Kirjat: Herkullisia aamiaisia, kukkia ja syvällisiä ajatuksia

Koronan aikaan kaipaamme kauneutta. Tässä kolme kirjaa, joissa on asiaa, mutta myös ulkoasu viehättää silmää niin, että niitä katselee mielellän.

Kukkia rennolla otteella tarjoaa Anu Jokelan Finding Flowers (Cozy Publishing).  Kirjassa annetaan käytännönläheisiä vinkkejä, miten puutarhan ja luonnonkukkia voi hyödyntää kukka-asetelmissa. Jopa rikkakasvitkin kelpuutetaan kimppuihin. Kirjasta saat vinkkejä, miten hyödynnät erilaisia astioita kukka-asetelmiisi.

Koronan aikaan monet meistä samoilee luonnossa. Katselepa, löydätkö matkasi varrelta kasveja, joista voisit koota kivan kimpun kotiisi tai ilahduttaa sillä vanhaa sukulaista tai ystävää.

Vaikka kirja on englanninkielinen, siitä saa inspiraatiota pelkästään kuvia katsomalla. Oikein odotan, että luonnonkasvit ovat taas ilonamme ja voin poimia niistä kivoja kimppuja.

Kirjan kuvat ovat Ulla-Maija Lähteenmäen ottamat.

Anu Jokelan Finding Flowers -kirja toimii hyvänä inspiroijana.

Susanna Bell on kirjoittanut Poropeukalon puutarhakirjan (Aviador). 90-sivuisessa kirjassa Susanna kertoo kepeällä tavalla omista kaupunkiviljelykokemuksistaan.  Kirja on suunnattu sellaisille, jotka eivät ole konkareita esimerkiksi hyötykasvien kasvattajina. Bell esimerkiksi avaa viljelyssä käytettyjä termejä.

Tunnetko itsesi poropeukaloksi puutarhassa? Silloin tästä kirjasta voi olla apua.

Kiireettömät aamut ovat parasta. Kun jälleen voimme tavata ystäviä ja sukulaisia, järjestän pienissä ryhmissä brunsseja. Emilia Vartiaisen Kaunis aamu -kirjassa (Cozy Publishing) on kivoja reseptejä aamiaistarjoiluun, jotka sopivat loistavasti myös isommalle porukalle.

Reseptit on ryhmitelty vuodenajoittain. Lisäksi ohjeissa on symbolit: vaatii valmisteluja edellisenä iltana, vie hieman enemmän aikaa, lisukkeet ja brunssit. Banaanileipää ja kesäistä parsa-mansikkasalaattia kokeilen ensimmäiseksi.

Emilia Vartiainen on myös kirjan kuvien takana.

Emilia Vartiaisen Kaunis aamu -kirja on täynnä ihania aamiaisreseptejä.

Oprah Winfreyn Oprah ja aikamme suuret ajattelijat -kirja (Viisas elämä) on täynnä Oprahin ja henkisten opettajien keskusteluja. Kirja on jaettu kymmeneen eri teemaan: herääminen, intentio, tietoinen läsnäolo, henkinen navigaattori, ego, anteeksianto, avoimeksi särkynyt, armo ja kiitollisyys, täyttymys sekä rakkaus ja yhteys. Jotkut luvut ovat aika hengellisiä.

Oprah toteaa mm.: ”Ego on huijari. Se huijaa aitoa minäämme ja saa meidät luulemaan, että olemme jotain muuta kuin olemme. Aito itsetunto on oivallus siitä, että tyyneys ja läsnäolo minussa ovat samaa kuin tyyneys ja läsnäolo kaikissa ihmisissä.”

Kirjan kuvitus hivelee silmiä. Jonakin iltana pelkästään selailin kirjaa katsellen kuvia enkä lukenut lainkaan tekstejä. Kuvien katsominen rauhoitti mieltä.

Oprah Winfrey on tunnettu mediapersoona. Hänen kirjassaan Oprah ja aikamme suuret ajattelijat on paljon syvällisiä ajatuksia. Lisäksi kirja on täynnä kauniita kuvia.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *