Etätyöläisen aamujumppa

Etätyö on lisääntynyt. Aamujumpalla on hyvä vetreyttää vartalo. Tässä sinulle toimiva etätyöläisen aamujumppa. Ota aamujumpasta  tapa. 

Aloita aamu kehoa avaavalla ja venyttävällä pienellä jumpalla. Etätyöläisen aamujumpassa viidellä täsmäliikkeellä käyt läpi koko kropan. Jumppa vie vain kymmenisen minuuttia. Tämä jumppa avaa erityisesti niitä kehonosia, jotka kärsivät eniten läppärin ääressä kököttämisestä.

Etätyöläisen aamujumppa mukailee suomalaisten fysioterapeuttien kehittämää FasciaMethod -kehonhuoltomenetelmää. Siinä yhdistetään hengitys ja liike. Rauhallinen hengitys toimii paitsi lihaskalvojen venyttäjänä myös mielen ja hermoston rauhoittajana. Se auttaa hallitsemaan stressiä.

Kokeile – tee koko setti ainakin kerran tai useampikin kierros, jos aikaa riittää!

Etätyöpäivään kannattaa tunkea liikettä lisää joka väliin, jotta askeleita tulisi otettua jokseenkin säällinen määrä päivän aikana. Jos aikataulusi sallii, käy kävelemässä valoisaan aikaan. Se rytmittää työpäivää ja antaa energiaa.

Korona-aikana aikuisen liikkumisen määrää ei kai ole tutkittu. Lasten ja nuorten osalta on jo ehditty todeta, että keskimäärin päivittäiset askeleet vähenivät 1000 – 3000 askelta päivässä (UKK-instituutin tutkimus koronan vaikutuksesta lasten ja nuorten liikuntaan). Aikuisilla on hyvin todennäköisesti sama suunta.

Helpot liikkeet

Sivuvenytys, 5 toistoa / puoli

Vie vasen jalka oikean taakse ristiin. Kurota sisäänhengityksellä vasemmalla kädellä ylös ja taivuta samalla kylkeä ja lantiota vasemmalle. Laske uloshengityksellä käsi alas ja palaa keskelle. Tunne venytys käsivarressa, kyljessä ja lantion seudulla. Tee sama toisinpäin.

etätyöläisen aamujumppa sivuvenytysKyykky ja ojennus, 10 toistoa

Tuo sormenpäät lattiaan, koukista polvet ja käännä katse eteen. Ojenna sen jälkeen rauhallisesti sisäänhengityksellä polvia niin paljon kuin pystyt niin, että sormenpäät pysyvät lattiassa. Vie ojennuksen aikana katse jalkojen välistä taakse. Hengitä ulos ja koukista polvet uudelleen. Tunne venytys kehon takaosassa: pohkeissa, takareisissä ja selässä.

etätyöläisen aamujumppa kyykky ja ojennusetätyöläisen aamujumppa kyykystä ojennukseenKäden kurotus, 5 toistoa / käsi

Asetu nelinkontin ja vie vasen käsi pitkälle eteen niin, että peukalo näyttää ylöspäin. Hengitä sisään ja venytä kättä pitkälle eteen. Nouse uloshengityksellä ylemmäs oikean käden avulla. Tee sama oikealla kädellä. Tunne venytys käsivarressa ja kainalon seudulla.

etätyöläisen aamujumppa käden kurotusTakareiden ja lantion seudun venytys, 5 toistoa / puoli

Vie oikea polvi maahan ja ojenna vasen jalka eteen niin, että nilkka on koukussa. Kallista sisäänhengityksellä ylävartaloa vasenta jalkaa kohti ja peruuta uloshengityksellä toispolviseisontaan. Laske seuraavalla sisäänhengityksellä lantio alas ja sormenpäät kohti lattiaa. Tee sama toisinpäin. Liike venyttää takareittä ja lantion seutua.

etätyöläisen aamujumppa takareiden venytys

etätyöläisen aamujumppa lantion venytysEtureiden venytys, 5 toistoa / puoli

Käy polville istumaan ja tuo sen jälkeen vasen jalkapohja lattiaan ja kädet selän taakse lattiaan. Työnnä sisäänhengityksellä lantiota ylöspäin ja palaa uloshengityksellä alkuasentoon. Tunne venytys oikeassa etureidessä ja nivusessa. Tee sama toisinpäin.

etätyöläisen aamujumppa etureiden venytys

Video

Tässä vielä kaikki liikkeet lyhyessä videossa.

Vetreää päivää!

Anna Tuomikoski

Lue myös

Trikkeripallo auttaa lihasjumeihin

Kahvakuulalla liikettä koko kropalle

Kestävyyskunto nousuun

Sopiiko jooga jäykille?

Kuminauhasta vastusta lihaksille

Pidä niska-hartiaseudusta huolta myös kotitoimistolla

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *