Syksyn suosituimman tv-ohjelman, Tanssi tähtien kanssa, kulisseissa studiolla

Veikkaamme, että syksyn suosituin tv-ohjelma tulee olemaan huikea Tanssi tähtien kanssa. Kävimme katsomassa MTV:n suosikkiohjelman suoran lähetyksen paikan päällä.

Vaikka olimme molemmat studiolla hommissa, niin silti ehdimme kokea ja ihastua tämän hyvän mielen ohjelman tunnelmaan. Se on suorastaan kutkuttavan jännä. Vai missä muussa ohjelmassa on niin paljon kauneutta, hyvää musiikkia, iloisia ihmisiä, kauniita meikkejä, kampauksia ja pukuloistoa, kuin juuri Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa?

Nyt alkoi jo 13. tuotantokausi. Tämänvuotinen kisa on suurempi ja upeampi kuin koskaan aiemmin, sillä mukana 12 tanssiparia kilpailemassa voitosta. Sunnnuntain lähetystä seurasi kotisohvilla noin 1,5 miljoona katsojaa. Live-esitystä oli tekemässä noin 100 henkilöä!

Vaikka ohjelma on tv:ssä pari tuntinen, studiolla menee aikaa nelisen tuntia, sillä paikalla pitää olla ajoissa. Ohjelman loputtua tehdään seuraavan jakson ennakkomainoksia.

Kilpailijoita kutsutaan tähtioppilaiksi, tanssinopettajia tähtiopettajiksi. Tänäkin vuonna tuomareina toimivat Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen. Musiikista vastaa Sami Pitkämön orkesteri ja solisteina toimivat Samin lisäksi Johanna Försti ja Antti Koivula.

Kun seuraavan kerran katsotte kisaa, kääntäkää äänet lähes täysille, sillä orkesteri solisteineen on todella hyvä!

Näyttelijä Kristiina Halttu ja Aleksi Seppänen saivat ensimmäisellä kierroksella eniten pisteitä. He tanssivat upean tangon. Esitys sujui hyvin, toki kovin itsekriittisen Kristiina mielestä vielä on paljon parannettavaa. Mielestämme esitys oli huikea etenkin, kun kuulimme, että pari on päässyt harjoittelemaan tanssia vain reilut pari tuntia arkisin Kristiinan teatteriharjoitusten välillä. Kristiina valmistuu nimittäin Kansallisteatterin Kaikki äidistäni -näytelmän ensi-iltaan, joka on 16.9. Pari kertoi kuitenkin nukkuvansa yönsä kunnolla kiireestä huolimatta.

Ex-jääkiekkoilija Niklas Hagman ja Kia Lehmuskoski saivat jivellään toiseksi parhaat pisteet. Kian tekemä koreografia antoi tilaa Niklaksen supernopean jalkatyön esittelyyn. Pari on treenannut paljon. Niklaksen lapset kannustivat katsomossa isäänsä.

– Hyvin meni, meillä on hyvä fiilis. Samaa mieltä oli tuomaristo.

Nikke myös kertoi, että hänellä on aina ollut unelmana tehdä lavalla spagaatti, joten seuraamme silmä tarkkana tulevia jaksoja, milloin mies sen lavalla tekee.

Entinen huippu-urheilija Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius loistivat wienervalssin pyörteissä. Virpi oli eteerisen kaunis, kuin tuulenhenkäys.

– Olemme tyytyväisiä esitykseemme, he kertoivat iloisina. Virpi ei myöntänyt erityisemmin jännittäneensä, vaikka tilanne oli uusi ja outo. Pari on harjoitellut joka päivä viitisen tuntia, eikä se ole liiemmin rasittanut, vaikkakin alkuun jalkojen iho meni rakoille.

Kansanedustaja Touko Aalto ja Jutta Helenius, joka kehui oppilastaan rohkeaksi heittäytyjäksi, joka on lähtenyt rohkeasti tanssiin. Mies oli yllättävän ryhdikäs ja miehekäs tanssissa.

Räppäri Jare Brand ja Saana Akiola tanssivat tangon tyylikkään elegantisti. Veikkaamme, että Jare on kisassa mukana pitkään!

Yrittäjä ja malli Janina Fry ja Anssi Heikkilä tanssivat cha chan ja Janita kertoi, että häntä pelotti ennen esityksen alkua.

Duudsoneista tuttu Jukka Hildén ja Katri Mäkinen tanssivat cha chan. Vaikka rytmi oli välillä hakusessa, Jorma kiitteli parin asennetta. Jukka kertoikin haluavansa löytää itsestään ”latin loverin”.

Entinen Miss Suomi Shirly Karvinen ja Jani Rasimus esittivät vauhdikkaan jiven. ”Iloisesti lähti liikkeelle ja ilolla seuraan jatkoa”, totesi Jorma Uotinen esityksen jälkeen.

Laulaja Jesse Markin ja Claudia Ketonen jammailivat cha chan tahdissa. Jessellä on rytmi veressä ja se näkyi myös tanssissa. Seuratkaapa miehen lantion liikkeitä.

Kenkäsuunnittelija, yrittäjä Minna Parikka ja Matti Puro esittivät vahvan ja voimakkaan jiven. Vaikka lavalla oli menoa ja meininkiä, esitys ei heruttanut tuomaristolta pisteitä. Ensi kerraksi toivottiinkin enemmän tanssiin keskittyvää esitystä.

Sometähti Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila ja Marko Keränen esittivät herkän ja viipyilevän hitaan valssin. Mmiisas oli kuin kevyt keijukainen lavalla.

Päätoimittaja Sami Sykkö ja Ansku Bergström  tanssivat hitaan valssin. Tuomaristo hieman motkotti kanta-askeleiden puuttumista. Tosin Samin mielestä niitäkin esityksessä oli, vaan ei tarpeeksi.

Kisat juontaa rutinoidun innostuneesti Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Heidän työskentelyään on kiva seurata, sillä he eivät todellakaan jää sanattomiksi, vaikka yllättäviä tilanteita tulisikin.

Ensimmäinen tanssin jälkeen on vaikea arvailla, kuka pysyy kisassa mukana finaaliin saakka. Juttelimme asiasta tanssilegenda Aira Samulinin kanssa, joka totesikin viisaasti, että seuraava tanssikerta kertoo jo enemmän, kun nyt hitaan tanssineet tansiivat nopean kappaleen ja päinvastoin.

Pysytään siis kanavan äärellä ja jännätään ensi sunnuntaina.

Kaisa ja Sini

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *