Hiusten pesu: Millä peset mökillä hiuksesi?

Pesetkö hiuksesi kaivovedellä? Tiedätkö, että hiuksesi ovat ihan vihreät?” Tällaiset kysymykset sain toistakymmentä vuotta sitten, kun menin Porvoossa kesäloman lopuksi tuntemattomalle kampaajalle. Tänään tämä nousi mieleeni, kun kampaajani kanssa hiusten pesu nousi keskusteluun.

Juu, tosiaan sinä kesänä pesin lomalla hiukseni kaivovedellä. Mutta sitä en tiennyt, että hiukseni olivat vihreät! Eihän sitä tule hiuksiaan katsottua ylhäältä, jossa sitä vihreyttä oli selvästi nähtävillä. Apua!

Ammattilainen tietysti sai ikävän vihertävyyden pois. Se kuulemma johtui kaivoveden rautapitoisuuden ja vaalennettujen hiusteni ”kivasta” yhteisreaktiosta. Siihen loppui sen kaivoveden käyttö hiustenpesussa.

Kävin tällä viikolla kampaajallani Kaisulla Inochissa. Keskustelimme mm. kesälomasuunnitelmista. Kerroin, että mm. mökillä olisi tarkoitus olla edes vähän.

Päivitetty hiusväri ja napakka linja. Nyt mökilläkin hellin hiuksiani täsmätuotteilla.

Sitten hän teki napakan kysymyksen: ”Milläs peset hiuksesi mökillä?” ”Jollain biohajoavalla sampoolla”, vastasin.

Kaisu kertoi, että on hyvin tavallista, että ihmisten palatessa lomilta, kampaajat joutuvat hoitamaan loman aikana huonoon kuntoon menneitä hiuksia.

Hän totesi, että hiukseni ovat nyt erinomaisessa kunnossa ja hiuksissa on uusi väri, joten nyt olisi tärkeää hoitaa kutreja oikeilla tuotteilla, koska seuraavaan kampaamokäyntiin on tavallista pidempi aika.

Tuo kaikki pani minut ajattelemaan, miten helposti kesälomalla tulee heittäydyttyä kauneustuotteiden kohdalla välinpitämättömäksi. Tunnustan: joskus olen napannut mökille pikaisesti vain jotain tuotteita, joiden toimivuutta, soveltuvuutta tms. en ole välttämättä miettinyt, vaikka talvella olen hyvinkin tarkka käyttämieni tuotteiden suhteen.

Inochin kesäkassituotteeni Kérastase-tuotteet: Soleil-linjan sampoo, Nutritive-linjan poishuuhdottava hoitoaine ja Genesis-llinjan föönausvoide, yhteishinta 64,50 e, ja Inochi jopa postittaa näitä, jos olet lähtenyt jo mökille.

Kampaajani suositteli minun hiuksilleni sopivat täsmätuotteet.

Inochissa oli koottu ns. kesäkassit, joissa on hyvät, kesään sopivat tuotteet tavallista edullisempaan tarjoushintaan. 64,50 e on pieni ”sijoitus” siihen, ettei 155 euron kampaamokäynti mene hukkaan. Niinpä lähdin kampaajalta Inochin kesäkassi olalla keikkuen.

Kaisa

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *