Mekko on kesävaatteiden ykkönen

Mekko ja kesä. Ihan paras yhdistelmä. Olen ns. mekkoihminen. Kaapissani on lukematon määrä erilaisia mekkoja. Muiden mielestä varmaan aivan liikaa. Käytän mekkoja ympäri vuoden. Se helpottaa pukeutumista, kun ei tarvitse miettiä, millaisen yläosan valitsen hameeseen tai housuihin.

Jos sinä etsiskelet mekkoja alennusmyynneistä, jotka ovat alkaneet, tässä joitakin esimerkkejä muotinäytöksissä kuvaamiani. Ehkä niistä saat pieniä virikkeitä muodista. Näytöskuvia selatessani harmittelin, miten vähän näytöksissä oli ns. täydellisiä mekkoja esimerkiksi timantille ja omenalle.

Yksinkertaisen mekon juju piilee kankaan kohopinnasta. Koska rinnan alla on sauma ja poimutusta, tämä on mitä parhain pienirintaiselle. Tämä mekko kätkee myös mahdollisen leveän lantion. Cecilie Bahnsen.
Päärynävartalolle mitä mainioin mekko. Kun helma päättyy pohkeen paksuimman kohdan alapuolelle, sääretkin näyttävät sopusuhtaisilta. Cecilie Bahnsen.
Jos vartalon yläosa on pienempi kuin alaosa, näyttävät hihat tasapainottavat. Henrik Vibskov.
Mitä leveämpi helma, sitä hoikemmilta sääret näyttävät. Henrik Vibskov.
Kevyt, laskeutuva kangas ja kapealinjaisuus antaa pituusvaikutelmaa. Hofmann Copenhagen.
Pieni pääntie ei pienennä pieniä rintoja, vaan tasapainottaa yhdessä rinnan yläpuolella olevan pienen rypytyksen ansiosta. Kevyt puuvillakangas ja suora linja on monelle vartalotyypille hyviä vaihtoehtoja. Lovechild 1979.
Vyötäröllä oleva kuminauha antaa mekolle muodon. Hoikka saa tästä mekosta pehmeyttä vartaloonsa. Lovechild 1979.
Kyynärtaipeeseen ulottuvat hihat vievät katsetta vyötärölle. Leveä helma ja pieni pääntie tekevät tästä hyvän päärynälle. Lovechild 1979.
Tiimalasille ns. täydellinen mekko. Morten Ussing.
Tämän mekon kuvio kerää katseita. Jos et näytä mielellään jalkojasi, maksipituus on hyvä vaihtoehto. Kevyen kankaan myötä mekko ei kuitenkaan ole liian lämmin kesällä. Munthe.
Jos et osaa päättää, ostaisitko pitkän vai lyhyen mekon, epäsymmetrinen helma on hyvä kompromissi. Mykke Hofmann.
Monet paitamekot ovat hyviä lähes kaikille vartalotyypeille. Napitusta avaamalla on helppo saada kaulalle pituusvaikutelmaa. Mykke Hofmann.
Tässä mekossa on hyvä pääntie esimerkiksi omenalle ja timantille. Valekietaisu ja pystyraidat hämäävät keskivartalon kokoa. Mykke Hofmann.
Tämä on kuin tehty hoikalle. Samsoe Samsoe.
Ollapa tässä vielä V-pääntien. Silloin tämä toimisi myös sellaisella, jolla on rintavuutta ja keskivartalolla ”ylimääräisiä” senttejä. Lovechild 1979.
Hyvä vaihtoehto myös silloin, kun keskivartalolle on kerääntynyt senttejä, jos laukkua ei kanneta näin. Kun napitat alimman napin tai puet alle topin, pääntie ei näytä liian avoimelta. Samsoe Samsoe.

Millaisista mekoista sinä pidät?

Kaisa

Lue myös Vartalotyypit: Mitä päälle omenalle?

Pääntiet ja mittasuhteet – Mikä pääntie miellyttää sinua?

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *