Helle – uhka vai mahdollisuus?

Helle on hellinyt meitä suomalaisia. Joidenkin mielestä se on pelkkää tuskaa, kun vaatteet liistrautuvat ihoon, naama kiiltää, reidet hinkkaavat toisiaan vasten ja ripsiväri on levinnyt luomille. Kokosimme vinkkejä, miten helteessä pärjää.

Suosi väljää

Tekokuituiset vaatteet eivät tunnu miellyttäviltä helteessä. Suosi ohuesta puuvillasta, pellavasta tai viskoosista valmistettuja vaatteita. Tottahan toki myös silkki on hyvä, mutta harva sonnustautuu arkisena hellepäivänä silkkiin – paitsi ehkä silkkitoppiin – jo pelkästään hinnan vuoksi.

Jos vaatteessa on väljyyttä, se ei tunnu epämiellyttävältä helteessä. Cecilie Bahnsen.
Ohut puuvilla on miellyttävä helteellä. Vaalean värin ja väljän linjan vuoksi mekko tuntuu vilpoiselta. Samsoe Samsoe.

Mekko on hellepäivien pelastus (lue kesämekkomuodista), mutta ei millainen mekko tahansa. Mitä kuumempi päivä, sitä tärkeämpi, ettei mekko nuole kroppaasi pitkin. Suosi silloin suhteellisen väljiä malleja.

Minulla on hellepäiviksi muutamia A-linjaisia puuvillamekkoja, vaikka muuten en suosikaan A-linjaa, koska yleensä näytän niissä lihavammalta kuin olen. Tämän kesän ehdottomat suosikkini ovat olleet ohuesta puuvillapopliinista tehty Cos-mekko ja ohuesta puuvillabatistista tehty pitkä, punainen mekko.

Ohuesta puuvillapopliinista tehty, väljä Cos-mekkoni on ollut tänä kesänä paljon käytössä.
Tätä ultraohutta puuvillavaatetta käytän lähinnä, kun työskentelen parvekkeella. Tämä on rantamekkomallistosta ja on niin ohutta puuvilla, etten lähde sillä kadulle tallustelemaan. Ostin reilunkokoisen, jotta se ei varmaan ahdista helteisenä työpäivänä.

Minulta kysellään silloin tällöin, miten välttää, ettei hellepäivinä täyteläiset reidet hinkkaa toisiaan vasten epämiellyttävästi. Helteisinä päivinä minä käytän talkkia. Ripottelen sitä reisille, kainaloihin, pallean kohdalle ja jalkateriin. Näin olo pysyy miellyttävänä. Tottahan toki voit vetää mekon alle pitkälahkeiset alushousut tai nyt niin muodikkaat pyöräilysortsit.

Jos mekon alle pukee pyöräilysortsit, täyteläiset reidet eivät hinkkaa toisiaan vasten. Holzweiler.

Jos et mielelläsi näytä jalkoja, valitse pitkähelmainen mekko tai hame. Jos olet housuihminen, helteellä suosittelen valitsemaan leveähköt lahkeet, ettei olo tule tukalaksi.

Tämän ohuesta puuvillakankaasta tehdyn mekon ostin just ennen koronaa. Tästä tuli heti lempivaate.

Ja ulkona liikkuessa muista suojata pääsi hatulla tai huivilla. Auringon vaaroista ei turhaan varoitella.

Helpostusta kosmetiikasta

Minä suosin kesällä (tai oikeastaan lähes koko vuoden) päivävoidetta, jossa on suojakerroin. Jos ulkoilen aurinkoisena päivänä, en tyydy pelkästään päivä- ja meikkivoiteen suojakertoimiin, vaan lisäksi käytän aurinkosuojavoidetta kasvoillani.

Kesällä suihkuttelen hiuksiini aurinkokauteen sopivaa, rakennetta antavaa ja hoitavaa suihketta, Kérastase Soleil Beach Bi-phase Oil Mist (33 e / 150 ml). Lierac Teint Perfect Skin -meikkivoide on miellyttävän kevyt, kosteuttava ja siinä on suojakerroin 20 (32 e / 30 ml). Budgie The Multi-Talend Hair Mask for Fun in the Sun -hiusnaamio estää hiuksia muuttumasta korpuiksi, koska se kosteuttaa niitä tehokkaasti (14,90 e / 125 ml). Kesämökillä suosin monitoimituotteita. Clarins After Sun Shower Gel putsaa hiuksista meriveden suolat, hiekan, kloorin yms. Sillä voi pestä myös kroppansa (22 e / 150 ml). Clinique Superdefense -geelivoiteessa on suojakerroin 40 (49,90 e / 50 ml). Ole Henriksen C-Rush Brightening Double Crème -voide heleyttää, jos on tullut valvottua turhan pitkään, ja se näkyy ihon nuupahtamisena. Bonuksena miellyttävä, mieto tuoksu (72,50 e / 50 ml).

Hiusteni väriä suojaan aurinkokauteen tarkoitetulla sampoolla, hoitoaineella ja naamiolla. Näin kampaajan laittama kallis hiusväri ei heti kulahda, eivätkä hiukset kärsi auringon porotuksesta. Hatun alta näkyy ainakin hiusten latvat, vaikka päälaki olisikin suojassa.

Kesähattu päähän ja by Raili Pro Glow -kasvosuihke laukkuun. Kasvosuihkeella kiinnitän meikin ja virkistän oloani pitkin päivää (29 e / 50 ml).

Silmäni vuotavat helposti auringossa, vaikka suojaan silmäni aurinkolaseilla. Sen vuoksi käytän usein vedenkestävää ripsaria, koska en halua, että silmäni muistuttavat pandaa.

Hellepäivinä kuljetan laukussani kosteuttavaa suihketta, jolla virkistän kasvojani. Suihkuttelen sitä myös niskaa, kyynär- ja polvitaipeisiin. Se tuo helpotusta ainakin hetkeksi.

Helteisen päivän jälkeen on ihana käydä suihkussa ja peseytyä virkistävällä suihkugeelillä.

Ja tietysti juon paljon vettä, joko kivennäisvettä (suolat!) tai tavallista hanavettä, jota vaihtelun vuoksi maustan esimerkiksi sitruunamelissan tai mintun lehdillä tai joskus puristan joukkoon greippiä.

Miten sinä selviät helteessä? Onko sinulla jotain ”kikkakolmosia” helpottamaan oloasi?

Kaisa

Kosmetiikkatuotteet saatu kuvausnäytteeksi.

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *