Aikuisen naisen meikkivinkit by Raili Hulkkonen

Kokeilepa kuinka pienikin meikki kasvoilla virkistää ja ryhdistää ilmettä. Tässä kooste Raili Hulkkosen aikuisen naisen meikkivinkeistä, jotka hän esitteli taannoisella Eeva-lehden lukijamatkalla.

Raili haluaa pitää meikkaamisen helppona ja iloisena asiana. Hän opastaa keskittymään ihoon, silmiin, kulmiin, poskipunaan ja huuliin.

1. Iho

Aikuisen iho on yleensä ohut, kirjava ja kuivahko, jolloin pienetkin juonteet korostuvat. Tärkeintä onkin silottaa ihon pintaa ensin meikinalusvoiteella eli primerilla ja sen jälkeen tasoittaa ihon väriä meikkivoiteella.  Näin meikki myös pysyy pidempään siistinä.

Meikinalusvoiteen voi levittää sormin kosteusvoiteen tai seerumin jälkeen. Laita meikkivoidetta vain henkäyksen ohut kerros, jotta poskien juonteet ja rypyt eivät korostu.

Railin mielestä luonnollisen näkäinen iho on kaunis. Kuva Silja Hirvilammi.

”Ota vähän meikkivoidetta siveltimen päähän ja sivele kevyesti pyöritellen kasvoille ja häivytä kaulalle. Aloita keskeltä kasvoja ja häivytä poskia ja hiusrajaa kohti.  Eniten väriä kaipaavat alueet ovat pääosin nenänpielissä ja leuassa. Kevyt tasoitus riittää, älä peitä ihoa! Ihon täytyisi säilyä eloisan näköisenä. Vältä paksua ja maskimaista nukkelookia.” 

Nyt niin muodikas hehku kasvoille saadaan heleyttäjävoiteella. Kuivaihoinen voi sekoittaa sitä pari tippaa meikkivoiteeseen. Rasvoittuvaihoiselle Raili suosittelee painelemaan heleyttäjää meikkivoiteen päälle paikallisesti poskipäille ja amorinkaareen.

2. Silmät

Tarvitset yhden tummahkon, esimerkiksi nutrian, siniharmaan tai oliivinvihreän luomivärin ja kaksi sivellintä. Pienemmällä painellaan väri yläluomelle ja alaripsien tyveen kevyenä rajauksena, pulleammalla häivytetään.

Yhden luomivärin, rajauksen ja ripsivärin silmämeikki. Kuva Silja Hirvilammi.

”Levitä luomiväriä reilummin ripsien tyveen, väri saa olla siellä tummimmillan. Häivytä siitä suoraan ylöspäin luomipoimun yli luomivaon yläpuolelle saakka. Näin luomien pulleus häivyttyy ja oma silmät näyttävät suuremmilta. Unohda valopilkut ja muut pikkutarkat jutut, ne eivät kumminkaan näy aikuisen naisen laskeutuneilla luomilla.”

Jos haluat piirtää silmät paremmin esiin rajauksella, tee kynärajaus ennen luomivärin levittämistä, jotta kynä liukuu paremmin luomella.

Jos mieluummin käytät nestemäistä rajausväriä, levitä se luomivärin päälle.

Viimeistele silmämeikki ripsivärillä. Harjaa sitä yläripsiin aivan ripsien tyvestä latvoihin saakka.  Jos alaripset ovat pitkät, jätä ripsiväri pois, jotta väri ei sottaa ihoa.

3. Kulmat

Harjaa kulmat ylöspäin, täytä karvojen lomassa olevat aukkopaikat omien kulmakarvojen värisellä kulmavärillä. Viimeistele samalla kulmien linja. Alku saa olla paksumpi, josta kulmat ohenevat tasaisesti ja siipimäisesti ohimoille.

”Tasapaksu palkkityyli tai ohut tumma viiva ovat ehdottomasti vanhanaikaisia etenkin aikuisilla kasvoilla.”

4. Huulet

”Huulipuna on must! Se kohottaa alaspäin valahtaneita leukapieliä ja keventää kasvojen alaosaa. Punassa on hyvä olla väriä, jotta kohottava vaikutus syntyy.”

Kun levität punan siveltimellä, puna pysyy paremmin huulilla.

Huulipuna pysyy napakasti paikoillaan eikä lähde valumaan huuliryppyihin, kun rajaat ensin huulet huultenrajauskynällä, jota häivytetään myös huulille. Levitä vasta sitten puna huulille.

Jos et koe punahuulia omaksesi tai koet kasvojesi muuttuvan liikaa, kokeile hennompaa sävytystä hieman väriä sisältävällä huulivoiteella.

5. Poskipuna

Poskipuna kohottaa piirteitä, raikastaa ilmeen ja saa väsyneetkin kasvot virkeämmän näköisiksi.

Näyttelijä Pirkko Mannolan meikki on useimmiten Railin käsialaa. ”Raili taikoo minulle aina niin hyvät tähtisilmät”, kertoi Pirkko kerran tavatessamme. Tämä kuva on napattu Railin oman by Raili -meikkisarjan lanseeraustilaisuudessa.  Kuva Silja Hirvilammi.

Poskipuna on mainio, nopea ja halpa kasvojen kohotus. Minulta kysytään usein poskipunan paikkaa. Se on poskipäillä ja laajemmallakin alueella häivytetysti. Kivan innostuksen punan saat, kun pyöräytät punaa kevyesti poskipäiltä hieman nenää kohti silmien alapuolelle.

Väreistä roosa tai koralli raikastavat parhaiten aikuisen ihon. ” 

Railin uusin kikka on sekoittaa heleyttäjää nestemäiseen poskipunaan ja levittää seos poskien korkeimpaan kohtaan.

Iho näyttää kuulaalta ja luonnolliselta, katse osuu silmiin, kulmakarvoihin ja huuliin. Muut piirteet jäävät taka-alalle, kuten on tarkoituskin.

Jos haluat tavata Railin, niin kipaisepa Sokoksen Kutsu Kauneuteen -tapahtumaan, Raili esittelee sarjaa klo 12-18 2.9. Sokos Lahti, 3.9. Sokos Helsinki ja 4.9. Sokos Tampere. Muina päivinä Sokos ja Emotion myymälöissä on sarjan edustaja paikalla. Sarjasta näkyy olevan hyviä tarjouksia. Facebookista Railin vinkkejä löytyy by Raili -sivuilta.

Sini

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *