Hyvä sivellin on sijoitus

Mitä huonompi meikkaaja on, sitä tärkeämpää on ostaa hyvät siveltimet. Huonolla siveltimellä tulee vain sutta ja sekundaa. Meikkipalettien nysäsiveltimillä meikatessa menee vain hermo.

Suomalainen Duroy on todellinen konkari kosmetiikan välineiden alueella, onhan yhtiö perustettu jo 1974. Aika moni meistä meikkaa Duroyn siveltimillä. Päätimme jututtaa yhtiön sielua Tiuku Räsästä meikkisiveltimistä ja niiden hoitamisesta.

Miten meikkisivellin olisi hyvä valita?

”Ensin kannattaa miettiä, millaisia meikkejä käyttää. Jos ei käytä luomiväriä, on turha ostaa luomivärisivellintä.”

Montako sivellintä olisi hyvä olla?

Muutama hyvä sivellin riittää. Esimerkiksi näillä pärjää: meikkivoide-, luomiväri-, rajaus-, kulma-, poskipuna- ja huulipunasivellin. Mutta toisaalta joku voi pärjätä jopa yhdellä hyvällä siveltimellä, jos ei paljon meikkaa.

Pienet, tarkkaan työhön soveltuvat siveltimet, esimerkiksi rajaukseen, ovat tärkeämpiä kuin suuret, koska niitä ei voi korvata sormilla tai pumpulipuikolla.

Tässä pieni vinkki: siveltimiä voi käyttää myös luovasti eli esimerkiksi huulisivellintä voi käyttää luomivärin levitykseen.

Kumpi on parempi luonnonkarva vai synteettinen sivellin?

Se on maku- ja tottumusasia. Nykyiset luonnonkarvaa jäljittelevät synteettiset siveltimet ovat hyvinkin laadukkaita. Synteettisissä siveltimissä ei tosin ole kaikkia muotoja. Kaikkiin rasvaisten tuotteiden laittamiseen on hyvä valita synteettisestä karvasta tehty sivellin. Aidoista karvoista tehdyillä siveltimillä on hyvä käyttää puuterimaisten tuotteiden laittamiseen.

Mihin käytetään vaahtomuovista tehtyjä applikaattoreita?

Applikaattorit eivät ole siveltimiä. Raili Hulkkonen on antanut niille nimen ”annostelija”. Niillä saa nopeasti laitettua paljon väriä luomille. Ne eivät liu’u luomilla, joten luomet pitää pohjustaa hyvin. Jos applikaattorilla laittaa mustaa luomiväriä luomille, luomet ovat mustat. Jos taas mustaa luomiväriä laittaa poninkarvaisella siveltimellä, luomilla väri näyttää harmaalta. On hyvä muistaa, että applikaattorit eivät sovellu häivyttämiseen toisin kuin siveltimet. Luomivärihän pitää aina muistaa häivyttää, jotta lopputulos ei olisi koominen.

Miten siveltimet tulisi huoltaa ja miten usein?

Väärä pesu tai pesemättömyys pilaavat laadukkaankin siveltimen. Saippua ja vesi riittävät. Pestäessä sivellintä on hyvä hieroa kämmenpohjaa vasten, jotta karvoista lähtee kaikki niihin kerääntynyt aines pois. Tämä toistetaan niin kauan, että väriä ei enää tule. Duroy®-sivellinsaippua ei ole liian hoitava. Puhdistussuihkeilla ei saa siveltimiä riittävän puhtaaksi, vaikka ne saattavat näyttää puhtailta.

Rajaussivellin on hyvä pestä joka käytön jälkeen, mutta muille riittää harvempi tahti: meikkisivellin parin käytön jälkeen ja poskipunasivellin vaikkapa 3-4 viikon välein.

Siveltimet laitetaan tasolle kuivumaan, jottei vesi valuisi siveltimien tyveen.

Milloin sivellin kannattaa heittää roskiin?

Jos siveltimiä ei ole huollettu oikein tai lainkaan, karvat alkavat harottaa, ja tyvestä sivellin muuttuu pulleammaksi kuin alkuperin on ollut. Jos sivellintä ei voi pelastaa oikealla pesulla, se kannattaa korvata uudella.

Hoidettu sivellin kestää ikuisuuksia.

Osallistu arvontaan!

Arvomme kaksi Duroy®-sivellinsettiä: yhden Proff-setin (8 sivellintä + sivellinsaippua ja sivellinkotelo) 108,50  e ja yhden Candy (12 sivellintä ja sivellinpussi) 37,90 e.

Yksi arvontapalkinto on Duroyn Proff-setti.
Arvonnan toinen voitto on Duroyn Candy-setti.

Vastaa alla oleviin kysymyksiin 8.5.2020 klo 24.00 mennessä joko blogin kommenttiosioon tai lähettämällä sähköpostia toimitus@naiselo.fi.

Kysymykset:

 1. Oletko ostanut siveltimiä tai muita meikkaustarvikkeita Duroyn nettikaupasta (duroy.fi)?
 2. Ovatko Duroy®-siveltimien hinnat (esim. synteettinen luomivärisivellin 8,90 e, näädänkarvainen luomivärisivellin 18,90 e, näädänkarvainen kulmasivellin 7,20 e, meikkivoidesivellin 26,90 e): a) edullisia b) sopivia c) kalliita ?

Arvonnan säännöt:

Arvonnan Järjestäjänä toimii Naiselo 45+.  Arvontaan voit osallistua 10.5.2020 klo 24 saakka. Palkinto arvotaan 11.5.2020.

Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen, joka on jätetty osallistumisen yhteydessä (s-postiosoite ei näy muille).

Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen.

Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.

Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä.

hyvinvointi
Kommentit (29)
 1. 1. En ole
  2. Sopivia

 2. Päivi JUVONEN
  5.5.2020, 13:09

  1 . En ole
  2. Sopivia

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *