Isoäidit ostoksilla

Me molemmat, Sini ja Kaisa, olemme isoäitejä, mummeja. Sinistä tuli mummi neljä kuukautta sitten, ja Kaisasta vuosi ja seitsemän kuukautta sitten. Olemme keskustelleet isoäitiydestä, nykyisistä vauvanvaatteista ja -tarvikkeista. Päätimme lähteä yhdessä katselemaan tarjontaa. Helpostihan se homma oli lähteä laukalle, riistäytyä käsistä. Tiedättehän te mummit, miten höpsöksi he (= me) voivat muuttua lapsenlapsien kanssa.

Mummit shoppailee

Tarvikeviidakko

Kun omat lapsemme olivat pieniä, silloin valkoinen sideharso toimi ns. kuolariepuna. Nyt tämäkin on ”brändätty”. Valittavana oli valtavasti erilaisia värejä ja kuvioita.

Kuolarievut ovat nyt värikkäitä tai kuviollisia sideharsoja

Entäs sitten tutit? 30 vuotta sitten valittavana oli lähinnä tavallisia tutteja. Nyt on tuttien lätkissä on kuvioita ja jotkut myös hohtavat pimeässä, jolloin tutti löytyy helposti myös pimeässä.

Tutin voi kiinnittää mitä erilaisimmilla ”ketjuilla” vaatteisiin. Ennenhän sekin hoidettiin kanttinauha-hakaneula -yhdistelmällä tai jollain lapasten kiinnitysklipsillä.

Tuteissa ja tuttiklipseissä on valinnanvaraa.
Kutiavia ikeniä varten purulelu.

Ihania vaatteita

Nykyiset vauva- ja taaperoikäisten vaatteet ovat kyllä hellyttäviä. Ilahduimme niiden kuoseista, väreistä ja malleista. Monissa vaatteissa on leikkisyyttä. Jossain vaiheessa oli muotia pukea vauvatkin mustiin tai tummanpuhuviin vermeisiin tai hyvin aikuismaisia vaatteita. Nyt emme nähneet sellaisia.

Ilahduimme, että lähes kaikki pikkuisille tarkoitetut vaatteet olivat luonnonkuiduista valmistettuja.

Söpöjä puuvillavaatteita perheen pienimmälle.
Pehmeää puuvillaa pikkuprinsessalle.
Muutaman kuukauden ikäiselle vauvalle söpö päähine.

Joidenkin paitojen pääntiet sitä vastoin hämmensivät: mahtuuko suomalaisen lapsen pää niin pienestä aukosta. Onneksi löysimme useita paitoja ja bodeja, joissa oli nepparit olkapäillä tai ne olivat kietaisumallisia. Silloin pukeminen on helppoa.

Mahtuuko vauvan pää pääntiestä?

Hämmennystä aiheutti puuvillaisten vaatteiden pesuohjeet. Suurimmassa osassa oli 40-asteinen pesu, vaikka niissä ei ollut mitään järjellistä syytä (esimerkiksi ongelmallista painatusta), miksei niitä voisi pestä 60 asteessa. Eihän se puuvilla kunnolla puhdistu alhaisessa lämpötilassa.

30 vuotta sitten vauvoille oli todella vähän, jos lainkaan, kenkiä. Nyt tilanne on aivan toinen. Tässä vauvan purjehduskengät.

Ostimmeko mitään?

Tottahan toki ostimme, olimmehan lähteneet liikkeelle ostomielessä. Molemmat ostimme muutamat asukokonaisuudet lapsenlapsillemme.

Kun kiertelimme kauppoja, törmäsimme myös samoilla asioilla olevaan tuttuumme, meikkitaiteilija Pipsa Lagukseen. Hän oli jo ehtinyt shoppailla lapsenlapsilleen.

Sini ja Kaisa

puheenaiheet
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *