Vartalotyypit: Mitä päälle omenalle?

Kaikki vartalotyypit ovat kauniita. Koetko olevasi omenavartaloinen? Oletko pohtinut, millaiset vaatteet saisivat omenavartaloisen näyttämään sopusuhtaiselta? Tässä omenavartalon pukeutumisvinkit.

Jos vastasit kaikkiin ”kyllä” , tämä postaus on juuri sinulle. Jos taas olet tyytyväinen omaan vartaloosi on se sitten mitä vartalotyyppiä tahansa, voit skipata tämän.

Onpa vartalotyyppisi mikä tahansa, kannattaa keskittyä hyvien puolien korostamiseen. Silloin muut eivät kiinnitä huomiota sellaisiin kohtiin, jotka sinun mielestäsi eivät ole niin imartelevia.

Tunnista omena

– suhteellisen leveät hartiat, jotka viistottuvat alaspäin
– kookkaat rinnat
– kadonnut vyötärö
– pullea vatsa (ympärysmitta voi olla jopa suurempi kuin rinnan ympärysmitta)
– leveä lantio
– leveä peppu
– rehevät reidet

Tavoitteena on viedä katse pois keskivartalolta ja saada vartaloon hoikentava linjakkuus.

omenavartaloisen pukeutuminen
Uskoisiko, että kaikissa kuvissa on sama nainen? Vaakaraita antaa helposti levittävän vaikutelman, ainakin se vetää katseita keskivartalolle. Muodoton, poolokauluksellinen tunika saa keskivartalon näyttämään laatikkomaiselta. Kun ryhdikkäässä, ohuehkossa ja sileäpintaisessa neuletakissa on hienoiset kavennukset vyötärön kohdalla, vaatteeseen tulee linjaa.
omenavartaloisen pukeutuminen paksu neule
Ei näin. Paksu, muodoton neule, jossa on kaiken lisäksi liian pitkät hihat, ei imartele vartaloa, vaan tuo liian paljon senttejä keskivartalolle. Muodoton, pohjepituinen hame vetää katseet pohkeiden paksuimpaan kohtaan. Jos omena on lyhyt, on hyvä välttää poikittaisia linjoja.
omenavartaloisen pukeutuminen bleiseri
Näin ok. Bleiserin syvä V-pääntie antaa kaulalle pituusvaikutelmaa. Kuvio ei ole liian hallitseva, ja vyötärön kohdalla on pieni kavennus, jonka ansiosta kokonaisuus saa siroutta. Lyhyelle omenalle polven tuntumaan ulottuva helma on usein parempi vaihtoehto kuin pohjepituus.
omenavartaloisen pukeutuminen lyhyet housut ja tunika
Ei näin. Jos omenavartaloinen on lyhyt, ei kannata pukea liian pitkää, muodotonta tunikaa ja leveitä, vajaamittaisia housuja yhtäaikaa. Lopputulos on liian massiivinen.
omenavartaloisen pukeutuminen mekko
Näin ok. Sama lyhyt omena mekossa. Uskoisiko samaksi?
omenavartaloisen pukeutuminen neuletakki
Kun mekon, sukkahousujen ja kenkien värien tummuusaste on samaa tasoa, se antaa pidentävän vaikutelman. Ohut , pitkä neuletakki, jota ei laiteta kiinni, jakaa keskivartalon pystysuuntaisiin kaistaleisiin, jolloin syntyy hoikentava vaikutelma. Näyttävät korvakorut vievät katseita pois keskivartalolta. Mekko A la Louko, neuletakki Ril’s, sukkahousut Oroblu, nilkkurit Reserved, korvikset CacouGirl. Kuva Leena Sarvi.
omenavartaloisen pukeutuminen paksu neuletakki
Ei näin. Pörröinen vaate tuo valtavasti senttejä ympärysmittaan.
omenavartaloisen pukeutuminen nahkahame ja pusero
Näin. Sama nahkahame kuin edellisessä kuvaparissa. Hameeseen on yhdistetty viskoosipaitapusero, jonka V-pääntie antaa kaulalle tilaa, hämää rintojen kokoa. Vasemmassa kuvassa näkyy, että hameessa on sivusaumojen läheisyydessä taskut. Niiden taskunsuut avautuvat, jolloin lantio näyttää leveämmältä kuin on. Sen vuoksi taskunsuut kannattaa sulkea.

Kaisa

PS. Lue myös päärynävartaloisen pukeutumisvinkit.

Kokeilimme muotia: ihanat ja vaikeat kietaisuvaatteet

Millainen mekko imartelee vartaloa? 

Miten valitset pitkän neuletakin?

kulttuuri
Kommentit (4)
 1. vakkarilukija
  17.3.2020, 18:00

  Kiitos!
  Erinomainen postaus.
  Tämä postaus tuli tarpeeseen! Omena- vartaloinen yleensä unohdetaan kaikissa pukeutumis-artikkeleissa. Herää kysymys, että onko se kaikista vaikein stailattava vartalotyyppisi?.

  1. Hei Vakkarilukija, kiitos kannustavasta kommentistasi.

   Voi olla, että monet kokevat omenavartaloisen pukeutumisvinkkien antamisen haastavana tai vaikeana.
   Valitettavasti liian monet ”isojen tyttöjen” mallistot ovat vähän hakoteillä, ja tarjolla on liian paljon vaatteita, jotka ovat kouluesimerkkejä vaatteista, jotka EIVÄT imartele omenaa.
   -Kaisa

 2. Malli on kyllä aika hoikka omena, eikä sit kuitenkaan sama kaikissa kuvissa.
  Eipä juuri koskaan ole esiteltynä vaihtoehtoja lyhyelle, rintavalle omenalle. Ja jossain muissa kengissä kuin piikkikärkiavaokkaissa, ne kun ovat talvikelillä melko huonot käyttää.
  Omppu on vaativa malli,mut ah niin yleinen. Isojen tyttöjen koot on jostain syystä ajateltu lähemmäs kaksmetrisille naisille, joilla on tosi leveä selkä (ja paksut pohkeet).
  Voi kun tarjolla olisi kohtuu hintaiset ja iloisen väriset vaatteet, jotka imartelisivat omenaa niin, että näyttäisi sensuellin muodokkaalta naiselta eikä hilpeältä hemulilta tai synkän asialliselta konttoristilta.

  1. Hei Mimuska, kiitos kommenteistasi.
   Kuvissa oli neljä eri omenavartaloista naista: yksi noin 170-senttinen ja pari alle 160-senttistä (toinen heistä myös rintava) ja neljäs malli keskipituinen. Eli tässä myös lyhyt, rintava omena huomioitu.
   On totta, että liian usein ns. isojen tyttöjen mallistot on ajateltu lähinnä pitkille.
   Tulemme jatkossakin tekemään omenavartaloiselle suunnattuja postauksia, joten pysypä ”kanavalla”.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *