Entistä suurempi Tanssii Tähtien Kanssa

Torstaina oli Tanssii Tähtien Kanssa -lehdistötilaisuus. Tänä vuonna tämä menestysohjelma kokee pieniä muutoksia: tähtipareja on 12 entisen kymmenen sijaan, kausi on aikaisempaa pidempi ja lisäksi orkesteri saa kolmannen solistin. Lehdistötilaisuudessa pääsin juttamaan tähtioppilaita, -opettajia, juontajia ja muusikkoja.

Koronan vuoksi lehdistötilaisuus oli poikkeuksellinen: lehdistön edustajilla ja järjestäjillä oli maskit ja tähtiparien haastattelut hoidettiin viiden minuutin välein. Henkilökunta toimi ”kellokalleina” ja piti huolen, ettei annettua viittä minuuttia ylitetty.

Mielenkiintoinen kattaus tähtioppilaita

Tänä vuonna(kin) tähtioppilaiksi on saatu monipuolinen porukka. Viime kaudella jokainen jakso keräsi televisioiden ääreen puolitoista miljoonaa (1,5 miljoonaa) katsojaa. Se on valtava määrä tällaisena aikana, jolloin televisiokanavia on paljon ja lisäksi suoratoistopalvelut ovat verottomassa perinteistä telkkarin katsomista. Yksi syy TTK:n suosioon on varmasti eri alojen tähtioppilaat, jotka myös ovat eri-ikäisiä.

Mitä tämän vuoden tähtioppilaat ajattelivat alkavasta kaudesta? Sitä kyselin TTK:n lehdistötilaisuudessa, kun pääsin jututtamaan heitä.

Tämän vuoden tähtiparit.

Touko Aalto & Jutta Helenius:  Entinen kansanedustaja, nykyinen Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Touko kertoi, ettei hän osaa lainkaan tanssia. Jutta, viime vuoden tähtiopettajavoittaja, totesi, että he lähtevät liikkeelle ”puhtaalta pöydältä”. Touko vertasi itseään ujoon Muumipeikkoon, joka on aivan ihmeissään. Hän sanoi lähteneensä ohjelmaan mukaan kohdatakseen pelkonsa ja hän haluaa ylittää itsensä. ”Toivottavasti en tuota Jutalle pettymystä”, Touko totesi.

Jare Brand & Saana Akiola: JVG:stä tuttu Jare ja Saana ovat tunteneet toisensa jo lapsuudesta. Sitä he pitävät etuna. Jare totesi, että hän ei ole tanssinut muuten kuin ala-asteella breikannut. ”Musiikkitaustan vuoksi rytmitaju on Jaren vahvuuksia”, Saana kiteytti. ”Toivottavasti päivää ennen lähetystä tanssimme ei ole vielä ihan levällään”, Jare totesi.

Janina Fry & Anssi Heikkilä: Luova suunnittelija, yrittäjä, ex-missi Janina totesi, että hän halusi osallistua TTK:n tähtioppilaaksi, koska pitää liikuntaa tärkeänä. Kiireisenä yrittäjänä hän raivasi kalenteriinsa aikaa tulevia treenejä varten.  Janina totesi, että nuorena hän pelkäsi kritiikkiä, nykyisin hän ei ota sellaista liian vakavasti. Anssi on uusi tähtiopettaja, joka odottaa innolla uutta kokemusta. Molemmat kertoivat jännittävänsä ensimmäistä tanssiaan.

Niklas Hagman & Kia Lehmuskoski: Ex-NHL-jääkiekkoilija Niklas uskoi, että hänen jääkiekkotaustastaan on hyötyä, koska hän on tottunut treenaamaan eikä pelkää treenikertojen määriä. Muuten hän ei ole juurikaan tanssinut paitsi lasten kanssa kotona. Kia kertoi odottavansa rumbaa ja sitä, miten Niklas pystyy välittämään tanssin vaatiman tunteen. Niklas tunnisti jännittävänsä ensimmäistä tanssia.

Kristiina Halttu & Aleksi Seppänen: Kansallisteatterin näyttelijä Kristiina vähätteli tanssitaitojaan. Hän totesi, ettei hän ole ns. fyysinen näyttelijä. Teatterissakin hän ”on oppinut viimeisenä koreografiat ja ensimmäisenä unohtanut ne”. Sitä vastoin näyttelijänä hän on tottunut ylittämään häpeänkynnyksen, laittamaan itsensä likoon.  Lisäksi hän listasi vahvuudekseen, että on tottunut sitkeästi harjoittelemaan, toistamaan ja toistamaan. Aleksi piti hyvä asiana, että heillä molemmilla on samanlainen työtapa.

Jukka Hildén & Katri Mäkinen: Duudsoneista tuttu Jukka totesi, että pelottomuudesta on hänelle varmasti hyötyä myös TTK:ssa. Tanssikokemusta Jukalla ei ole eikä hän edes tiedä, onko hänellä rytmitajuakaan. Sitä vastoin hän palaa himosta oppia uutta ja saamaan kroppansa liikkeet soljuviksi.  Katri uskoi, että Jukan uskallus heittäytyä on tämän vahvuus.

Shirley Karvinen & Jani Rasimus: Radiojuontaja, ex-missi Shirley totesi, että hän suostui ohjelmaan, koska pitää haasteista. Tanssitaustaa hänellä ei ole muuta kuin lapsuuden tanhuharrastus. Sitä vastoin hänellä on hyvä peruskunto ja kehonhallinta, joita hän piti etunaan. Jani on omasta mielestään pitkäpinnainen opettaja, joka haastaa oppilaan yrittämään. ”Ilon kautta mennään”, molemmat toteavat.

Jesse Markin & Claudia Ketonen: Emma-palkittu muusikko Jesse lähti TTK-tähtioppilaaksi ”pitämään hauskaa”. Lapsuudessa Jesse piti tanssimisesta, mutta into lopahti, kun nuorisodiskossa tanssimista pidettiin nolona. Tanssi vaihtui urheiluksi. Claudia on ensimmäisen kauden TTK-tähtiopettaja. Hän uskoi, että Jessen musiikkitausta auttaa tanssissa.

Minna Parikka & Matti Puro: Kenkäsuunnittelija Minna ei pelkää tarttua haasteisiin. Hän totesi olevansa ”sarjaharrastaja”, joka haluaa kokeilla kaikkea. TTK:n myötä hänellä on mahdollisuus paneutua tanssiin oikein kunnolla. Minna iloitsi, että TTK:ssa hän saa luvan olla överisti upea. Matti piti hyvänä asiana, että Minna on harrastanut monia liikuntamuotoja. Matti totesi, että ”tietysti tavoitteena on neljäs voitto.”

Mmiisas & Marko Keränen: Supersuosittu somevaikuttaja Miisa totesi, että hän on rakastanut TTK:ta koko elämänsä ja fanittanut Markoa. ”Tämä on unelmieni täyttymys”, hehkutti Miisa. 9. kertaa mukana oleva Marko totesi, että tanssitaustaton Miisa on kuin ”tabula rasa” eli he lähtevät liikkeelle puhtaalta pöydältä. ”Miisan tahtotila on iso plussa”, Marko kiitteli.

Virpi Sarasvuo & Sami Helenius: Hiihdon moninkertaiselle maailmanmestarille Virpille kilpaileminen on tuttua. Hän uskoi, että urheilutaustasta on apua TTK-kilpailussa, vaikka hänellä ei olekaan tanssitaustaa. Hän lähti kisaan mukaan rohkeasti ja täysillä. Ainakaan harjoitusmääriä hän ei pelkää. Samin mielestä Virpin huippu-urheilutaustasta on apua, koska Virpi tuntee kehonsa ja sen voimavarat.

Sami Sykkö & Ansku Bergström: Tyylitaiturina tunnettu Sami uskoi, että TTK:n myötä hän saa upeita elämyksiä. Hänen mielestään on ainutlaatuista päästä oppimaan jotain uutta. Ansku totesi, että hän googlasi Samin tietoja ja ilahtui, kun havaitsi Samin nuoruusvuosina harrastaneen taitoluistelua ja jopa kilpailleen siinä lajissa.

Tutut tuomarit

TTK-tuomareina jatkavat Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen.  He kertoivat, että odottavat upeaa kautta. ”Kärkikolmikon ennustaminen on vaikeaa, kun emme ole vielä nähneet askeltakaan”, tuomarit toteavat yhdestä suusta. He kertoivat, että ennen live-lähetyksiä he näkevät saman päivän harjoitukset, jotka eivät kuitenkaan vaikuta pisteisiin, vaan he antavat pisteet suoran lähetyksen tanssin perusteella. Tuomarit vaihtavat mielipiteitä keskenään, mutta eivät anna muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan pisteytykseensä.

Tutut juontajat

Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi jatkavat TTK-juontajina. He molemmat totesivat, että tänä vuonnakin tanssilattialla nähdään mahtava porukka.

”Tämä on ilon ohjelma, johon halutaan mukaan. Vuosien aikana minäkin olen saanut monelta vinkkejä, että he haluaisivat kilpailijaksi”, Mikko Leppilampi totesi.

Musiikki

11-henkisen TTK-orkesterin kapelimestari, maestro Sami Pitkämö iloitsi, että hänen monivuotinen toiveensa kolmannesta solistista vihdoinkin toteutui. Sami oli pitkään halunnut vahvistukseksi taitavan Antti Koivulan, joka laulaa ja soittaa. Kolmantena solistina jatkaa taitava Johanna Försti.

”Kun kilpailijat ovat aikaisempaa nuorempia, kaipasin nuorennusta myös musatyyliin. Antin myötä tulevalla kaudella kuullaan myös tämän päivän hittejä”, kiteytti Sami Pitkämö.

Uusi TTK-kausi alkaa lauantaina 5.9. tähtiparien esittelyllä ja suorat tanssit sunnuntaina 6.9.

Aiotko seurata tulevaa TTK-kautta? Mikä pari on sinun ennakkosuosikkisi? Entä mikä pari tippuu enemmäisenä?

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *