positive-housupukuani paljon. Kaikista konmarittamisistani huolimatta olen säästänyt tuon housupuvun – ja nyt se on taas uudestaan käytössä. Se on aivan kuin uusi, vaikka välillä on riippunut vaatekaapissani pitkään käyttämättömänä. Laatu palkitseen. Tuon puvun hinta / käyttökerta ei ole ollut juuri mitään – ja senhän elämä jatkuu edelleen.

Kun pukeudun tuohon housupukuun, tunnen olevani ”puettu”, huoliteltu. Yhdistelen siihen välillä röyhelöpaitapuseron tuomaan naisellisuutta, kukkapaidan tuomaan hulvattomuutta tai ohuen neuleen antamaan rentoutta.

housupuku
Teettämäni housupuku on edelleen hyvässä kunnossa. Housupuvun väri on hiilenmusta, vaikka tässä kuvassa se näyttää vaaleammalta.

Muista nämä

– Klassinen housupuku on investointi, johon kannattaa laittaa rahaa enemmän kuin hetkelliseen muotihurahdukseen.

– Laatu palkitsee. Vaikka pitäisit vaatetta pitkään ripustimella, se pysyy hyvässä kuosissa.

– Muista käyttää vain oikeankokoista ripustinta, jotta liian leveä ripustin ei aiheuttaisi ikäviä pusseja hauisten kohdalle.

– Klassinen bleiserin pituus (lantion leveimmän kohdan tuntumassa) on monelle hyvä. Jos mielestäsi lantiosi on ”liian leveä”, valitse pituus, joka tulee 1-2 cm leveimmän kohdan alapuolelle.

– Kun ostat housupukua, katso kokaisuutta edestä, sivuilta ja takaa. Vaate ei saa kiristää mistään.

– Suoralahkeisten housujen tulee laskeutua pepun korkeimmalta kohdalta suorana eikä liimautua takareisiin, jolloin peppu näyttää leveämmältä kuin onkaan.

– Jos bleiserin etukappaleet ovat helmasta pyöristetty tai viistottu, 2- tai 3-nappisissa alin nappi on aina auki.

– Seisottaessa tai käveltäessä 2-rivisen bleiserin napit ovat kiinni – myös se sisäpuolella oleva ryhtinappi.

Millainen suhde sinulla on housupukuun? Käytitkö sitä aikoinaan työasuna vai käytätkö edelleen? Kiinnostaako sinua jälleen pukeutua housupukuun?

Kaisa

Lue myös:

Mitä päälle omenalle?

Mitä päälle päärynälle?

Pitsipusero: sama vaate, monta tyyliä

Miten valitset pitkän neuletakin?

 

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *