Tanssii Tähtien Kanssa: Suomi-iskelmän tyyliä

Muutaman viikon jälkeen olin jälleen katsomassa studiolla Tanssii Tähtien Kanssa -lähetystä. Illan teemana oli suomalaiset iskelmät. Tämä näkyi myös tanssiparien pukeutumisessa, meikeissä ja kampauksissa. Hulvattomin tyyli oli Sami Syköllä ja Ansku Bergströmillä.

Tänäkin vuonna TTK on kerännyt yli miljoona katsojaa televisioiden ääreen. Eikä ihme, sillä tämä ohjelmahan on hyvänmielen viihdettä, vaikka siinä tiputetaankin pareja, ja välillä tuomarit voivat olla aika ankaria. Pukujen, meikkien ja kampausten myötä ohjelma tarjoaa silmäniloa. Sami Pitkämön huikean taitava bändi solisteineen luo mahtavaa tunnelmaa. Kropassani kulkee aina kylmät väreet, kun kuuntelen studiolla bändin musisointia. Tällaisena korona-aikana se tuntuu ylelliseltä.

Ihailen aina puvustajien, meikkaajien ja kampaajien työpanosta. Nämä tiimit loihtivat aivan uskomattomia, erilaisia tyylejä, jotka tukevat esitettävää tanssia – ovat tärkeä osa fiilistä.

Tanssilavatunnelmaa

Virpi Sarasvuon ja Sami Heleniuksen tango sujui Satumaan tahdissa. Lauloitko sinä mukana? Minä ainakin olisin laulanut, jos en olisi istunut studion hämärässä. Tämän parin tanssi on koko ajan ollut varmaa. Alussa Virpi oli ehkä varautunut, ei niinkään heittäytynyt tanssiin, vaikka tekniikka olikin hallussa. Nyt hän oli selvästi vapautuneempi kuin ennen. Hyvä, hyvä!

Virpi Sarasvuon hulmuhelmainen mekko ja tyylikäs meikki ja nutturakampaus sopivat loistavasti Satumaa-tangoon.
Raili Hulkkonen vastasi Virpin meikistä.

Nopeaa tikkausta

Janina Fryn kehitystä on ollut kiva seurata. Anssi Heikkilän johdolla Janina on antautunut vietäväksi. Viime sunnuntaina heidän tanssinsa oli jive ja musiikkina Haloo Helsingin Beibi. Nopea tempo aiheutti selvästi ongelmia Janinalle eikä hän päässyt parhaimpaansa. Vaikka he eivät jääneet pistetilaston jumboksi, katsojien äänien vuoksi Janina ja Anssi tippuivat kisasta.

Janinan mekon hapsut saivat kyytiä nopeassa jivessä.

Lantiot liikkeellä

Niklas Hagmanin ja Kia Lehmuskosken tanssina oli rumba, joka ei ole helpoimmasta päästä. Niklas on ahkera harjoittelija, joka Kian ja hänen harjoitusten lisäksi harjoittelee myös kotona. Tämä näkyy hänen tanssissaan. Täytyy tunnustaa, että Niklaksen tanssitaito on yllättänyt minut positiivisesti. Ennen ensimmäistä lähetystä en millään uskonut, että jääkiekkoilijasta kuoriutuu noin taitava tanssija.

Kian kevyt asu ja keijukaismainen ulkoasu tukivat Vesalan Sinuun minä jään -kappaleen herkkyyttä.

Hulvatonta menoa

Sami Sykkö ja Ansku Bergström ovat olleet kuin vuoristoradassa, kun ajatellaan heidän menestystään tanssikisassa. Välillä tuomarit ovat antaneet pyyhkeitä. Viime aikoina Sami on löytänyt tanssijan itsestään. Joka viikko he ovat kuitenkin tarjonneet katsojalle viihdykettä. Viime sunnuntainakaan tanssi ei ollut heidän parastaan, mutta sitä vastoin heidän heittäytymiselleen annan kiitosta. Ja entäs molempien tyylit! Ihan huikeat.

Samin ja Anskun tyyli oli suorastaan herkullinen.

Jotain jäi puuttumaan

Miisa Rotola-Pukkilan ja Marko Keräsen tanssi oli periaatteessa ihan ok, mutta silti lopputulos tuntui vähän valjulta. Kyllähän siinä tanssissa välittyi jollain tavalla Nuoruus on seikkailu -laulun raikkaus. Jäin kaipaamaan lisää tulkintaa.

Miisan ja Markon tanssista jäi puuttumaan ”se jokin”.

Vaikuttava Jukka

Enpä TTK:n taannoisessa infossa olisi millään voinut kuvitella, että Jukka Hilden menestyy näin hyvin tanssijana. Kuvittelin, että Dudsoneista tuttu Jukka laittaa homman ”leikiksi”. Näin ei ole käynyt. Kaiken lisäksi Jukasta on tämän kauden aikana nähty herkkä puoli. Olen iloisesti yllättynyt Jukasta! Katri Mäkinen on tehnyt hienoa työtä. Viime sunnuntain lähetyksessä Jukka ja Katri olivat paras pari, kun tuomareiden pisteet ja katsojien äänet oli laskettu.

Katrin vekkihame ja poninhäntä korostivat liikkeitä.

Milloin Jesse heittäytyy?

Muusikkona Jesse Markin on tietysti musikaalinen ja rytmin pitäisi olla veressä. Näiden tanssiviikkojen aikana hän on kuitenkin jäänyt vähän vaisuksi. Uskon, että hänestä olisi parempaankin suoritukseen. Claudia Ketonen on saanut kuitenkin pientä kehitystä Jessen tanssiin.

Claudia lähes lentää. Näyttävät punaiset asut sopivat hyvin Meiju Suvaksen Pure mua -biisiin.

Tasaista menoa

Jare Brand ja Saana Akiola ovat olleet tasaisen hyviä viikosta toiseen. Niin nytkin.  Heidän tanssinsa Kari Tapion Mun sydämeni tänne jää -biisin tahtiin sujui mallikkaasti.

Jaren olemus oli kunnianosoitus Kari Tapiolle.

Jännityksellä odotan, kuka ensi sunnuntaina tippuu. Entä mikä on sinun arvauksesi?

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *